ppawlo Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Mam konfig z programu proftpd. Kończy się On na </allow LOGIN> czy jakoś tak. Chciałbym sobie zrobić skrypt, który doda mi odpowiedni wpis (AllowUser $nazwa_usera) do tego configa, ale nie na końcu pliku, lecz w jego przedostatniej linijce. Czy można to zrobić i jeżeli tak to jak? (Na koniec plik można by zroobić tak echo "AllowUser $nazwa_usera" >> proftpd.conf ale ja chcę do przedostatniej linijki) Wielkie dzięki za każdą pomoc - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Cytat Mam konfig z programu proftpd. Kończy się On na </allow LOGIN> czy jakoś tak. Chciałbym sobie zrobić skrypt, który doda mi odpowiedni wpis (AllowUser $nazwa_usera) do tego configa, ale nie na końcu pliku, lecz w jego przedostatniej linijce. Czy można to zrobić i jeżeli tak to jak? (Na koniec plik można by zroobić tak echo "AllowUser $nazwa_usera" >> proftpd.conf ale ja chcę do przedostatniej linijki) Wielkie dzięki za każdą pomoc - pozdrawiam moze troche prostackie ale dziala #!/bin/bashcat plik_z_konfigiem|grep -ve '</allow LOGIN>'>tmpecho 'NOWY WPIS'>>tmpecho ' </allow LOGIN>'>>tmpcp plik_z_konfigiem plik_z_konfigiem.bakmv -f tmp plik_z_konfigiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Dzięki - może być super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...