Skocz do zawartości
Spentany

vsftpd nie wpuszcza localnych

Rekomendowane odpowiedzi

mecze sie z vsftpd-2.0.2 gdyz nie przyjmuje haselek localnych userow,

config:

#anon_umask=0122connect_from_port_20=YES#dirmessage_enable=YESpam_service_name=vsftpduserlist_deny=NOuserlist_enable=YESanon_max_rate=7000anon_mkdir_write_enable=YESanon_other_write_enable=NOanon_upload_enable=YESanon_world_readable_only=YESanonymous_enable=YESbanner_file=/home/ftp/.banner.txtchown_uploads=YESchown_username=lordqchroot_list_enable=YESchroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_listchroot_local_user=YESdirmessage_enable=YESemail_password_file=/etc/ftp_anon.passwdftp_username=ftpftpd_banner="WOOHOO!! IT'S WORKING"hide_ids=YESlisten=NOlocal_enable=YESlocal_max_rate=70000local_umask=0177message_file=.wypisz_mnieno_anon_password=NOnopriv_user=vsftpsecure_chroot_dir=/usr/share/emptysecure_email_list_enable=YESuserlist_deny=NOuserlist_enable=YESuserlist_file=/etc/vsftpd.user_listwrite_enable=YESxferlog_enable=YESxferlog_std_format=YESdual_log_enable=YESxferlog_file=/var/log/xferlog.log
:( nie wiem jak mu wytlumaczyc aby lapap poprawnie wprowadzane haselka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja, rozumiem ze wpisujesz poprawny login, potem poprawne haslo i mimo tego odrzuca to haslo?

A pliczek /etc/pam.d/vsftpd jest?

jesli tak to co ma w srodku?

Jesli nie ma to go utworz i daj mu np. taka zawartosc:

auth required pam_unix.so

auth required pam_shells.so

account required pam_unix.so

session required pam_unix.so

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam-sory ze post stary jak cholera ale po to w koncu jest szukaj no i znalazlem-tylko ze jak kolega wyzej nie mialem wpisu w /etc/pam.d/vsftpd no ale dodalem zrestartowalem vsftpd ale nic sie nie stalo:( tj nadal nmi odrzuca lokala

czy moze mi kolega 2 posty wyzej albo ten nizej dokladnie opisac jak zrobil swoje vsftpd korzystalem juz z paru how to ale dal mi odrzuca moze cos z userem zle robie? to mnie w sumie najbradziej instresuje wiec jak ktos moze mi opisac faze tworzenia usera pod ftp i czy musze towrzyc usera vsftp? aby go uzyc w noprive-user?

pozdrawiam

LAMA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi