Rumcajs Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zauważyłem pewna dziwną prawidłowośc na mojej płytce. Ciekawy jestem czy u was jest podobnie i czy właściciele Abitów NF-7S moga coś na ten temat powiedzieć. Otóż u mnie normalnie w idle przy Pentagramie temperatury procesora i systemu wahaja sie w granicach odpowiednio 50 oraz 30 stopni. W stresie oczywiście kilka stopni więcej. Jednak przypadkiem wyjąłem z kompa kartę dźwiękową (Soundblastera Live 5.1) i uruchomiłem wbudowany w płytę standardowy AC97. I o dziwo. Wszystkie wskazywane temperatury znacząco spadły. Teraz w idele temp. procesora nie przekracza 35 stopni natomiast systemu 25 stopni. Czy mozna to jakoś racjonalnie wytłumaczyć i czy właściciele Abitów NF-7S mają w związku z tym niższe temperaturki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager90 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 chyba jednak cos jest na rzeczy bo jak mialem w srodku sb live 1024 to sie nie grzalo a teraz jak jade na ss to sb az parzy ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 chyba jednak cos jest na rzeczy bo jak mialem w srodku sb live 1024 to sie nie grzalo a teraz jak jade na ss to sb az parzy ;/Grzeje Ci się SB bo on odpowiada za dźwięk zintegrowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...