Skocz do zawartości
Qdlaty

Tony przeczytanych postów i wciąż problem z wyborem...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przeczytałem bardzo dużo postów odnośnie chłodzenia procka, niestety w ogromie wypowiedzi nie jestem pewny co wybrać. Obecnie mam bartona 2500+@3200+ na Vcore 1,825 ( słaba seria :( ) chłodzony starym własnorecznie szlifowanym TT Volcano 9 który na 3800 r.p.m. robi dość sporo hałasu ( temp. proca idle 48* 2hprime95 53* ). Mobo Abit Nf7-S w budzie Big Tower Chief`a. Chodzi mi o chłodzenie w granicach 200-250zł, nie jestem pewny czy zalman 7000 Cu wejdzie i co ciąć.... Czy może jakiegos thermalright`a lub thermaltake`a.... Chodzi o dość wydajne i w miare ciche chłodzenie max 35dB... Wiem że było wiele takich postów aczkolwiek prosiłbym o wyrozumiałość i pomoc w wyborze pomiedzy aktualnie dostepnymi coolerami...

Pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obraź sie ale na stronie głownej jest link do testu coolerów. 

IMO TermalRight będzie najlepszy.

Wybierz coś z anela.pl  weź tego na którego starczy Ci gotówki

OMG

Cóż po tak długim czasie przed monitem dochodze do wniosku że trace wzrok ;)

Jeszcze jedno pytanie odnośnie Thermalright`ów ( bo na któregoś z nich się decyduję :) ) mianowicie zapinka...ze względu na mocowanie lepiej by bylo brac SLK-800 U ale ze względu wydajnościowego to 900...i czy na pewno nie wyrwie mi socketa :D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi