fenriz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Czy ktos mądry tutaj moze mi doradzić co zrobić . Mam SB Live i kx-y.Otoż dość czesto(nawet przy nieodtwarzaniu myzyki foobarem) karta wydaje wkurzające odgłosy typu "puuuffffffffff" :lol: :lol: Przy sterach Creativa było to samo lecz znacznie rzadziej 8) Wcześniej miałem kx na XP i nic takiego nie było.Instalowałem na nowym XP.Prosze o pomoc !! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 powylaczaj wszystkie wejscia, mikrofon zobacz czy akceleracja sprzetowa dzwieku jest na max i radzilbym przywrocic default ustawienia kx'ow tak na wszelki wypadek mam nadzieje, ze Live'a masz w 2 slocie PCI od dolu jak to nie pomoze, to zwieksz latency dla PCI na 64 lub wiecej O ile sie nie myle mozna tego dokonac za pomoca PowerStripa lub w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 mam nadzieje, ze Live'a masz w 2 slocie PCI od dolutam jest sieciówka, a co to daje ??8O 8O jak to nie pomoze, to zwieksz latency dla PCI na 64 lub wiecej O ile sie nie myle mozna tego dokonac za pomoca PowerStripa lub w biosie miałem wczesniej dobrze,nie zmieniałem zadnych ustawien w BIOsie wiec myśle ze nie ma to raczej sensu :lol: Moze wersja kx albo gdzies w ustawieniach napewno,akceleracja właczona, na głosnikach 5.1 ten dzwiek przypomina jakby dmuchnięcie u kumpla tak jest a on ma stery od Creativa, moze to bufor jest oprozniany :lol: :lol: Moze wgrac najpierw Creativa bo instalowałem kx na gołym systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 SBLive powinien siedziec w 2 slocie od dolu, nie wiem dokladnie o co z tym chodzi, pewnie latency lepsze, ale jak sa problemy z trzaskami to Live powinien siedziec w tym slocie i ja tego nie wymyslilem po co Ci stery Creative'a??? Najlepiej zainstaluj Driver Cleanera, wyczysc ladnie system z kx'ow i zainstaluj ponownie (najlepiej wersje 3537) i daj znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 po co Ci stery Creative'a??? Instalowałem kiedys kx na wierzch i działały poprawnie Instalowałem XP na czystym dysku (kochany MAndrake 10 :lol: :lol: ) napisze za jakis czas. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Co ciekawe zjawisko nasila się kiedy ładuje się strona (najczesciej jakas duza z flashami i podczas przesuwania).Kiedy odtwarzam (oczywiście foobarem 8) 8) ) to jest spokoj, a że słuchawki mozna zdjąć :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...