ME45 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Witam Właśnie padł mi zasilacz CODEGEN 300W wysiadło 12V Czy mogłby ktoś zerknąć: http://www.huntkey.pl/opis.php?title=Zasil...S3000%20Whisper i powiedzieć czy ten będzie ok do mojejgo configa Za odpowiedź z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 na styk moze byc, ale tak jak powiedzial przedmowca szukaj czegos mocniejszego zwlaszcza z mocna linia 12V. osobiscie polece neoteca X3800 za ~250pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Moim zdaniem nawet troszku za słabo. Kup coś ciężkiego i solidnego. Szczerze wątpię, czy ten huntkey będzie trzymał napięcia w normie skojarzony z P4 3Ghz i innymi pierdółkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ja go miałem do mojego konfigu i chodził dość dobrze. Jest cichym zasilaczem i powinien działać u ciebie. Ale u mnie po wymianie na Chieftec napięcia są super stabilne tylko 12V daje 12,4 mogło by być mniej. Na Huntkey 300 napięcia lekko pływały i były lekko podwyższone 12,3; 5,2. Na kompie PIV 1,8G miał idealne napięcia 11,98 i 5,05. Wszystko mieżone miernikiem. Tak że bym radził poszukać coś większego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 ja bym proponowal takiego jak moj bardzo dobre porownywalne chifem ale duzo tansze kolo 120-130pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 chieftec 360W by EE za 139zł na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 chieftec 360W by EE za 139zł na allegro :) Niestety chief by EE, to już nie to samo co by Sirtec :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 jak ktos ma P4 i asusa to powinien miec porządny zasilacz !!! :) moze jeszcze delty na allegro sa (byly po 120) a modecoma 350 sobieodpusc chyba ze ci na gwarancji zależy... to praktycznie to samo co fortron300gtf za 90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 chieftec 360W by EE za 139zł na allegro :) Niestety chief by EE, to już nie to samo co by Sirtec :-( ale lepszy duzo od tego huntkeya... no i jaka cena :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherub Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 bardzio tanio mozna dostac Chiefteca 360-302 DF (360W) w sklepie www.gral.pl - sam kupowalem wczoraj w cenie 184 ZŁ !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Cena za tego Chiefteca super.. Ale jesli nie bedzie mocno krecic.. To spokojnie mu ten Huntkey wystarczy.. Niektorzy na tym zasilaczu ciagna cfg z R9800Pro i wytrzymuje wiec czemu by nie mial tym razem wytrzymac... Sam mam Modecoma 300GTF.. I ciagnie bez problemu Bartona 2.7GHz 1.85V i swego czasu R9800Pro.. Wiec nie widze zadnego problemu.. Huntkey tak jak Modecom sa na bebechach Fortrona a one maja obciazalnosc duzo wieksza niz podane nominalnie 300W.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Cena za tego Chiefteca super.. Ale jesli nie bedzie mocno krecic.. To spokojnie mu ten Huntkey wystarczy.. Niektorzy na tym zasilaczu ciagna cfg z R9800Pro i wytrzymuje wiec czemu by nie mial tym razem wytrzymac... Sam mam Modecoma 300GTF.. I ciagnie bez problemu Bartona 2.7GHz 1.85V i swego czasu R9800Pro.. Wiec nie widze zadnego problemu.. Huntkey tak jak Modecom sa na bebechach Fortrona a one maja obciazalnosc duzo wieksza niz podane nominalnie 300W..huntkey na bebechach fortrona to zes newsa walnol :lol: to przestaje wierzyc w ta marke :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Huntkey tak jak Modecom sa na bebechach FortronaKtóry sprzedawca to wymyślił? :lol: :lol: :lol: ModeCom ma w ofercie kilka zasilaczy produkcji FSP (ale nie wszystkie pochodzą od tego producenta), a HuntKey ... to zupełnie inna bajka. W każdym razie z Fortronem nie ma nic wspólnego. Następny kadydat do nagrody "LOL tygodnia"? Mialem na mysli BS3000 i Modecomy FSP.. Ale kierowalem to do osob ktore myslą.. Gdybys LOLU wiedzial to BS3000 byl robiony na Fortronie.. Mialem obydwa i widzialem co siedzi w srodku.. Wiec mi qrwa nie mow.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 To powiedz mi czemu FSP i Huntkey mają 2 osobne fabryki zasiłek? Bo chyba nie po to żeby robić w nich to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sancez Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Do tej konfiguracji tylko Chieftec 360W (HPC-360-302DF) za ok 219zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 buzzy mylisz sie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 ja tam qpilem fortronika 300 60 gtp za 94 zeta , nowy na allegro i działa lux , kiedy go na maxa sprawdziłem , podpiołem 3 albo 4 halogeny (chyba po 120wat) i sie wyłączył dopiero po godzinie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 a czemu nikt nie poleca Chiefteca 350W by Delta, kosztuje chyba 190 zeta, a wytrzymuje bardzo dużo i w dodatku jest cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 a czemu nikt nie poleca Chiefteca 350W by Delta, kosztuje chyba 190 zeta, a wytrzymuje bardzo dużo i w dodatku jest cichyto ja bym wolal dolzozyc 20zl i kupic by sirtec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Jeżeli chcesz ekonomicznie to ten FSP 300-60 GTP będzie dobry. Na pewno lepszy niż każdy huntkey do 350W włącznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgadzam sie z przedmówca: Fortron to chyba numer 1 cena/jakosc - sam takiego mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 loobek weź, tak sie składa, ze widziałem oba naraz w akcji i jakoś 350 delty mi bardziej przypadła do gutu bo cichsza, ma osłonke na kabel do mobo :P i chyba jednak nieco wydajniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 loobek weź, tak sie składa, ze widziałem oba naraz w akcji i jakoś 350 delty mi bardziej przypadła do gutu bo cichsza, ma osłonke na kabel do mobo :P i chyba jednak nieco wydajniejszawydajniejsza w to co widzialem w srodku tej delty nigdy nie uwierze w to imho takie delty na allegro chodza po 110zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 tak - tak te delty 350 chodza po 120zł sa silniejsze od cheftecow 420 df actv pfc by sirtec ale marketing wygrywa... (btw chief 360SF z pasywnym pfc jest MOCNIEJSZY od 420DF) no ale... kazdy kupuje to na co go stac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zasiłki z pasywnym PFC moga pokazać pazury, dlatego, ze w większości przypadków są lepiej przystosowane do odprowadzania więszych ilości ciepła, dlatego, że producent zakładają większą sprawność zasilacza z APFC i montuje w nich po prostu mniejsze radiatory. Wyjątkiem od tej reguły są fsp i produkty z fabryki TOP Powera, gdzie radiatory są zabliżone rozmiarami bez względu na rodzaj PFC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 nie mówie, że 350 od delty jest mocniejsza niż 420w od sirtec'a, ale byłem u kumpla i jego 360 sirteca słabiej trzymała napięcia pod obciążeniem, nie wiem, może to tylko akurat jego, ale po prostu ta delta wydaje mi się, że też jest bardzo dobra i wytrzyma spore obciążenie, a dodatkwoym plusem jest głośność, która napewno jest mneijsza niż w 360. A co do ceny, bo piszesz, że po 120 chodziły na allegro, ale co z tego skoro to były leżaki magazynowe, z mneijszą ilością molexów i bez gwary ? Tak samo, możesz powiedzieć, że są daremne Beline'y z allegro po 370 zeta, choć normalnie ksoztują koło 700 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...