Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 No właśnie nie jestem przynajmniej sam :D Jest więcej realistów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 To teraz obgryzajcie paznokcie w oczekiwaniu na nowe RivaTuner :!: :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ja nie musze szkoda mi paznokci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 to nzaczy ze w tym 6800LE czy tam IT też da się odblokować potoki. sądząc po screenie :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Który RivaTuner jest potrzebny ? RC15 nie wystarczy? Jakby co to jest na http://downloads.guru3d.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 da sie jak zobaczymy dowody że się da i co po nich zostane z odblokowania :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Micro| Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Który RivaTuner jest potrzebny ? RC15 nie wystarczy? Jakby co to jest na http://downloads.guru3d.com/ Nie wystarczy - spodziewajmy sie ver. RC16 :D - mam nadzieje że pojawi się na dzniach bo sam jestem zainteresowany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immothep Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Wszystko ładnie i super, ale.... jest tylko info że udało sie odblokować, natomiast nigdzie nie ma że te potoki sa w pełni sprawne, ze karta nie generuje artefaktów ect. cisza jeśli o to chodzi. Są tylko 3 screeny z najnowszej RivyTuner i nic poza tym Tak więc nie ma sie co narazie podniecać, podniecać będziemy sie jak nowy sofcik wyjdzie na swiatło dzienne i zostanie przetestowane przez zwykłych zjadaczy chleba, miejmy nadzieje że to prawda :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immothep Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 SORRY ale coś mi forum kiepsko działa :( Mozna ten post skasować, bo gdzieś mi button do kasowana zniknął :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 heheh a po co piszesz dwa razy to samo czy mi sie w oczach dwoi :) ? Działać pewnei będzie ale beda arty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Działać pewnei będzie ale beda artyMam nadzieję że się nie sprawdzi to co piszesz :( i może co 3 karta będzie działać poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 żeby był programik to można by potestować a tak trzeba jeszcze poczekać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Na xbitlabs jest artykuł o moddingu 6800. koleś wgrał bios od GT do zwyklej 6800. Teoretycznie odblokowal dodatkowe 4 potoki ale nie było zadnego przyrostu mocy, po prostu te dodatkowe potoki nie dzialaja w tych kartach. wiec moze byc problem. "Thus, although it is possible to transform a GeForce 6800 into a GeForce 6800 Ultra/GT by turning on all 16 pipelines, there’s no practical gain from that so far: the disabled pipelines are 100% sure to have defects and their turning on results in various visual artifacts" i jeszcze to: "There’s no sense to hope that some of NVIDIA’s GeForce 6800 chips have 16 “healthy” pipelines and some of them are just disabled for no particular reason – NVIDIA is not in a position to make such gifts today. The chips are tested back at the factory and are immediately sorted. Fully operational chips are transformed into the GeForce 6800 Ultra/GT, and those that have certain defects – defects that that can be avoided by disabling a few pipelines – become the 12-pipelined GeForce 6800" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 hahaha mowilem mowilem i jeszcze raz mowilem. Chwyt Nvidia był czysto marketingowy i zero wzrostu mocy. Nie to co Ati. I wszystko jasne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 To normalne że jak powiedza ze jest szansa na zrobienie z karty za 1500 wersji za prawie 3000zl to kazdy kupi nv zamiast ati w podobnej cenie o podobnej wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 to samo gadano kiedyś o ATI i ich szczegółowym sortowaniu chipów, a jaka była prawda? Wszyscy wiemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ale to nie Ati tylko Nvidia ktora jets znana z mowiac krótko lipy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zycze wszystkim którzy mają GF 6800 12 potokowe zeby im sie udało, i jesli tak bedzie to GF 6800 12 potokowy stanie sie chyba najbardziej popularną/opłacalną kartą.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 no ja czekam z niecierpliwością !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zycze wszystkim którzy mają GF 6800 12 potokowe zeby im sie udało, i jesli tak bedzie to GF 6800 12 potokowy stanie sie chyba najbardziej popularną/opłacalną kartą.... ;)bez tego sie stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Wszystko lzaeży bo beda zwolennicy Ati i gry z anty aliasingiem itd. Ale niesety w iekszosci pewnie beda arty :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 no będzie popularna jak tylko to 1300zł co za nią dałem zamieni się na 700 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ale tak na zdrowy rozum to te 12 potoków teraz i jeszcze w przyszłości wystarcza i będzie wystarczać. Stosunek ceny do możliwości i 12 potokami jest bardzo korzystny. Jak jeszcze kupowałem tą kartę to szczerze mówiąc wcale nie myślałem o odblokowywaniu potoków. :wink: Tylko brałem pod uwagę najkorzystniejszy stosunek wydajności do ceny, WinFast 6800 ją wygrał. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Pamietajmy o tym ze NV40 to zupełnie nowy chip. R420 jest tylko "ztuningowana" wersja R360. Zobaczymy co bedzie jak Ati pokaze zupełnie nowy chip. Osobiscie zmienie karte dopiero wówczas, gdy wyniki w 3dmarku03 przekrocza 20 tys. Teraz to sie nie opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Heh ja mam najlszpey sotsuken wydajności do ceny gdyż za mojego Radka X800 Xt Gigabyte dałem uwaga, uwaga : 1800 zł :D wiec no comments :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Wrzesniaj wiesz bez przesady kupiles swojego 800XT i sie nim jarasz jak niewiem. Nvidia gorsza itp. Z tego co widze NV wstala na nogi za 1400 zł mam juz 12 potokow u ati musze zaplacic duzo wiecej. Nv poprawiala obraz wiedz juz niema takiego czegos ze ati ma lepszy obraz itp. Ati idzie w zla droge (CENA) robi sie drugi intel tak samo Cena. Szczerze jakbym mial pieniadze to kupilbym teraz NV a nie ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Wrzesniaj wiesz bez przesady kupiles swojego 800XT i sie nim jarasz jak niewiem. Nvidia gorsza itp. Z tego co widze NV wstala na nogi za 1400 zł mam juz 12 potokow u ati musze zaplacic duzo wiecej. Nv poprawiala obraz wiedz juz niema takiego czegos ze ati ma lepszy obraz itp. Ati idzie w zla droge (CENA) robi sie drugi intel tak samo Cena. Szczerze jakbym mial pieniadze to kupilbym teraz NV a nie ATI.Nadal AA kuleje u NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Wrzesniaj wiesz bez przesady kupiles swojego 800XT i sie nim jarasz jak niewiem. Nvidia gorsza itp. Z tego co widze NV wstala na nogi za 1400 zł mam juz 12 potokow u ati musze zaplacic duzo wiecej. Nv poprawiala obraz wiedz juz niema takiego czegos ze ati ma lepszy obraz itp. Ati idzie w zla droge (CENA) robi sie drugi intel tak samo Cena. Szczerze jakbym mial pieniadze to kupilbym teraz NV a nie ATI.Nadal AA kuleje u NV. Tu masz racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 No właśnie kuleje, a nie podniecam sie, bo sam jakbyś miał za tyle kupić to sam byś gadał :D Szczerze to nawet jakbym nie miał okazji to zastanawiałem sie nad 6800 i X800 ale i tak bym chyba X800 wybrał więc nie przesadzaj bo dla mnie to moze nawet sie odblokowac 99/100 w 6800 . A więc peace :) :) :) :) i nie ciśnieniuj sie tak :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 to raczej ty sie podniecasz gosciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...