IGI Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 oddaj na gwarancji :) innej rady nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 no co wy ja mam IBM 20GiB i niby sie tez spier........ poszedlem do serwisu gosc przy mnie odpali program drive fitness (czy jakos tak (do sciagniecia ze strony ibm) i dysk spoko dziala do teraz) program ten czysci calego mbr ze wszystkich smieci i jest mozliwosc wyciszenia dysku tak ze teraz mi go w ogole nie slychac (czyli dziala tak jak byl nowy) a sprawa ze IBM sie kopią to pojedyncze przypadki zapewnic dyskoki niska temerature - szczegolnie w lecie - zeby sie nie grzal i bedzie dzialal przez dluuuugie lata polecam ten program ze strony ibm - IBM to na serio dobre dyski........- tylko musza miec zimno - bo bez chlodzenia sie grzeja - inne 5400 dyski nie potrzebuja tyle zimna bo sie tak nie grzeja.............. IBM RULEZ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 ALE wy glupoty piszecie - nie wiecie co to znaczy dobry dysk - ja tam nigdy nie kupie jakiejs tam barracudy!!! :roll: :roll: to ze IBM padaja to tylko sprawa temp - jak raz sie sypnie to bedzie sie sypal juz do konca (az pozadku z mbr nie zrobisz) ja tez tak mialem. dzialal spoko przez 6 miechow i sie sypnap (przeskakiwanie - i do tego chodzil jak traktor). zrobilem format i 2 miechy dalej chodzil. W ostatnim miechy sypnal mi sie 4 razy i juz sie pracowac nie dalo - co format zrobilem to przy wjezdzie windy na parter ,,trrr, trrrr, trrrr" :twisted: :twisted: poszedlem do serwisu i gosc zrobil formata wlasnie tym programem fitness i jeszcze inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly i teraz chodzi zajebiscie!!!! :lol: :lol: :lol: zrobilem mu tylko troche wiecej luzu od gory i czasem wiatrak chodzi taki duzy (jak sie dysk grzeje do 50C to juz za duzo dla niego i sie zaczyna kopac) - ja sie nie znacie to nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>..... ze IBM sie wysypuja bo gadalem z gosciem z serwisu z wrocka to na 100 dyskow moze 4 byly juz calkiem nie do odratowania................ CHLODZENIE I SPOX BEDZIE CHODZIL - A JAK BEDZIE SIE ROBIL GLOSNY TO GO WYCISZYC PROGRAMOWO I SPOX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i bez uwag mi juz na temat IBM!!!!! 8) :D :D :D :D :D POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bones123 Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 ja mialem Ericsona padł po 4 miechach, dostalem Vancouvera to juz przy 1 formacie zachowywal sie jakby go napedzal jakis "mini diesel" grzal sie po 60-90 celsjuszy!!!! no i jestem chyba rekordzista zanim skolowalem do niego cooling kit (stara 80 z zasilki na sznurku) to pad sqrwysyn po ok 40 h. czekam na nastepnego , btw oba dyski byly made in Hungary. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 tez mam made in hungary a elektronike z italy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Mialem hdd z IBM 10GB. Bylem pijany i upuscilem torbe podrozna z dyskiem w srodku. Efekt - oczywiscie padniety dysk. Wymienilem go na 15GB tez IBM. Poszedlem z nim do kumpla i padl mi. Teraz mam IBM 20GB i chodzi juz 10 miesiecy i jest bez klopotow z nim. Jedyne co zmienilem w eksploatacji twardego to nigdy go jeszcze nie wyciagnalem z budy. Wniosek - IBM sa czule na mechaniczne wstrzasy. Bez nich dzialaja super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbicha Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 no co wy ja mam IBM 20GiB i niby sie tez spier........ poszedlem do serwisu gosc przy mnie odpali program drive fitness (czy jakos tak (do sciagniecia ze strony ibm) i dysk spoko dziala do teraz) program ten czysci calego mbr ze wszystkich smieci i jest mozliwosc wyciszenia dysku tak ze teraz mi go w ogole nie slychac (czyli dziala tak jak byl nowy) a sprawa ze IBM sie kopią to pojedyncze przypadki zapewnic dyskoki niska temerature - szczegolnie w lecie - zeby sie nie grzal i bedzie dzialal przez dluuuugie lata polecam ten program ze strony ibm - IBM to na serio dobre dyski........- tylko musza miec zimno - bo bez chlodzenia sie grzeja - inne 5400 dyski nie potrzebuja tyle zimna bo sie tak nie grzeja.............. IBM RULEZ :wink: gosc dobrze gada dac mu WODKIIII :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 no dajcie woodki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 mój jest made in Hungary i jest spoko. Ten w serwerze Bola prawdopodobnie też sądząc z nazwy i wieku - jak widzicie jest w serwerze i nie jest narażony na wstrząsy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbicha Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Moj tez smiga od 3lat i nic mu nie jest (odpukac w niemalowane ):D byl noszony i ogulnie niezle uzywany teraz tylko glosniej chodzi na nie ktorych sektorach bo dlugi czas siedzial tam system zmiana lokalizacji pomogla i teraz tam siedz se Divx; cicho jak makiem zasial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 No ja niestety wymienialem w serwisie 3 razy IBM dtla 30gb - rozne fabryki rozne daty produkcji , raz IBM 40gb ... za piatym razem poprostu powiedzialem dosc , doplacilem 50zl i otrzymalem nowiutką Barracude IV 60gb. IBM mi podpadl i niewiem czy odzyska moje zaufanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 no co wy ja mam IBM 20GiB i niby sie tez spier........ poszedlem do serwisu gosc przy mnie odpali program drive fitness (czy jakos tak (do sciagniecia ze strony ibm) i dysk spoko dziala do teraz) program ten czysci calego mbr ze wszystkich smieci i jest mozliwosc wyciszenia dysku tak ze teraz mi go w ogole nie slychac (czyli dziala tak jak byl nowy) a sprawa ze IBM sie kopią to pojedyncze przypadki zapewnic dyskoki niska temerature - szczegolnie w lecie - zeby sie nie grzal i bedzie dzialal przez dluuuugie lata polecam ten program ze strony ibm - IBM to na serio dobre dyski........- tylko musza miec zimno - bo bez chlodzenia sie grzeja - inne 5400 dyski nie potrzebuja tyle zimna bo sie tak nie grzeja.............. IBM RULEZ :wink: gosc dobrze gada dac mu WODKIIII :wink: dlugo oj dlugo musialem sie opanowywac zeby na forum wam tu nienaublizac.. spokoj mario sobie mowie spokoj :lol: ile panowie tych hdd mieli ze sa tak wykwalifikowani i pewni w swojej ocenie :lol: smiac mi sie chce jak was czytam :D :lol: mojemu koledze jak dotad padly 3 ibm'y (ma wentylowana obudowe ja rowniez :P ) a mi padly 4 :lol: i nie przez pci ani przez tep. bo na obecnym gxp120 nieprzekracza 35*C a konczy zywot chodzi jak traktor s<span style="color:red;">[ciach!]</span>isyn :evil: pierwszy nie ruszany z miejca zdntch kombinacji PADL nr.2 fsb=145 + 3xtransport PADL !!!! nr.3 bojazni transport w koszulce z koca PADL !!!! nr.4 wyje jak stado sloni przelatujacych na boingach kolo mojego okna :lol: a tak pozatym glowice zachowuja sie cichutko :P czekam z niecierpliwoscia na pierwszego bada :lol: z wlasnego doswiadczenia wiem ze kazdy hdd od ibm'a wydaje inne odglosy jedeni wyje jak slon drugi pieje jak kogut inny jest cichy ale glowice wydaja odglos zblizony z pisamiem kreda na tablicy :lol: ptrawdziwa orkiestre moza zmontowac :lol: jedno jest pewne one nieznosza wysokiej tep !!!! pci !!!! i transportu !!!!! sa bardzo wrazliwe i tu pojawia sie jedo ale !!!!! jak ten hdd trafil w twoje rece ?? no jak od tak sie zmaterializowal w twoim pc ??!!! ktos go kur..... musial PRZYWIEZDZ !!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Jasne przywieźdź musieli, ale ludzie z serwisu używają specjalnych plastikowych opakowań które mimo badziewnego wyglądu spełniają swoją funkcję bardzo dobrze. Mam taką myśl że jeśli serwis zamawia części komp a w tym dyski przez servisco to długo nie pochodzą . Ci przech..je umieją wszystko zepsuć. Pewnie jakby wysłać cegle pzrez servisco z Rzeszowa do Szczecina i z powrotem to by była pęknięta :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 co z tego ze w pudelku, ale wstrzasy i tak sa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Owszem wstrząsy są ale doooożo mniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...