Skocz do zawartości
Monkas

Zmiana grafy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! karta na pewno idzie 290/590 rdzeń/pamięć - więcej nie dawałem, bo średnio się na tym znam i nie chciałem uszkodzić karty, a poza tym nie specjalnie się tym interesuje; gry zawsze chodziły super bez żadnego podkręcania; aha ... karta ma miedziane radiatory na pamięciach (Hynix 3.6)

Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mnie pamięć nie myli, to 9100L był najsłabszym modelem z tej serii kart. Taktowanie wynosiło tylko 250/400. Dlatego uważam, że jak najbardziej opłaca się wymienić.

Co to pamieci to chyba nawet mialy zegar 366mhz.

Fakt, oplaca sie wymienic tylko nie wiemy ile taka wymiana kosztowalaby tego usera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mnie pamięć nie myli, to 9100L był najsłabszym modelem z tej serii kart. Taktowanie wynosiło tylko 250/400. Dlatego uważam, że jak najbardziej opłaca się wymienić.

Co to pamieci to chyba nawet mialy zegar 366mhz.

Fakt, oplaca sie wymienic tylko nie wiemy ile taka wymiana kosztowalaby tego usera.

No faktycznie 366 na pamięciach, mój błąd. Sprawdziłem tutaj: http://www.benchmark.pl/artykuly/zestawien...wydajnosci.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja rada: kup Chaintech Ti4200, cooler z athlona1000Mhz, radiatory na pamięci Revoltec. Wyjdzie cie to ok 350zł. U mnie chodzi to tak: 300/550 ale jeszcze nie mam tych radiatorów na pamięciach także tylko na 550 a na tych miedziakach to ok 100Mhz wyżej. Taki zestaw polecam bo wszystko wyjdzie taniej niż markowe karty a bije je na głowe. Przykład: Prolink Ti 4200 Golden coś tam kosztował 450zł a wyniki w OC miał takie 275/600 także to mówi samo za siebie. Ten Chaintech to jest Ti 4200 128MB 128bit AGP 8x tv-out na standardzie ma 250/513.POLECAM :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja rada: kup Chaintech Ti4200, cooler z athlona1000Mhz, radiatory na pamięci Revoltec. Wyjdzie cie to ok 350zł. U mnie chodzi to tak: 300/550 ale jeszcze nie mam tych radiatorów na pamięciach także tylko na 550 a na tych miedziakach to ok 100Mhz wyżej. Taki zestaw polecam bo wszystko wyjdzie taniej niż markowe karty a bije je na głowe. Przykład: Prolink Ti 4200 Golden coś tam kosztował 450zł a wyniki w OC miał takie 275/600 także to mówi samo za siebie. Ten Chaintech to jest Ti 4200 128MB 128bit AGP 8x tv-out      na standardzie ma 250/513.POLECAM :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi