Skocz do zawartości
Marcin_gps

IBM zdycha - pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

no co wy ja mam IBM 20GiB i niby sie tez spier........ poszedlem do serwisu gosc przy mnie odpali program drive fitness (czy jakos tak (do sciagniecia ze strony ibm) i dysk spoko dziala do teraz)

program ten czysci calego mbr ze wszystkich smieci

i jest mozliwosc wyciszenia dysku tak ze teraz mi go w ogole nie slychac (czyli dziala tak jak byl nowy) a sprawa ze IBM sie kopią to pojedyncze przypadki

zapewnic dyskoki niska temerature - szczegolnie w lecie - zeby sie nie grzal i bedzie dzialal przez dluuuugie lata

polecam ten program ze strony ibm - IBM to na serio dobre dyski........- tylko musza miec zimno - bo bez chlodzenia sie grzeja - inne 5400 dyski nie potrzebuja tyle zimna bo sie tak nie grzeja..............

IBM RULEZ :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALE wy glupoty piszecie - nie wiecie co to znaczy dobry dysk - ja tam nigdy nie kupie jakiejs tam barracudy!!! :roll: :roll:

to ze IBM padaja to tylko sprawa temp - jak raz sie sypnie to bedzie sie sypal juz do konca (az pozadku z mbr nie zrobisz) ja tez tak mialem.

dzialal spoko przez 6 miechow i sie sypnap (przeskakiwanie - i do tego chodzil jak traktor). zrobilem format i 2 miechy dalej chodzil. W ostatnim miechy sypnal mi sie 4 razy i juz sie pracowac nie dalo - co format zrobilem to przy wjezdzie windy na parter ,,trrr, trrrr, trrrr" :twisted: :twisted:

poszedlem do serwisu i gosc zrobil formata wlasnie tym programem fitness i jeszcze inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly i teraz chodzi zajebiscie!!!! :lol: :lol: :lol:

zrobilem mu tylko troche wiecej luzu od gory i czasem wiatrak chodzi taki duzy (jak sie dysk grzeje do 50C to juz za duzo dla niego i sie zaczyna kopac) - ja sie nie znacie to nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>..... ze IBM sie wysypuja bo gadalem z gosciem z serwisu z wrocka to na 100 dyskow moze 4 byly juz calkiem nie do odratowania................

CHLODZENIE I SPOX BEDZIE CHODZIL - A JAK BEDZIE SIE ROBIL GLOSNY TO GO WYCISZYC PROGRAMOWO I SPOX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i bez uwag mi juz na temat IBM!!!!! 8)

:D :D :D :D :D

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem Ericsona padł po 4 miechach, dostalem Vancouvera to juz przy 1 formacie zachowywal sie jakby go napedzal jakis "mini diesel" grzal sie po 60-90 celsjuszy!!!! no i jestem chyba rekordzista zanim skolowalem do niego cooling kit (stara 80 z zasilki na sznurku) to pad sqrwysyn po ok 40 h. czekam na nastepnego , btw oba dyski byly made in Hungary. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem hdd z IBM 10GB. Bylem pijany i upuscilem torbe podrozna z dyskiem w srodku. Efekt - oczywiscie padniety dysk. Wymienilem go na 15GB tez IBM. Poszedlem z nim do kumpla i padl mi.

Teraz mam IBM 20GB i chodzi juz 10 miesiecy i jest bez klopotow z nim. Jedyne co zmienilem w eksploatacji twardego to nigdy go jeszcze nie wyciagnalem z budy. Wniosek - IBM sa czule na mechaniczne wstrzasy. Bez nich dzialaja super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co wy ja mam IBM 20GiB i niby sie tez spier........ poszedlem do serwisu gosc przy mnie odpali program drive fitness (czy jakos tak (do sciagniecia ze strony ibm) i dysk spoko dziala do teraz)  

i jest mozliwosc wyciszenia dysku tak ze teraz mi go w ogole nie slychac (czyli dziala tak jak byl nowy) a sprawa ze IBM sie kopią to pojedyncze przypadki

zapewnic dyskoki niska temerature - szczegolnie w lecie - zeby sie nie grzal i bedzie dzialal przez dluuuugie lata

polecam ten program ze strony ibm - IBM to na serio dobre dyski........- tylko musza miec zimno - bo bez chlodzenia sie grzeja - inne 5400 dyski nie potrzebuja tyle zimna bo sie tak nie grzeja..............

gosc dobrze gada dac mu WODKIIII :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj tez smiga od 3lat i nic mu nie jest (odpukac w niemalowane ):D byl noszony i ogulnie niezle uzywany teraz tylko glosniej chodzi na nie ktorych sektorach bo dlugi czas siedzial tam system zmiana lokalizacji pomogla i teraz tam siedz se Divx; cicho jak makiem zasial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja niestety wymienialem w serwisie 3 razy IBM dtla 30gb - rozne fabryki rozne daty produkcji , raz IBM 40gb ... za piatym razem poprostu powiedzialem dosc , doplacilem 50zl i otrzymalem nowiutką Barracude IV 60gb.

IBM mi podpadl i niewiem czy odzyska moje zaufanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gosc dobrze gada dac mu WODKIIII :wink:

dlugo oj dlugo musialem sie opanowywac zeby na forum wam tu nienaublizac.. spokoj mario sobie mowie spokoj :lol:

ile panowie tych hdd mieli ze sa tak wykwalifikowani i pewni w swojej ocenie :lol: smiac mi sie chce jak was czytam :D :lol:

mojemu koledze jak dotad padly 3 ibm'y (ma wentylowana obudowe ja rowniez :P ) a mi padly 4 :lol: i nie przez pci ani przez tep. bo na obecnym gxp120 nieprzekracza 35*C a konczy zywot chodzi jak traktor s<span style="color:red;">[ciach!]</span>isyn :evil: pierwszy nie ruszany z miejca zdntch kombinacji PADL nr.2 fsb=145 + 3xtransport PADL !!!! nr.3 bojazni transport w koszulce z koca PADL !!!! nr.4 wyje jak stado sloni przelatujacych na boingach kolo mojego okna :lol: a tak pozatym glowice zachowuja sie cichutko :P czekam z niecierpliwoscia na pierwszego bada :lol:

z wlasnego doswiadczenia wiem ze kazdy hdd od ibm'a wydaje inne odglosy jedeni wyje jak slon drugi pieje jak kogut inny jest cichy ale glowice wydaja odglos zblizony z pisamiem kreda na tablicy :lol: ptrawdziwa orkiestre moza zmontowac :lol:

jedno jest pewne one nieznosza wysokiej tep !!!! pci !!!! i transportu !!!!! sa bardzo wrazliwe i tu pojawia sie jedo ale !!!!! jak ten hdd trafil w twoje rece ?? no jak od tak sie zmaterializowal w twoim pc ??!!! ktos go kur..... musial PRZYWIEZDZ !!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne przywieźdź musieli, ale ludzie z serwisu używają specjalnych plastikowych opakowań które mimo badziewnego wyglądu spełniają swoją funkcję bardzo dobrze. Mam taką myśl że jeśli serwis zamawia części komp a w tym dyski przez servisco to długo nie pochodzą . Ci przech..je umieją wszystko zepsuć. Pewnie jakby wysłać cegle pzrez servisco z Rzeszowa do Szczecina i z powrotem to by była pęknięta :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...