Zibi1303 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zaczne od tego że płyta mi sie podoba , tania, funkcjonalna ,bardzo dobrze wyposażona, ale..... barton mobilny ma ustawioną domyśłnie CPU FSB na 133 MHz. Natomiast ta płyta ustawia mu domyślnie 100 MHz i automatycznie przydziela podzakres 100-132 MHz. Przy takich ustawieniach dodatkowa RAM ustawiany jest również jako DDR266 (choć mam DDR400 Kingstom). Na otarcie łez pozostaje mnożnik :) przy CPU FSB 110 mogłem ustawić mnożnik na 22.5 co dało 2475 MHZ na procu i BIOS wstał bez problemów. Teraz zainstaluje system i zobacze jak to wygląda naprawdę. jak nie znajdzie się nowy BIOS albo inne rozwiązanie pozostanie mi chyba zmienić płytę albo proca :(. macie jakiś pomysł. Moze ktoś to juz przetrenował ?? pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Usuń jeden topic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 przeczytaj 'users manual' czyli instrukcje obslugi! tma jest napisane co zrobic aby ustawic domyslne FSB dla procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...