Kalam Mekhar [SSP] Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Witam all. Podkręciłem kompa przez fsb z 133 na 188 a mnoznik obnizyłem z 12,5 na 9,5. I teraz wszytk ochodzi ładnie i stabilnie i w grach i w 3dMarku ale.. temperatura dysku skoczyła mi o 5 stopni:( Co z tyj mzrobic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 45st to nic wielkiego. Jak chcesz to sobie kup jakieś chłodzenie na allegro np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29049289 albo sobie zrób coś na wzór tego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29244064 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Temperatura nie taka duża znowu, ważne, że częstotliwość PCI w normie. Ale to już naprawdę max dla tego proca ? Bo 120Mhz więcej to mało... Może zmniejsz FSB na 166 (dysk będzie pewnie chłodniejszy nieco), a zwiększ mnożnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 45C na hdd to żadna tragedia dużo ludzi (w tym ja) mam po 50C i dyskążadna krzywga sie nie dzieje. Podaj też jaki to dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 ja mam na moim maxtorze najwyzej 30C a to dlatego, ze wsadzilem pod niego wenylka 80 mm Artctic Fan TC i dysk smiga jak szalony, po prostu przykleilem go do blachy przy dyskach i chlodzenie gotowe za niecale 14 zl + koszt 4 kropelek "Kropelki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Ludzie, mój caviar gotuje się w pudełku śniadaniowym w oklicach 56*C, a w stressie potrafi ponad grubo ponad 70 wyciągnąć (odczyty ze smarta, rekord to afair 77*). Żyje tak sobie od stycznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Mekhar [SSP] Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 DYsk to Segate Baracuda 7 7200 80gb. Własnie o to chodzi ze mnoznik jest zablokowany:(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...