golomb111 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Mam p4 3,2 GHZ nóweczka jescze nieodpalana - kumppla - zachciało mu sie ogladac procesor i jakos niewiem jak URYPAŁ 2 nóżki - byłoby ok gdyby niezachiało mu sie ich dorabiac i przy okazji rozwalic gniazda w którym jest nóżka wrzuciłbym zdjecia ale niemam jak - czy zna kots jakis profesjonalny servis który podjołby sie naprawy ?? zaznaczam ze procesor jest nowy zpałącił za niego 1200zł !! -tzn on kupuje teraz nowy (Zamożny jest) i ten ja mógłbym od niego okazyjnie odklupic - błagam o pomoc. http://www.members.lycos.co.uk/pisarz3/Obraz.jpg Daje Link gdyz zdjecie jest duze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 wątpie czy ktoś to naprawi - urwany lamiat :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbpro Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Urwany laminat na ktorej byla sciezka to raczej nie mozliwe i niebezpieczna naprawa istnieje mozliwosc zwarcia i spalenia płyty itp. Szukaj pomocy w firmach specjalizujacych sie w elektronice precyzyjnej bo nikt ze zwykła lutownica ci tego nie naprawi. Szanse na naprawe to 1% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 a moze jubiler lub złotnik ?? ktos kto majstruje w takich "drobnych" rzeczach - ps a znacie moze adresy jakichś takich servisów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Ja bym go próbowal reklamowac, to jest caly plus INTELa ze oni nie robia problemów z takim czyms, najlepiej powiedziec ze piny sie wyrwyaly podczas wyjmowania z plyty i zostaly w sockecie, mialem taki problem z P4 1.6A i wyreklamowalem bez problemu, nawe t mozna by spróbowac napisac do samego INTEla (w Polsce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 tej pierwszyej nie dolutujesz druga moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 A odpalaliscie ten procek? moze byc tak ze bedzie dzialal bez 2 nozek, zalezy za co sa one odpowiedzialne, gdyz czesc nozek jest zdublowanych wiec jest jakas szansa, a swoja drogo to niech kolega kupi teraz LGA, tam ich nie wyrwie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 w LGA podstawka wytrzymuje tylko 20 założeń procesora - potem trwale odkształacją sie blaszki - i też trzeba uważać żeby ich nie pogiąć - dlatego msi (chyba) dodaje do swoich płyt urządzenia do prawidłowego montażu proca - mam nadzieje że to dopracują te sockety LGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 ja bym reklamowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 w LGA podstawka wytrzymuje tylko 20 założeń procesora - potem trwale odkształacją sie blaszki - i też trzeba uważać żeby ich nie pogiąć - dlatego msi (chyba) dodaje do swoich płyt urządzenia do prawidłowego montażu proca - mam nadzieje że to dopracują te sockety LGA. Msi (chyba) jedynie dodaje kawałek plastiku który chroni socket, ale tylko podczas transportu. Propo tych 20 ja czytałem o 10 założeniach. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 beret jak nic :/ - ale sądze ze na reklamacje nieprzyjmą cos mi sie wydaje. ps po włozeniu proc niedaje znaków zycia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Iwecie nad czyms kiedys myslalem, przelozyc samągórna blache na inne cpu :) jak by to dobrze zrobic to czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 NOI ZNALAZŁEM COS CIEKAWEGO(INTEL PRESCOTT WHITEBOOK) !! TEN PIN CO MA LAMINAT UPIER.DOLONY JEST DUPLBOWANY(PODISANY JAKO VSS) I ODOPIWADA ZA WOLTAZ !! JEDYNIE TEN DRUGI JEST ARCY WAZNY - PODPISANY PRZEZ INTELA JAKO BOOT SELECT. JEST SZANSA ! Update - Pinów VSS (Uziemienie - masa jak kto woli) jest ponad 70 :) jedynie ten 2 pin jest JEDYNY i bez iego proc niewystartuje - podpisany BOOT SELCT - jego opis>> THIS INPUT REQUIRED TO DETERMINE WHETEHR PROCESSOR IS INSTALLED IN A PLATFORM THAT SUPPORTS THE PROCESSOR. THJE PROCESSOR WILL *NOT* OPERATE IF THIS PIN IS LOW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 hehe Vss to bardzo wazne napiecie w ukladach elektronicznych (do wysterowania tranzystorow etc ;) ) wiec nie licz ze masz zdublowane nozki ;) co do procka to gwarancja ! :wink: Intel jest dobrotliwy i powinien ci zwrocic nowy procek ;) napisz na maila/pm to dam ci znac co robic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeku6 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 dla mnie jedyna szansa to reklamacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 (...) jedynie ten 2 pin jest JEDYNY i bez iego proc niewystartuje - podpisany BOOT SELCT - jego opis>> THIS INPUT REQUIRED TO DETERMINE WHETEHR PROCESSOR IS INSTALLED IN A PLATFORM THAT SUPPORTS THE PROCESSOR. THJE PROCESSOR WILL *NOT* OPERATE IF THIS PIN IS LOWCzyli do normalnej pracy potrzebny jest stan wysoki na tym pinie, a pin wiszący w powietrzu (brak podłączenia tego pinu) da właśnie stan wysoki. Ja bym spróbował włożyć procesor w płytę, 90% szans że ruszy bez tych 2 pinów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 hehe Vss to bardzo wazne napiecie w ukladach elektronicznych (do wysterowania tranzystorow etc ;) ) wiec nie licz ze masz zdublowane nozki ;) co do procka to gwarancja ! :wink: Intel jest dobrotliwy i powinien ci zwrocic nowy procek ;) napisz na maila/pm to dam ci znac co robic ;) Wg intela: VSS Input are the ground pins for the processor and should be connected to the system ground plane. -Mi to wyglada na uziemienie ale ja sie zbytnio nieznam. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 a ja bym probowal walczyc - wiem ze male to strasznie ale drucik miedziany zrobic wpakowac do soketa w miejsce gdzie te uwalone nozki sa i jakos smarnac lakierem przewodzacym miejsce na procu pozniej wlozyc proca i jest jakas szansa ze sie uda, a jak nie to wyczyscic ladnie i pisac do intela jak koledzy juz proponowali ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbpro Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Moja propozycja to sprobowac reklamowac w INTELU nastepnie poszukac firme ktora sie tym moze zajac poszukaj na allegro była kiedys firma ktora zajmowała sie naprawami płyt głownych wymieniali nawet chipsety na płytach sprawdz w dziale z płytami głownymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Na spokojnie mozesz wlozyc tego proca w plyte. Sam osobiscie instalowalem northwooda bez 4 nozek i hulal jak szalony. Ogolnie mowiac nie ma zadnego ryzyka przy wsadzaniu tego proca w plyte nic Ci nie szkodzi sprobowac. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesAnia Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Ja jestem jubilerem z jakas praktyka ...nie ma szans na naprawe przez taki zawod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...