p_zero Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 jupiii :) przelaczyli mnie wczoraj po poludniu - dsl512 -> 1024, miasto - Zielona Góra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arowb Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 ...pozazdroscic tylko ...ja nie moge sie doczekac na zalozenie z braku mozliwosci technicznych od 1,5 roku juz .....:( parametry lacza sa rewelacyjne bo wszsytko na swiatlowodach chodzi... echhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 No panowie stało się właśnie dzisiaj z FTPa zasysałem plik z prędkością ponad 130KB/s :) Zmienili mi łacze z 512 na 1024. Brawo TPSA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pryki Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 nie wiecie przypadkiem, czy model modemu (starszy-nowszy) ma jakiś wpływ na migrację? tzn. czy u użytkowników którzy mają starszy model, nie będzie przypadkiem konieczna wymiana na nowszy? pytam, bo chyba u wszystkich użytkowników DSLa w moim mieście podniesiono juz prędkości, a u mnie jeszcze nie. a model modemu mam na pewno starszy, ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 ano .. u mnie tez przełączyli 512->1024 szprotawa .. kolo Żagania 60km ponizej Zielonej Góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 No i koniec szczęścia. Musiałem wyłączyć modem, a po włączeniu okazało się, że mam znowu 512 :( Ciekawe czy się przełączy za jakiś czas. U was też tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metyl Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Dla niecierpliych w poszczegolnych regionach kraju zmiany następują zgodnie z nastepujacym harmonogramem (data oznacza ostateczny termin migracji w danej lokalizacji ale jak to w tpsa zawsze cos moze byc szybciej lub wolnej :) ) 30.07.2004 - Warszawa 02.08.2004 - Warszawa 03.08.2004 - Warszawa 04.08.2004 - Warszawa, Siedlce 05.08.2004 - Ostroleka , Ciechanow 06.08.2004 - Plock , Elblag 09.08.2004 - Olsztyn, Suwalki, Lomza 10.08.2004 - Bialystok, Poznan, Gorzow Wlkp. 11.08.2004 - Poznan, Pila, Leszno, Zielona Gora 12.08.2004 - Poznan, Kalisz, Konin, Walbrzych 13.08.2004 - Czestochowa, Opole 16.08.2004 - Gliwice 17.08.2004 - Bielsko Biala, Lublin 18.08.2004 - Zamosc, Kielce, Tarnobrzeg 19.08.2004 - Biala Podlaska, Chelm, Radom, Wloclawek 20.08.2004 - Torun, Bydgoszcz 23.08.2004 - Gdansk 24.08.2004 - Gdansk, Nowy Sacz, Tarnow 25.08.2004 - Krakow, Skierniewice 26.08.2004 - Lodz, Sieradz, Piotrkow Trybunalski 27.08.2004 - Krosno, Rzeszow, Przemysl, Koszalin 30.08.2004 - Szczecin, Slupsk, Jelenia Gora 31.08.2004 - Legnica, Wroclaw, pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 a gdzie katowice ??? chyba ze podchodza pod gliwice... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Dla niecierpliych w poszczegolnych regionach kraju zmiany następują zgodnie z nastepujacym harmonogramem (data oznacza ostateczny termin migracji w danej lokalizacji ale jak to w tpsa zawsze cos moze byc szybciej lub wolnej :) ) 18.08.2004 - Zamosc, Kielce, Tarnobrzeg 19.08.2004 - Biala Podlaska, Chelm, Radom, Wloclawek 20.08.2004 - Torun, Bydgoszcz Mhm, no to czekamy na 2mbps :> Szkoda tylko ze nie podnoszą uploadu do 512kbps :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Mhm, no to czekamy na 2mbps :> Szkoda tylko ze nie podnoszą uploadu do 512kbps :( Za dobrze by było :D TPSA tylko sprawdza czy działa mozliwość przełączenia. Jak zresetujesz modem to wszystko wróci do normy. (stare ustawienia). Myślę, że na stałe ustawią jak przyjdzie do domu aneks do umowy. Wiec nie resetujcie modemów to bedzie działac. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 U mnie chodzi na 2mbit ;] Szkoda, że uploadu nie zwiększają :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 TPSA tylko sprawdza czy działa mozliwość przełączenia. Jak zresetujesz modem to wszystko wróci do normy. (stare ustawienia). Myślę, że na stałe ustawią jak przyjdzie do domu aneks do umowy. Wiec nie resetujcie modemów to bedzie działac. :) A skąd te informacje, że po restarcie modemu wróci do 1mbps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Mi sie tak stało. Pytałem się jeszcze innych ludzi u nich dzieje się to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Mi sie tak stało. Pytałem się jeszcze innych ludzi u nich dzieje się to samo. mie sie tak nie stalo :> a wogule ja juz mam 2mbit.. mi przelaczyli wczesniej.. moze dlatego ze na firme :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 tak se dzisiaj właśnie patrze i też mam 1 megabit zamiast pół :D (Kobyłka 23Km od Warszawy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mi sie tak stało. Pytałem się jeszcze innych ludzi u nich dzieje się to samo. A ja znów gadałem chyba wczoraj czy jakoś tak z Xon'em i twierdzi, że to plotka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mi sie tak stało. Pytałem się jeszcze innych ludzi u nich dzieje się to samo. A ja znów gadałem chyba wczoraj czy jakoś tak z Xon'em i twierdzi, że to plotka... Mam taki DSL w domu to wiem. Dwa dni miałem 1024 ale upload był kiepski wiec powyślałem sobie, że jak wyłącze modem i włącze go ponownie będzie lepiej. Resztę już znasz. Pytałem się innych ludzi na forum PCLAB to kilku miało to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Mi sie tak stało. Pytałem się jeszcze innych ludzi u nich dzieje się to samo. A ja znów gadałem chyba wczoraj czy jakoś tak z Xon'em i twierdzi, że to plotka...w sumie nie koniecznie bo do rachunku na sierpien dlai taka inforamcje + jakeis wpiski do regulaminu :>> i pisza ze od 1wrzesnia.. to bedzie dzialalo.. :> w sumie teraz boje sie sprawdzac i restarotwoac modem :>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarha Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zielona Góra Przelaczyli i mnie wczoraj i powiem tak :) fajnie 130kB/s zasysac zamiast 65kB/s. A jesli chodzi o te resetowanie modemu i ze znikaja ustawienia DSL1000 to sie z ty niezgodze bo mieszlaem na serwie z ustawieniami do nowego i restartowalem modem chyba z 10 razy i nic sie niezmienilo :))) Zalaczniki do umow juz gdzie widzialem :) hmm http://files.idg.pl/news/Cennik%20DSL.pdf http://files.idg.pl/news/list%20do%20klientow%20TP.pdf Ceny za DSL1000 po przejsciu z DSL512 sie nie zmienia dla urzytkownikow indywidualnych pozostanie 249. Baez obaw :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Mi sie tak stało. Pytałem się jeszcze innych ludzi u nich dzieje się to samo. A ja znów gadałem chyba wczoraj czy jakoś tak z Xon'em i twierdzi, że to plotka...w sumie nie koniecznie bo do rachunku na sierpien dlai taka inforamcje + jakeis wpiski do regulaminu :>> i pisza ze od 1wrzesnia.. to bedzie dzialalo.. :> w sumie teraz boje sie sprawdzac i restarotwoac modem :>> Zrestartuj i powiedz co się stało. hehehe Zielona Góra A jesli chodzi o te resetowanie modemu i ze znikaja ustawienia DSL1000 to sie z ty niezgodze bo mieszlaem na serwie z ustawieniami do nowego i restartowalem modem chyba z 10 razy i nic sie niezmienilo :))) Jak to czytam to zaczynam mysleć, że mam potwornego pecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Busko Zdrój -> Świętokrzyskie -> niedaleko Kielc i przełączyli :D Transfer dochodzi do 210kB/s... Więcej mi chyba radiówka nie ciąga :). Brawo TPSA !:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Mi sie tak stało. Pytałem się jeszcze innych ludzi u nich dzieje się to samo. A ja znów gadałem chyba wczoraj czy jakoś tak z Xon'em i twierdzi, że to plotka...w sumie nie koniecznie bo do rachunku na sierpien dlai taka inforamcje + jakeis wpiski do regulaminu :>> i pisza ze od 1wrzesnia.. to bedzie dzialalo.. :> w sumie teraz boje sie sprawdzac i restarotwoac modem :>> Zrestartuj i powiedz co się stało. hehehe hehe :) samo dzisaj pradu u mnie nie bylo :P Wielkość pliku 9408880 Ukończono 9408880 Czas całkowity 00:00:41 Średnia prędkość 224.11 KB/s Czas utworzenia 08/17/04 11:14:54 Czas ukończenia 08/17/04 11:15:39 wiec to raczej plota, albo u niektorych cos sie sypie poprostu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 wiec to raczej plota, albo u niektorych cos sie sypie poprostu :) No jaka plota. Przecież u mnie się to stało. Czekam jak do mnie przyjdzie pisemko to będe mógł reklamować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejkk Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Ludzie a może poprostu problem z migracją... Pisali że przełączą testowo. Jak nie to chyba przyjdzie pismo albo w późniejszym terminie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Moja korespondencja z TPSA Witam, wszelkie szczegółowe informacje na temat zasad zmian przepustowości w ramach usługi INternet DSL otrzyma Pan drogą pocztową. pozdrawiam -----Original Message----- From: Marcin [mailto:jodlasty@poczta.internetdsl.pl] Sent: Sunday, August 15, 2004 8:54 PM To: * DS DSL Info Subject: 512-1024 Witam Wiem, że państwo przełączają użytkowników DSL z 512 na 1024 i z 1024 na 2048Mbitów. Ja ostatnio miałem już przełączone łącze na 1024 (dwa dni szczęścia) ale musiałem wyłączyć modem i jak ponownie go włączyłem to znowu było 512 :(. Dlaczego tak się stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileusz Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Dzisiaj dostalem rachunek ale niestety nie bylo w nim wzmianki o jakichkolwiek zmianach w usludze DSL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly77 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Busko Zdrój -> Świętokrzyskie -> niedaleko Kielc i przełączyli :D Transfer dochodzi do 210kB/s... Więcej mi chyba radiówka nie ciąga :). Brawo TPSA !:) dziwne........bo w kielcach mam dwa DSL 0,5 i 1 MB i nie mam jeszce przelaczonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Dzisiaj nad miom miastem było burza, po pierwszym restarcie kompa, wyłączyłem wszystko łącznie z modemem. Po 30 min mogłem włączyc modem przestały walić pioruny. No i prosze znowu mam 1Mb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 ja sie bede przesiadal z neozdrady 740/192 na dsl 512-->1mbps w ciagu miecha chyba bede juz mial to zdam relacje jak to to chodzi:))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Hallo Gdansk ? Dajcie znac czy komus juz dziala 0,5 > 1 lub 1 > 2 ? Podobno mialo byc juz 23,24.08, jest juz 27 a u mnie ciagle 0,5 :/ Gdansk Matarnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...