czajkus Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Posiadam płytę główną jak wyżej, mam problem z jej biosem a mianowicie jest on dziwnie zabezpieczony, nie ma w nim menu Advanced Chipsem Features w którym dokonuje się znaczących zmian. Opcje zawarte w tym menu zostają automatycznie przydzielane przez BIOS i nie zawsze robi to dobrze np. AGP Aperture size zostaje ustawiane na połowę pamięci RAM co jest troche przesadą, nie ma możliwości zmiany timingów RAMu itp. W związku z tym mam pytanie czy istnieje do tej płyty jakiś spreparowany BIOS, w którym menu to jest już dostępne, lub istnieje jakiś program do edycji ustawień biosu z poziomu windowa, lub być może jest jakiś „bioseditor” który umożliwia edycję plików BIOS w formacie bin (coś takiego jak edytor biosów do kart graficznych Nvidia BIOS Editor, lub Radedit). Jak ktoś wie coś na ten temat to proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 czytaj instrukcje bo tam jest wszystko napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajkus Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Wielkie dzięki FumFel_20 rzeczywiście było o tym w instrukcji, poprzednio czytając ją przeoczyłem jak odblokować to menu (instrukcje mam po angielsku teraz ją przeczytałem dokładnie). Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Bardzo prosze czajkus podaj mi co odblokowywuje ctrl +f1. To dla mnie bardzo wazne bo juz kupilem ta plyte ale jeszcze jak cos moge oddac... nie mam jej w domu.. prosze o szybką.. co ja gadam .. jak najszybsza jakakolwiek odpowiedz BARDZO BARDZO dziekuje!!! CZEKAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...