p0rNfLaKe Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 kino domowe DVD= JVC... mysle ze model nieistotny za bardzo. ogolnie 4 glosniki plus centralny plus taka duza skrzynka, chyba to je subwoofer ;) na ziemi lezy. no i to cos co sie DVD wsadza :) nie znam sie na tym ale chcialbym podlaczyc to to do zintegrowanej karty muzycznej na plycie glownej IC7 abita [5.1].. narazie testowo.. w przyszlosci planuje zakup normalnej karty muzycznej :) zestaw DVD mam juz...z rok prawie, ale ze mam teraz do niego dostep na wylacznosc.... to chcialbym podlaczyc to to do kompa, coby w koncu posluchac dzwieku przestrzennego na kompie :) [oczywiscie duzo sei nei spodziewam po zintegrowanej karcie muzycznej.. a tak ogolnie to dla osoby malo czulej na sluch, chyba nie bedzie straszna meczarnia siedzenie na zintegrowanej muzycznej karcie? :)] model JVC nie bardzo wiem jak sprawdzic...bo po prostu instrukcji ni emoge znalezc, a nie ma napisane jaki to model.. chyba ze fgdzies z tylu czy cos.. da sie takie cos podlaczyc do kompa? kwestia plyty... to sa takie porty: R.L/R.R. [connects to the rear left and rear right channel in the 5.1 channel audio system Cen/sub [connects to the center and subwoofer channel in the 5.1 channel audio system] mic in line in f.l./f.r. [connects to the front left and front right channel in th 5.1 audio system nie znam sie na tym, ale ogolnie co to za kable musza byc, gdzie kupic ile kosztuja itd? :> rozgaleziacze musza byc jakies? thx i pozdro. searcha szukalem, niestety w dziale elektronika, ktory jest do tego chyba przeznaczony nie bardzo moge cokolwiek pomocnego znalezc... wiekszosc o telefonach, jak wpisze w searchu 5.1 to i tak wyswietla sie wiekszosc tematow {czyli te z komorkami tez :)... pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Łączysz wyjście cyfrowe D/PIDF z wejściem w JVC (jeżeli ma) i powinno działać. Kabel standartowy. Ale ja z tego zinegrowanego dzwięku w IC7g nie byłem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 wejscie cyfrowe d/pidf? a mam takie? ktore to? :) nie wiem lile czasu na edycje posta wiec szybko zedytuje.. chyba na google doszedlem jujz co to jest [a ze mialo czasu mam to szybko napisze :P] to cos trzeba kupic :P gdzie i za ile? :> bo w google wyskoczylo takie urzadzonko itd.. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Hmmm.... Takie dwa zaczopowane ,w rogu między LTP i COM. Jedne to eejście drugie wyjście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 aha :P czyli jednak walek i sie pomylilem :P znaczy google pokazalo jakies dziwne urzadzenie :0 ok, czyli zlokalizowalem je.. wyjmuje sie takie 2 czarne niby oslonki z tego.. i jest tam taka dziurka.. moze glupie pytanie, ale po doswiadczeniach z przeszlosci wiem ze majac instrukcje IC7-G, moge nie miec tego samego i moze to byc tylko zaslepka [tak jak na ic7 zamiast jakiegos chipa jest naklejka "IC7" [w ic7-G jest jakis taki czarny czip :P pozdro :) jak wyglada aki kabel? zeby wiedziec czy moje JVC ma takie cos... :) thx pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 aha model DVD TH-A9R... nie wiem jak sie nazywa ten kabel po stronie DVD.. albo nie ma tej wtyczki.. po czym poznac ? jak wyglada wyjscie z zestawu do tego? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Nie chce mi się ściągać manuala IC7 ,sprawdź w swoim ale gniazda na pewno działają. Po stronie dvd musi być to samo gniazdo. Jeżeli nie ma najlepszy sposób odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 ano w takim razie nie ma :/ aprzynajmniej ja sie nie moge tego doczytac :/ [manual do tego zestawu: http://books.jvcservice.com/download/36007...76976/23972.pdf ] jest jeszce jakis inny sposob? :/ ble :/ szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 aha i jeszce dla wyjasnienia.. wszystkie kable z glosnikow spotykaja sie w subwooferze.[do tej duzej skrzynki-glosnika subwoofer?] a pozniej wychodza takim jakby kablem PS2 czy cos... do tego DVD :> taki jakis dziwny kabel... nazywa sie ta wtyczka w miejscu dvd: Connector to SP-PWA9, a po stronie subwoofera: Connector From XV-THA9 a wiesz moze gdzie moge o tym poszukac? :/ bo juz mecze wszystkich wszyscy mowia ze musze cos zrobic ale mowia ze im sie nei chce tlumaczyc lub sie nie bardzo znaja a nawet nei wiem gdzie szukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 jesli sie nie myle, to masz tam tylko wejscie stereo z tylu - dwa cinche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 hmm nie cinczy jest tam duzo... do kadzego glosnmika.. ale z subwoofera nie wychodza juz zadne inne... tylko ten taki ps2owy connector... i do DVD dochodzacy... innych wyjsc wlasnie nie ma i wtym jest problem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Hmmm.... Takie dwa zaczopowane ,w rogu między LTP i COM. Jedne to eejście drugie wyjście. A to nie jest przypadkiem cyfrowy S/PDIF - Toslink do podłączenia światłowodu :?: profesjonalny cyfrowy interfejs audio z optycznym 24-bitowym wyjściem S/PDIF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Tak. Co cyfrowy S/PDIF. Amplitunery z wyższej półki mają te gniazda. Ależe to jest profesjonalny interfejs to nie wiedziałem :wink: Te kable kosztują kilka złotych. p0rNfLaKe nie wiem czy przeskoczysz to, żeby wydostać 5.1 z karty na kino domowe bez potrzebnych gniazd. Ale może ktoś się odezwie,kto to zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 :/ plzzz nie mowcie ze kicha i to kino jest do smieci.. jnecze dzwiekowke se moge kupic.. ale glosniki by bylo za drogo... albo pozostana mi sluchawki z 5.1 dzwiekiem ale te to chyba drogie .. i nie wiem czy takie dobre? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 bylem w sklepie i nie mam pomyslow... tyle kabli ze naprawde nie wiadomo co do czego i jak podlaczac :/ naprawde nikt nie wie? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzd Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 POsiadam subwoofer od zestawu jvc th-a9 tyle że nie chce go podłączyć do komputera jak poprzedni rozmówca tylko do amplitunera z wejsciem sub chinc. Problem w tym że gniazddo jak słusznie kolega zauważył w subie jest kosmicznie niezrozumiałe co z tego ze mam kabel jak na obu stronach sa podobne wtyczki . Pytanie jak to podłaczyc so amplitunera sony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 No to po kolei : :arrow: p0rNfLaKe Czytając na stronie Abita - odnośnie modelu IC7 - http://www.abit-poland.com/prod_mb_show.php?id=85 wynika , że jest : możliwość przesyłania sygnału torem cyfrowym za pomocą gniazda S/PDIF Gniazdo tego typu wygląda tak (opisane jako Coaxial) : Poniżej jego widoczne cyfrowe wejście w innym standardzie (optyczne) - Optical. Teraz jeśli chodzi o zestaw JVC - to jest tu dla mnie pewna zagwostka. Otóż na tej stronie pisze jak byk, iż zestaw JVC TH-A9R posiada oba wejścia - (patrz ramka Original Features - Connectors). Natomiast w podanym manualu - http://www.techtronics.com/files/user-manu...l-JVC-TH-A9.pdf nigdzie nie widać tych gniazd. Teraz nie wiem - bo manual jest do modelu TH-A9 (bez "R") i być może w tym tkwi różnica, bądź też był po prostu błąd na stronie i wejść takowych nie ma. Suma sumarrum - jeśli wejście cyfrowe jest to do połączenia z komputerem wystarczy zwykły kabel RCA-RCA (cinch - cinch) w stylu : http://allegro.pl/show_item.php?item=29440440 Jeśli amplituner nie posiada żadnego wejścia cyfrowego to niestety z dzwięku przestrzennego nici - możesz podłączyć komputer kabelkiem mini-jack stereo - 2x RCA pod gniazda AUX-IN w amplitunerze. Dzwięku (stricte) przestrzennego nie będzie, ale podłączenie do stereo jest prawidłowe (co najwyżej można będzie spróbować jakiegoś efektu DSP - ale nalezy pamiętać iż jest to tylko namiastka 3D) Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne. :arrow: grzegorzd Niestety bez amplitunera JVC z tego zestawu będzie problem z podłączeniem tego subwoofera. Z tego co mogę przeczytać w informacjach na ww stronach - wzmacniacz zestawu jest zintegrowany w subwooferze, zatem można by było przerobić wtyczkę (z tych bodajże 11 pinów w kablu interesujące są tylko 2 - sygnał dla woofera) lub dostać się do zacisków na tylnej ściance i wyprowadzić sobie gniazdko wygodne do podłączeń (RCA). Jeśli jednak nie masz o tym bladego pojęcia to lepiej sam się nie zabieraj za przeróbki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dycha Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 no ja mam ten sam problem nie wiem jak to podlaczyc czy tez przerobic,kabel zapraszam do mego posta :) i prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NuCore Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam. Mam następujący problem. Posiadam kartę dźwiękową SupremeFx X-Fi (posiadane mobo, to Asus Crosshair III Formula) i za pomocą wyjścia optycznego Toslink chcę połączyć komputer z amplitunerem JVC RX-6018VBK. Kabel jest nowy, w Windows 7 ustawiłem jako domyślne wyjście s/pdif. Szczegółowe ustawienia do wyboru (w karcie dźwiękowej)to: Które z poniższych formatów odbiornik cyfrowy może dekodować: DTS Audio Dolby Digital Microsoft WMA PRO Audio Częstotliwości próbkowania: 44.1kHz 96kHz 48kHz 176.4kHz 88.2kHz 192kHz Dodatkowo ostatnia (czwarta zakładka) zaawansowane mówi o: Ustawieniu częstotliwości próbkowania i głębi w bitach, które mają być użyte w trybie udostępniania. Wszystkie są 2 kanałowe 44.1kHz jakość CD 16 bit 48kHz jakość DVD 16 bit pozostałe tj. od 88.2-192kHz jakość studyjna 16 bit Wejścia cyfrowe w amplitunerze są 2: Coaxial (Digital 1 DVD) Toslink (Digital 2 CD) Ustawienie w amplitunerze zarówno opcji odtwarzania dvd, czy cd nie przynosi skutku. Tuner obsługuje DTS oraz Dolby Digital. W ustawieniach w windows pokazuje, że sygnał jest. Odczepiając na chwilę kabel od amplitunera (kabel podłączony do karty dźwiękowej) widać "strumień czerwonego światła", tak więc kabel jest sprawny. Jeśli ktoś zna przyczynę, dlaczego nie słychać dźwięku, to proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. p.s. Wieczorem postaram się zamieścić zrzuty ekranu i ew. kilka fotek. Edytowane 30 Kwietnia 2010 przez NuCore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...