Skocz do zawartości
czajkus

Płyta Gigabyte GA-7VAXFS rev. 1.0 – problem z bios

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam płytę główną jak wyżej, mam problem z jej biosem a mianowicie jest on dziwnie zabezpieczony, nie ma w nim menu Advanced Chipsem Features w którym dokonuje się znaczących zmian. Opcje zawarte w tym menu zostają automatycznie przydzielane przez BIOS i nie zawsze robi to dobrze np. AGP Aperture size zostaje ustawiane na połowę pamięci RAM co jest troche przesadą, nie ma możliwości zmiany timingów RAMu itp. W związku z tym mam pytanie czy istnieje do tej płyty jakiś spreparowany BIOS, w którym menu to jest już dostępne, lub istnieje jakiś program do edycji ustawień biosu z poziomu windowa, lub być może jest jakiś „bioseditor” który umożliwia edycję plików BIOS w formacie bin (coś takiego jak edytor biosów do kart graficznych Nvidia BIOS Editor, lub Radedit). Jak ktoś wie coś na ten temat to proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo prosze czajkus podaj mi co odblokowywuje ctrl +f1.

To dla mnie bardzo wazne bo juz kupilem ta plyte ale jeszcze jak cos moge oddac... nie mam jej w domu.. prosze o szybką.. co ja gadam .. jak najszybsza jakakolwiek odpowiedz

BARDZO BARDZO dziekuje!!!

CZEKAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi