Skocz do zawartości
ME45

Zasilacz - czy mógłby ktoś zerknąć?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja go miałem do mojego konfigu i chodził dość dobrze. Jest cichym zasilaczem i powinien działać u ciebie. Ale u mnie po wymianie na Chieftec napięcia są super stabilne tylko 12V daje 12,4 mogło by być mniej. Na Huntkey 300 napięcia lekko pływały i były lekko podwyższone 12,3; 5,2. Na kompie PIV 1,8G miał idealne napięcia 11,98 i 5,05. Wszystko mieżone miernikiem. Tak że bym radził poszukać coś większego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena za tego Chiefteca super.. Ale jesli nie bedzie mocno krecic.. To spokojnie mu ten Huntkey wystarczy.. Niektorzy na tym zasilaczu ciagna cfg z R9800Pro i wytrzymuje wiec czemu by nie mial tym razem wytrzymac... Sam mam Modecoma 300GTF.. I ciagnie bez problemu Bartona 2.7GHz 1.85V i swego czasu R9800Pro.. Wiec nie widze zadnego problemu.. Huntkey tak jak Modecom sa na bebechach Fortrona a one maja obciazalnosc duzo wieksza niz podane nominalnie 300W..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena za tego Chiefteca super.. Ale jesli nie bedzie mocno krecic.. To spokojnie mu ten Huntkey wystarczy.. Niektorzy na tym zasilaczu ciagna cfg z R9800Pro i wytrzymuje wiec czemu by nie mial tym razem wytrzymac... Sam mam Modecoma 300GTF.. I ciagnie bez problemu Bartona 2.7GHz 1.85V i swego czasu R9800Pro.. Wiec nie widze zadnego problemu.. Huntkey tak jak Modecom sa na bebechach Fortrona a one maja obciazalnosc duzo wieksza niz podane nominalnie 300W..

huntkey na bebechach fortrona to zes newsa walnol :lol: to przestaje wierzyc w ta marke :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huntkey tak jak Modecom sa na bebechach Fortrona

Który sprzedawca to wymyślił?

:lol: :lol: :lol:

ModeCom ma w ofercie kilka zasilaczy produkcji FSP (ale nie wszystkie pochodzą od tego producenta), a HuntKey ... to zupełnie inna bajka. W każdym razie z Fortronem nie ma nic wspólnego.

Następny kadydat do nagrody "LOL tygodnia"?

Mialem na mysli BS3000 i Modecomy FSP.. Ale kierowalem to do osob ktore myslą.. Gdybys LOLU wiedzial to BS3000 byl robiony na Fortronie.. Mialem obydwa i widzialem co siedzi w srodku.. Wiec mi qrwa nie mow..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loobek weź, tak sie składa, ze widziałem oba naraz w akcji i jakoś 350 delty mi bardziej przypadła do gutu bo cichsza, ma osłonke na kabel do mobo  :P  i chyba jednak nieco wydajniejsza

wydajniejsza w to co widzialem w srodku tej delty nigdy nie uwierze w to imho takie delty na allegro chodza po 110zl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłki z pasywnym PFC moga pokazać pazury, dlatego, ze w większości przypadków są lepiej przystosowane do odprowadzania więszych ilości ciepła, dlatego, że producent zakładają większą sprawność zasilacza z APFC i montuje w nich po prostu mniejsze radiatory. Wyjątkiem od tej reguły są fsp i produkty z fabryki TOP Powera, gdzie radiatory są zabliżone rozmiarami bez względu na rodzaj PFC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mówie, że 350 od delty jest mocniejsza niż 420w od sirtec'a, ale byłem u kumpla i jego 360 sirteca słabiej trzymała napięcia pod obciążeniem, nie wiem, może to tylko akurat jego, ale po prostu ta delta wydaje mi się, że też jest bardzo dobra i wytrzyma spore obciążenie, a dodatkwoym plusem jest głośność, która napewno jest mneijsza niż w 360. A co do ceny, bo piszesz, że po 120 chodziły na allegro, ale co z tego skoro to były leżaki magazynowe, z mneijszą ilością molexów i bez gwary ? Tak samo, możesz powiedzieć, że są daremne Beline'y z allegro po 370 zeta, choć normalnie ksoztują koło 700 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi