Skocz do zawartości
yooguruto

DOOM3 & Geforce _ sterowniki i 120FPS :>

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro pojawil sie topic o wydajnosci radkow w DOOM3 to moze wypowiedza sie tez posiadacze produktow Nvidii

Jezeli macie juz jakies spostrzezenia jakis detonatorow nie instalowac / instalowac do Waszych GF'uf przed graniem w d3 to droga wolna. Z tego co widzialem, to chyba nie powinno nikogo dziwic sformulowanie, ze D3 lepiej chodzi na Geforce'ach wiec moze sterowniki maja tu wieksze znaczenie, czas pokaze ...

/edit

ja z uporem maniaka powiedzialem sobie ze bede gral an moim GF5200Ultimate. Poki co D3 odpalilem na detkach 56.55 noi moge powiedziec ze gra po prostu chodzila :) moze nie super zadowalajaco ale grac sie da ( 9-25 ). Dlatego czekam, moze ktos ma podoba karte i trafil w 10 ze swoimi detonatorami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie zmień sterowniki na coś z serii 6x.xx (np. 61.77 są dobre) przynajmniej 10fps więcej nie tylko w doomie. U mnie na tej samej karcie mam max 20-60fps (800x600 medium, wszystko "on") tylko jak pojawi się więcej potforóf to czasem laguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze byłem w dziale Gry i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi więc może tu. Więc tak mam kompa jak w podpisie i w doom3 w timedemo mam tylko 13 klatek/s!!!! na sterach 56.72 a na nowszych np 61.77 to juz wogole porazka jest jeszcze gorzej i inne gry mi nie chodza! Nie wiem o co chodzi, bo na sterach 56.72 inne gry chodza dobrze tylko doom3 sie wlecze dlaczego? ustawienia dooma to 800x600 medium bez cieni i aa. ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zubo! Miałem podobny problem do twojego (te same stery Gf Fx 5600 Winfast podkręcony) i w timedemo 13 klatek/s . Przeinstalowałem stery na 61.77 i ustawiłem taktowanie karty na domyślne. I pomogło, teraz na 1024-768 wszystko na on i medium detail i w timedemo 24 klatki/s!!! Gdy podkeciłem kartę to znowu taki chu... wynik. Z moich obserwacji wynika, że nie mogłem podkręcać grafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi