Skocz do zawartości
marcellus

Tanie glosniczki :/

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem...

Potrzebuje sobie kupic jakies glosniczki (do tej pory mialem podlaczona wieze do kompa, wiec nigdy sie tym nie interesowalem) no i nie mam za duzo $.

Nie jestem melomanem (w tym celu ide do innego pokoju gdzie jest odpowiedni sprzet) ale chyba jak kazdy lubie posluchac mp3 jak sie juz siedzi przy monitorze ;)

Zastanawiam sie nad:

http://www.bestbuy.com/detail.asp?e=110090...at=521&scat=524

lub...

http://www.bestbuy.com/detail.asp?e=110986...at=521&scat=524

No chyba, ze ktos znajdzie cos innego ;)

Na co mam zwracac uwage podczas kupowania najbardziej?

1. wielkosc satelit?

2. wielkosc subwoofera?

3. moc satelit?

4. moc subwoofera?

5. ...design? ;-P

Dziekuje za pomoc w wyborze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli do 80$ to proponuje creativa fps1600 ,a przy zakupie sugeruj sie najlepiej brzmieniem a nie mocą .

a czy sama *wielkosc* satelit nie ma wplywu? Bo te co znalazlem sa... ehm... baaardzo malutkie :/

Chyba rozumiesz - nie chcialbym miec obok monitora dwoch bzyczkow ;) tylko glosniczki, z ktorych dalo sie sluchac wzglednie dobrej jakosci muzyki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli do 80$ to proponuje creativa fps1600 ,a przy zakupie sugeruj sie najlepiej brzmieniem a nie mocą .

a czy sama *wielkosc* satelit nie ma wplywu? Bo te co znalazlem sa... ehm... baaardzo malutkie :/

Chyba rozumiesz - nie chcialbym miec obok monitora dwoch bzyczkow ;) tylko glosniczki, z ktorych dalo sie sluchac wzglednie dobrej jakosci muzyki :)

Wielkość satelit absolutnie nie ma znaczenie, co najwyzej mozesz patrzyc na wielkosc i moc subwoofera ale to tez o niczym nie swiadczey, jezeli 2+1 to moze creativa sw320 , troszeczke slabsze od fps1600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam głośniczki ENCORE XP 100 i chodzą na SB PCI 128, pościągałem trochę softu (róznego rodzaju korektorki itp.) i całkiem całkiem, do posłuchania mp3 wystarcza (melomanem to ja też nie jestem :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...