Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety na Allegro nie znalazlem, wiec pytanie gdzie najtaniej wysylkowo kupic LCD 4x20 na HD44780 podswietlany?

Przeszukalem forum, ale adresow zbytnio nie ma (tylko Allegro), do tej pory najtaniej to sobie wygooglalem w http://www.eltron.pl/ za ok. 120zl, ale nie wiem jeszcze czy maja to na stanie. Czy 120zl to jest drogo czy tanio?

Czy jezeli jest napisane kompatybilny z HD44780 to bez obaw moge wciagnac taki (LCD Smarty ma to obslugiwac)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja od p3dzi0r tu z forum kupilem...

pzeslal z schemacikiem + program + wyswietlacz 4x20 podswietlany i z regulacja kontrastu ...

mam od par dni ale jeszcze nie wlaczylem... czekam na potencjometry 10k i 100 om

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojego dupka rozebralem na czesci pierwsze :) i kombinuje jak mu niebieskiego baklighta walnonc , mam s-jasne blue LEDy :).

Tutaj jest artykul o zmianie podswietlenia (po niemiecku, ale sa zdjecia :D). Zmieniaja podswietlanie LCD z LED na folie swiecaca z inwerterem, oraz uzywaja czegos takiego jak (nie wiem ja to po polsku) "folia polaryzujaca" polega to na tym ze taka folie sie przyklada do swiatla bialego i np. sie ja obraca - wtedy swiatlo zmienia barwe - mozna wybierac dowolne (w koncu do dyspozycji jest cale spektrum).

Czy wiecie (moze osoby zajmujace sie fotografia) gdzie cos takiego mozna u nas kupic (powinno byc tanie - ok 30zl a wybor barw - nieskonczony) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...