Skocz do zawartości
SmOkU

NEO 128 i pingi w grach... da sie grac czy nie ???

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: kto wie czy na NEO128 da rade grac po sieci :?: np CS,ET i inne :?:

pingi na servach polskich/zagranicznych sa znosne czy tragiczne :?: , skacza czy sa w miare stale :?:

bardzo prosze o wypowiedz osoby ktore graly cos na tym laczu

mocno sie zastanawiam czy nie wciagnac od tepsy tej wersji neo,

a lubie cos pograc wiec przyzwoite pingi to podstawa :D

z gory dzieki za wszystkie odp :)

pozdro all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie da się grać, rzadko jaka gra potrzebuje transferu wiekszego niz 5kB/s. Niestety jak używasz pirackich gier - wersje z klucze licencyjnym którą ma duża ilość osób, to sobie za bardzo nie pograsz... Podczas łączenie z serwerami mogą wyskakiwać komunikaty, że twoja wersja nie jest autoryzowana. Można szukać również serwerów które są dedykowane dla piratów, ale tam są sami cheater'zy, a tego chyba nie muszę komentować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie da się grać, rzadko jaka gra potrzebuje transferu wiekszego niz 5kB/s. Niestety jak używasz pirackich gier - wersje z klucze licencyjnym którą ma duża ilość osób, to sobie za bardzo nie pograsz... Podczas łączenie z serwerami mogą wyskakiwać komunikaty, że twoja wersja nie jest autoryzowana. Można szukać również serwerów które są dedykowane dla piratów, ale tam są sami cheater'zy, a tego chyba nie muszę komentować...

z cdkeyami to przeciez normalka, sa te same problemy co na innych laczach , no chyba ze na NEO jest wiecej ????????

GreeN_DG podaj jakis przyklad tych problemow ... czemu tak szybko uciekles z neo128 ?? rwalo polaczenie,pingi skakaly ???

mi chodzi tylko o granie i www itp ,zadnego wiekszego sciagania...

w tej chwili jestem w lanie (ok70 typa) podlaczonym do dsl1024, dodatkowo admin zalozyl bramke na 128 :evil: , + fakt ze jestem za NAT,FIREWALL = zero grania, :evil: zaro sciagania :evil:

dlatego chce uciec na neo128, mam nadzieje ze bedzie znacznie lepiej (nie liczac limitu 5gb :roll: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. to jest tak.. ja gram dużo w UT. na neo 128 na polskich serwerach nawet dalo sie pograć ale to czasami, pingi 150-300 ( nieraz był 1000 ).. na zagranicznych bylo lepiej ale to zależało od szczęścia.. zrywania połączenia nie mialem z tego co pamiętam.. ale ten limit 5G jest okropny.. no ja osobiście nie wytrzymałem..

ubdate

ale.. jeśli chodzi o twoją sytuacje to zmień na neo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. to jest tak.. ja gram dużo  w UT. na neo 128 na polskich serwerach nawet dalo sie pograć ale to czasami, pingi 150-300 ( nieraz był 1000 ).. na zagranicznych bylo lepiej ale to zależało od szczęścia.. zrywania połączenia nie mialem  z tego  co pamiętam.. ale ten limit 5G jest okropny.. no ja osobiście nie wytrzymałem..

ubdate

w UT tey bzm chetnie pogral, ale ping 300 to chyba duuuuzo,

hmmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. to jest tak.. ja gram dużo  w UT. na neo 128 na polskich serwerach nawet dalo sie pograć ale to czasami, pingi 150-300 ( nieraz był 1000 ).. na zagranicznych bylo lepiej ale to zależało od szczęścia.. zrywania połączenia nie mialem  z tego  co pamiętam.. ale ten limit 5G jest okropny.. no ja osobiście nie wytrzymałem..

ubdate

w UT tey bzm chetnie pogral, ale ping 300 to chyba duuuuzo,

hmmmm

widze że Ci się klawiaturka zmieniła :) .... wcale nie twierdze że nie moglem grać.. ale często bywalo tak, że były z tym problemy.. za to Quake chodził świetnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa,znowu cos mi sie windoza sypie, trza po formacie chyba pociagnac :twisted:

a w co grales jesli moge spytac ?

bo mnie przedewszystkim interesuje UT2004,CS,ET chetnie bym tez przetestowal dooma3 :D ,zreszta ja ogolnie jestem wyglodzony jesli chodzi o granie online :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli idzie o CS'a to do gry proponuje serwer (null)[5] CS 1.6 - cafe iPort o adresie IP 212.75.118.73:27016 . Tam sa naprawde dobre pingi, zreszta podobno to jest jeden z najlepszych jak i nie najlepszy serwer w Polsce do CS'a (FFA). Wiadomo przeciez, ze wszystko zalezy od tego gdzie grasz, sa serery lepsze i gorsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np 1h grania w jakas giere to ile Kilo/mega sciagnietych ? ktos to sprawdzal z was moze przypadkiem ? :?:  :?:  :?:

no więc tak, gram w SoFa 2 przesz neta i pingi mam w okolicach 100-150 (obojętnie jaki server) a kiedyś patrzyłem i grę w necie SoF 2 grałem ok. 8 godzin, i to zajmuje ok 60MB-80MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie mialem neo 640 (ze znajomym na pół), ale TPSA nie przedlużyła umowy. Widać jak zalezy im na klientach. Dlatego zastanawiałem sie nad neo 128, jednakże w oficjalnej ulotce TP pisze ze limit 5GB wystarcza na 9 godzin gry on-line, co mnie zdecydowanie zniechęciło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie mialem neo 640 (ze znajomym na pół), ale TPSA nie przedlużyła umowy. Widać jak zalezy im na klientach. Dlatego zastanawiałem sie nad neo 128, jednakże w oficjalnej ulotce TP pisze ze limit 5GB wystarcza na 9 godzin gry on-line, co mnie zdecydowanie zniechęciło.

mógłbym Ciebie prosić o wyjaśnienie mi czemu tp.sa nie przedłużyła ci umowy ?? ja też mam neo 640 na dwóch z sąsiadem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygladało to tak:

Od około 1,5 miesiąca nie otrzymywalismy rachunkow za neo. Znajomy -u którego była założona neo pojechał do telepunktu gdzie usłyszał, że TPsa nie przedłuży z nim umowy, gdyż nie posiada abonamnetu telefonicznego STANDARD. Koles tak zostawił sprawę, mnie nie było w tamtym okresie , natomiast jego nie ma teraz od 2 tygodni (siedzi w Hiszpani) - wiec w sumie nie mielismy jak interweniowac. I tak 2 dni temu zadzwonili z TP i powiedzieli ze zabieraja całe sprzecicho bo to jest ich depozyt (dowiedzialem sie od ojca znajomego, z ktorym mieszka) - wpadli na chate i wszystko zabrali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzielilismy na serwerze - dobrze ze wczesniej zadzwonili, to ojciec zdazyl schowac serwer :), zabrali tylko router. Z tego co pamietam to jak my zakladlismy neo ponad rok temu to byla promocja 400 zł załozenie a router jako depozyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem szęśliwym posiadaczem Neo 128 :)

Jeżeli chodzi o granie to do UT,CS i Q3 neo nadajesię świetnie. Pingi są ok 100 i nawet mniej. Osobiście pogrywam zdrowo wUT2004- teraz z przerwą na D3 :wink:

Jeżeli używasz netu do www, ściągania nie za wielkich plików - tak do 50mb(czyli godzina ściagania) i giercowania od czasu do czasu to neo 128 będzie dobrym wyborem. Ja w podobny sposób korzystam z neo i jestem bardzo zadowolony! Limitem 5Gb się nie przejmuj -mimo wakacji nie udało mi się go przekroczyć a netu używam ok 3-4 godzin dziennie. Limitem powinni martwić się uzytkownicy neo na 99 zł - dla nich to spore ograniczenie.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie osobiscie 5 Gb to bedzie powazny problem jezeli prawdą jest to:

-ze 9 h grania on-line wyczerpuje ten limit (9 godzin to grywalem srednio w tygodniu),

- przegladanie stron o średniej wielkosci 100 kb - 50000 stron wykorzystuje limit

- dodatkowo odbieranie plikow video, maili, sciaganie mp3 itp.

Mysle ze ten limit wystarczylby mi na tydzien góra. A co potem??

Jednakże chyba jestem bez wyjscia, bo nie mam innej alternatywy. A bez netu jak bez reki. Dobrze ze chociaz w pracy mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-ze 9 h grania on-line wyczerpuje ten limit (9 godzin to grywalem srednio w tygodniu)

- twoje obawy są bezpodstawne - mój braciszek ostatnio pogrywał przez całe dnie w UT2004 i nie było problemu -on nie ma litosci dla tego kompa kiedy nie ma mnie w domu :x. po miesiacu okazało się ze transfery wyniosły 2Gb w miesiącu

- przegladanie stron o średniej wielkosci 100 kb - 50000 stron wykorzystuje limit.

Zdajesz sobie sprawe ile trzeba się naklikac żeby osiągnąć 50000 stron!

- dodatkowo odbieranie plikow video, maili, sciaganie mp3 itp.

Z tym też nie będzie problemu - chyba że zaczniesz ściagać filmy od rana do wieczora wtedy faktycznie limit wyczerpiesz

Z prostego rachunku matematycznego wynika że dziennie mozesz pobrać z netu 166MB danych. 100 mb na mp3 i inne i 66Mb na granie - co na moje oko wystarczy na 3-4 godzin grania -- Dziennie !!!

Pozdro!

PS-128 to nie dużo (stałe 16kb/s)-i 5gb to wystarczający limit ale przy bardzo intensywnym korzystaniu - czytaj sciąganie gier i filmów faktycznie może byc za mało! Do grania wystarczy! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy ma trochę prawdy. Ja też mam Neo 128 (chciałem 320 ale rodzice staneli na drodze :? ) i jest doskonała dla osób takich jak ja. A ja:

--> głównie ogladam strony www;

--> rzadko gram ale się zdarza;

--> ściągam sporo ale pliczki do 60-70 mb;

--> torrent i eMule bardzo żadko a jeśli już do ściągania muzy;

--> maile, gg, i inne rozrywki;

W takim przypadku NIE SPOSÓB złóżyć limit w ciągu miesiaca. Dziś jest już 11 sierpień a ja złózyłem dopiero ok 800 mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli na UT2004,Doooom3 :wink: itp, pingi sa w okolicach ~100 , to chyba zaczyna mi slina cieknac ..... :oops:

ja przedewszystkim chce net do grania,grania, jeszcze raz grania,www,email,gg, czasami jakis maly torrencik moze kazza i koniec

wychodzi na to ze musze sie wybrac do tpsy :twisted: ...

nie wiecie moze przypadkiem czy jest mozliwosc aby rachunek za neo przychodzil na odzielnym kawalku papieru, a nie razem z rach. telefonicznym ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wy uwazacie ping 100 jako dobry do gry np w q3 to zycze powodzenia przeciw 90 procentom graczy ktorzy maja ping 30-50 :P

Jak ktos ma ping 100 a ja np 35 to kazdy mecz 1:1 konczy sie nudnym wynikiem typu 50:-1

Na neo 128 sredni ping wynosi 45-55 a jak macie wyzszy to znaczy ze wasza centrala jest przeciazona bo dla neo 128 wyznaczane sa najnizsze priorytety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wy uwazacie ping 100 jako dobry do gry np w q3 to zycze powodzenia przeciw 90 procentom graczy ktorzy maja ping 30-50 :P

Jak ktos ma ping 100 a ja np 35 to kazdy mecz 1:1 konczy sie nudnym wynikiem typu 50:-1

Na neo 128 sredni ping wynosi 45-55 a jak macie wyzszy to znaczy ze wasza centrala jest przeciazona bo dla neo 128 wyznaczane sa najnizsze priorytety

I jeszcze jedno: ping pingowi nie rowny i koles na laczu typu polpak z pingiem nawet 80 szybciej zabije (staja na przeciw siebie nie ruszaja sie i zaczynaja w siebie strzelac ) kolesia na neo128 ktory bedzie mial ping 50...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi