Skocz do zawartości
fejkk

TPSA - DSL 1Mb/s -> DSL 2Mb/s

Rekomendowane odpowiedzi

przez pewien czas jakos nie lukalo na tym "nowym" 1024 mi pelnogo łacza bylo cos ala 640kbit

ale juz jest ladnie

Dołączona grafika

tylko upload cos kuljej .. nie moge nic ponad 5-8 kilo wyciagnac ..

moze cos admin przyblokowal na serwerze ..

jak u was z uploadem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze u mnie dwa dni temu wyciągałem 180kb/s , a powinienem max 120 , miałem 500 i przłączyli na 1000 więc nie wim skąd tan nadmiar

ps. nie ma się co zbytnio cieszyć lada moment ' kochana unia ' wymusi 22% vat , ztego co się orientuje już od października przyjdzie go nam płacić , a miało być tak pięknie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze u mnie dwa dni temu wyciągałem 180kb/s , a powinienem max 120 , miałem 500 i przłączyli na 1000 więc nie wim skąd tan nadmiar

ps. nie ma się co zbytnio cieszyć lada moment ' kochana unia ' wymusi 22% vat , ztego co się orientuje już od października przyjdzie go nam płacić , a miało być tak pięknie :(

ja mam wziety DSL (dsl dla firm) na firme ojca i niby dalej płacimy 22% Vat a z tego co wiem 0 vat na neta mają usługi dostarczania dostępu do sieci świadczone na rzecz uczniów, studentów, szkół, zakładów kształcenia nauczycieli, placówek oświatowych, szkół wyższych, wyższych szkół zawodowych i placówek naukowych PAN. Zwolniona z VAT jest także usługa "na dostęp wdzwaniany i szerokopasmowy" do Internetu dla użytkowników indywidualnych.

może sie myle , bo do konca nie wiem tak jest namieszane z tym wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm fajny ten Dsl ja mam neo 640 i bym chciał Dsla 1 mb nie wiecie czasem jaka jest cena przejścia na usługe Dsl mam umowe na neo na rok podpisaną.

Nie ma takiego czegoś jak przejście [migracja] z neo+ do 1mbit iDSL'a [choć na infolinii twierdzą czasami coś innego ... ] :?

Sam tak chcialem zrobić - okazało się, że musze czekać do końca umowy z neo+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:cry: :cry: nie dobrze czyli mi przejście odpada bo mi umowa sie konczy w czerwcu prawie za rok no, ale za rok Tpsa moze dokonać zmian i Dsl znów moze bedzie kosztował z 900 zł :( a moze do mojego miasta dotrze Dialog albo jakiś inny dostawca netu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm fajny ten Dsl ja mam neo 640 i bym chciał Dsla 1 mb nie wiecie czasem jaka jest cena przejścia na usługe Dsl mam umowe na neo na rok podpisaną.

Nie ma takiego czegoś jak przejście [migracja] z neo+ do 1mbit iDSL'a [choć na infolinii twierdzą czasami coś innego ... ] :?

A wlasnie ze jest. Nazyw sie to promocja "DSL+TP" Tu jest wiecej opisane o tym: http://www.internetdsl.pl/doc/Regulamin_pr...ocji_DSL_TP.doc jak dla mnie jedyny mankament to iz umowa jest podpisywana na trzy lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te cale przyspieszenie jest troszke dziwne dla mnie.. Z tego wzgledu ze kiedys na poczatku jak podlaczylem sobie DSL wziolem odrazu 1mb i mialem go przez okolo 3-4 miesiace.. Transfery byly swietne tzn non stop trzymal mi sie 128 kb/s :) dn i 32 kb/s up :)

Potem niestety musialem przejsc na nizsza predkosc czyli na 512.. teraz po podwyzszeniu znowu na 1mb.. transfery mam :} zadowalajace ;P nie to ze narzekam or sth.. ale max dn mam 120-122 kb/s no upl mam normlany 30-32 kb/s powiedzmy ;) Ale wydaje mi sie ze to przez to ze siec u mnie i lacze podciagniete do centrali jest obciazone wiadomo o wiele wiecej userow jest.. ;] na neo i na DSL a to wszsytko jest na jednym laczu u mnie na wsi :]

Drua sprawa to jest VAT :) telefon i of kros DSL mam na firme co dziwne :) caly czas place stawke 0% ;] i nie mam zamiaru interweniowac z Tym u TPSA :) jak dojda to dobrze jak nie ;] to trudno :) ja zaoszczedze.. urzad skarbowy tez nie ma zadnych ALE.. ;]

Co Ciekawe TPSA dala mi juz kiedys :) fajny prezent po roznych dziwnych runkach (to bylo wtedy jak zmienilem dsl z 1mb na 512) tzn na rachunku nie mialem abo za DSL albo wogole nie bylo rozmow (co oczywiscie bylo smieszne bo siedze na tel non stop) Dostalem jakies tam faktury korugujace :) no ale co.. TPSA zapomniala o okolo 400 zl ;] na moja korzysc... oczywiscie nie gonilem za tym :) bo z jakiej racji ;)

i do dzis dzien jest spokoj :)

TPSA rulezz ;] nie wiedzialem ze kiedykolwiek to napisze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wlasnie ze jest. Nazyw sie to promocja "DSL+TP" Tu jest wiecej opisane o tym: http://www.internetdsl.pl/doc/Regulamin_pr...ocji_DSL_TP.doc jak dla mnie jedyny mankament to iz umowa jest podpisywana na trzy lata.

Oferta TYLKO dla firm [§1.2] :(

Nawet byłem w tpsie i takiej tez mi udzielili odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oferta TYLKO dla firm [§1.2] :(

Nawet byłem w tpsie i takiej tez mi udzielili odpowiedzi.

Nie wiedzilem ze masz neo na osobe prywtna :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tyle sie nacieszyłem 2mbps, bodajże od wczoraj znów mam 1mbps. Po dodzwonieniu się na infolinie pani była dziwiona że w ogole mialem 2mbps bo moj DSL nie mial miec migracji, bo nie podpisalem jakiegos aneksu (gdyż go nie dostałem).

Przyznali mi jakiś śmieszny numerek i "jest prawdopodobne" że nawet dziś jeszcze do mnie oddzwonią - super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi