amenek Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zanosi się na to,że w przyszłym tygodniu zamówię nową płytę z prockiem i co za tym idzie jakieś dobre chłodzenie by się przydało. Sporo czytałęm i jak na razie jestem najbliżej tego tego modelu: http://www.swiftnets.com/products/mcx6400-V.asp#2 No właśnie,co sądzicie na temat tego heatsinka? Kolejna sprawa to dobór fana. Tak się składa,że obecnie mieszkam w Anglii i sprzęt zamówie ze sprawdzonego uprzednio sklepu. Jakby ktoś mógł looknąć na ich ofertę i podzielić się radą,byłbym niezmiernie wdzięczny; http://www.overclock.co.uk/customer/home.php?cat=281 Nowym prockiem będzie Athlon64 3200 pod K8N-E Deluxe najprawdopodobniej. Ponieważ kompa od podstaw składał będę po raz pierwszy samemu,zupełnie nie wiem czy do zamontowania chłodzenia będę potrzebował "backing plate"(polskiej nazwy nie znam :) ),czy też Asus wyposaża w nie swoje płyty. To tyle. Każda odpowiedź jest dla mnie w tej chwili na wagę złota :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Moim zdaniem Swiftech się skończył. Kiedyś to była faktycznie klasa, wydajność i wszystko co najlepsze. Podczas gdy konkurencja gnała z wymyslaniem nowych coolerów Swiftech ciągle dopieszczał swój produkt wprowadzając kosmetyczne zmiany, a z tego coolera już raczej niewiele da się wycisnąć - po prostu są lepsi. Wlasnie teraz testuje Thermaltake Tower 112 który jest bardzo ciekawą propozycją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 tylko jest tez bardzo ciezka propozycja z mocno odsunietym srodkiem ciezkosci od mobo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amenek Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 W dalszym ciągu nie wiem jaki cooler dobrać do K8N-E DELUXE. Co ważne chodzi o to,żeby znajdował się on na liście produktów sklepu,do którego link zapodałęm w pierwszym poście. Categories > Cooling > Cpu Cooling Sprzęt planuje zamówić jutro,więc szybka pomoc będzie tutaj wskazana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 ja obstawiam http://www.overclock.co.uk/customer/produc...&cat=250&page=1 wzglednie zalman7000a Cu, ale alcu jest bardzo drogi, jest drozszy niz sp94/97 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Ogolnie sklepik ma cieniutką ofertę, z nowszych produktów nic nie ma :( Ale z tego wszystkiego chyba Hyper 6 faktycznie będzie najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amenek Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 No i tak zrobiłęm :D Tzn. zamówiłęm Hyper 6,ale jednak w innym sklepie. Mimo iż jako nowo zarejestrowany user,nie mam co liczyć na żadne rabaty,to i tak wszystko wyszło mnie taniej niż w overclocku :x Jeszcze tylko muszę wyskoczyć po pastę i we wtorek mogę zacząść montaż nowego sprzętu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki_123 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 mam Ath 64 3200+ a chlodzeniem Pentagrama Cu-Alu z regulatorem obrotow, temp procka nie przekracza mi 42 stopni pod pelnym obciazeniem, gdy podkrecilem procka o 200 mhz temp skoczyla do 46 stopni, tak wiec chyba sie sprawdza, w dodatku cichutko dziala !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...