860lacov Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Moje podkręcanie raczej nie jest extremalne więc piszę tu, jeśli wybrałem złe miejsce proszę o przeniesienie postu. Możecie mi powiedzieć co zostaje podkręcone oprócz procka kiedy zmieniam CPU CLOCK z 133Mhz na 138? Procesor z Athlona 2000+ zamienia się 2100+ i a jego temp. nie rośnie :) Boję się że jakieś komponenty kompa podkręcają się razem z prockiem i mogą nie dać rady. I jeszcze jedno. W aidzie mam takie temperatury: Procek 58* Płyta Główna 48* Aux 32* Czy któraś z tych temperatur nie jest za wysoka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 nie napisałeś jaką masz płyte główną.Procak ma bardzo wysoką temp jak na takie lajtowe podkręcanie.NIe napisałes też jaką masz serie procka i w jakiej technologii jest zrobiony.Sprawdź na jakim napieciu chodzi.FSB mozesz podciągnąć nawed na 145 i nic sie nie stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Jeżeli masz płyte na Nforsie lub na sisie 746(lub wyższym)to podkręcany jest tylko procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 hot_lopez - sprawdz w aida czy procesor to palomino czy thoughbred czy thorton (nazwa kodowa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 jesli chodzi o temperatury to sa wysokie a wszczegolnosci tem plyty chociaz proc tez jest stanowczo zacieply powiny byc conajmiej o 10*C nizsze albo to jest jakis blad pomiaru albo pomys o jakims chlodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Procek to thoughbred a płyta główna ECS L7VTA, jak zdejmę część obudowy to temp procka to jakieś 50*C. P.s. Jaki wentylator polecacie do mojego procka ? Teraz mam Cooler Master CP5-7JD1B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Jeżeli masz płyte na Nforsie lub na sisie 746(lub wyższym)to podkręcany jest tylko procesor. Skoro już napisałem jaką mam płytę to jeżeli możesz napisz mi czy i w tym przypadku kręci się tylko procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...