zielony2 Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 proc - 2.5 barton płyta główna- epox 8rda3+ lub abit nf7- sl (którą wybrać ? bo już mam mętlik w głowie) ddram- 256/400 kingston karta graficzna- R9600pro (hisa czy gigabyte? ) hdd- seagate 40GB fdd- samsung nagrywarka- liteon 52/32/52 wentyl- spire whisperrock IV amd 3.2 obudowa - ModeComa fine I Co myslicie na temat tego zestawu? Ewentualnie co byscie w nim zmienili ? z góry THX!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 widze, ze starasz sie jak najmniejszym kosztem, wiec nie bede Ci podsuwal, az takich drogich pomyslow, jednak bierzesz obudowe ModeCom, doplac troche do lepszego zasilacza, bo naprawde warto kolejna sprawa jest RAM wiem (domyslam sie), ze chcesz jak najtaniej jednak czy nie zdolasz dolozyc do 512, chyba, ze bedziesz mial przyplyw gotowki w przyszlosci i dokupisz druga kosc sprawa jest podobna jesli chodzi o HDD - warto by bylo doplacic i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cos wiekszego, ale rozumiem Cie (sam ostatnio skladalem kompa) bynajmniej mysle, ze Seageta mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> i nie powinienes zalowac karta graficzna - mam tego gigabyte'a, ale HIS rowniez dobra firma i prawdopodobnie go beda Ci polecac, Twoj wybor na temat plyty glownej niech sie wypowiedza ich uzytkownicy (czemu NF7-SL, a nie S), roznica chyba nie jest az taka (epox tez swoja cene ma) tak by to wygladalo wedlug mnie :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 ja proponuje dysk z 8mb cache bo przy slabszych kompach to bardzo duzo daje ( mniej sie mula ) :) obudowe sam kupowalem za 60zl ( wyciagnal z niej koles zasilacz ) i dolozylem troche zeby byl lepszy zasilacz :) roznica w cenie byla chyba 20zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Więc tak: proc- 2.5 barton płyta główna- epox 8rda3 (jest bardziej stabilna);) pamięć- 256/400 Twinmos karta graficzna- R9600pro gigabyte hdd- seagate 80GB fdd- samsung nagrywarka- LG 52/32/52 wentyl- Zalman CNPS7000A-Cu Troche drogo, ale na nim dużo sobie pokręcisz... obudowa - ModeComa fine I zasilacz - chiwtec 360W lub jak chcerz 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unrealTM Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Jak na moje oko to tego zalmana może sobie odpuścić a kupić tańszego pentagrama QC-92Cu---różnica wynosi ok 1-2 stopnie. A jest drugi pod względem wydajności, z przesyłką koszyuje jakies 105zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...