Skocz do zawartości
Sula

Gf3Ti200 a Radek 9200 SE

Rekomendowane odpowiedzi

Nie walnale ego tematu w dziale Nvidi czy Ati bo opinie mogly y byc stronicze :roll:

Zastanawiam sie nad kupnem nowej karty ,poniewaz gruntownie odswiezam kompa (teraz mam cel 400) ,a za kilka dni bede dysponowal Athlonem XP 2000+ ,nowa plyta i pamiecia.Pozostala do kupna grafika ,a jako ze mam do dyspozycji niewielka sume (260-270 zl) ,po gruntownym "wywadzie" zostaly mi do wyboru 2 karty:

-GeForce 3 Ti200 -> i oczywiscie podkrecic do Gf3Ti500 lub

-Radeon 9200Se ->w sumie za 279 widzialem juz 128bit i 128 mb

I tu mam dylemat ,nie bardzo moge porownac recenzje tych kart ,bo wyniki np.w benchmarkach nie sa porownywalne gdyz dosyc sporo sie roznia konfiguracjami kompow(w koncu Gf3 jest sporo starsza).

Druga sprawa to to ze uzywam tylko i wylacznie Linuxa i o ile do kart Nvidii znalazlem program "podkrecajacy" do do kart Ati nie mialem tyle szczescia(a wlasnie moze ktos jakis zna?).

Z drugiej strony "Radek" to karta nowsza ,ma wyzsze taktowanie pamieci i gpu ,etc

Jaka jest wasza opinia ,ktora jest lepsza i ,ktora byscie wybrali na moim miejscu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

9550 HIS-a 128MB 128-bit kupi za 310zł w apollo.pl

Jak cie nie stać a chcesz radka to poszukaj 9000pro na allegro. Dużo lepsze i tańsze od 9200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim za podpowiedzi.Wezme chyba Gf3Ti200(choc przyjrze sie jeszcze dokladnie tym modelom ktore podaliscie) mimo ze Radki maja dobra opinie decydujace jest to ze pod linuxa dla Radeonow nie znalazlem zadnego programu do o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi