J-A-J-O Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Z miesiąc temu pisałem o tym jak zalałem socket płyty głównej kropelką, płyta poszła na gwarancje i po miesiącu ( wczoraj ) przyszła. Niestety na nóżkach procka też mam osad z kropelki, macie pomysł jak to wyczyścić?? Próbowałem już benzyny i nitro PS. Już spisałem procka na straty, bo zauważyłem na środku spodu procesora lekkie zabrązowienie, ale u kumpla było to samo i procek działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 O ile wiem na opakowaniu z kropeliki pisze co ja zmywa, cyjanopan jak dobrze pamietam zmywala ciepla (goraca) woda. Sprawdz etykiete. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 potrzymaj go troche w gorącej wodzie, wtedy kropelka sie złuszczy i bedziesz mógł ją zdrapac albo sama odjedzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Tylko żeby ta woda nie była wrząca bo sie procka pozbędziesz :). BTW miałeś farta że CI przyjeli te płyte i naprawili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Niestety nie mam opakowania już :-( Ale zaraz spróbuje tej gorącej wody, jak wystarczy tylko to to nieźle 8) Chciałęm jeszcze spróbować acetonem ale bałem się że rozpuści organiczną obudowe procka. Nicky: z płyty łatwo odeszło, socket jest zrobiny chyba z tego samego plastiku co tacki do poxipolu, miałem rewizje 2.1 dali mi 2.2 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Tylko żeby ta woda nie była wrząca bo sie procka pozbędziesz :). BTW miałeś farta że CI przyjeli te płyte i naprawili jaja sobie robisz?? :lol: :wink: mozesz w wrzatku caly tydzeien moczyc i bedzie chodzic :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Hmm, ciepła woda nie pomogła :cry: Napewno moge proca wsadzić do wrzątku?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...