koperek Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 tak mam to was pytanie. czy da się zamontować gniazdo ( takie jakie jest w samochodzie) (12 V) w komputerze. Z umieszczeniem jej nie miał bym problemu tylko załuższmy ze kupiłem "gniazdo 12 V" to w jaki sposóbo ile to możlkiwe to podłączyć ? :?: ps. Zmieniłem treść pytania bo źle je sformuowałem i mnie nie zrozumieliście :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 podpiac plus do plusa a mase do masy. licz sie z tym, ze taka zapalniczka potrzebuje bardzo duze natezenie i o ile ci zasilaczni nie wyleci w powietrze 9jak masz tanszy) to istnieje duza szansa, ze sie komp zawiesi z niedoboru pradu. Thermaltake na swojej zapalniczce podawal chyba 10A pobor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 to sobie chyba dam spokuj bo miałem kupowaną obudowe i razem z zasilaczem nie chce mozliwości spalenia zasilacza :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 to sobie chyba dam spokuj bo miałem kupowaną obudowe i razem z zasilaczem nie chce mozliwości spalenia zasilacza :oops:A jakiej firmy miała być ta obudowa? Czyżby szykował nam sie kolejny szczęśliwy posiadacz Megashita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Skombinuj sobie zasilator AT (taki lepsiejszy, żeby miał te 10-15A na linii +12V) i włala. Na upartego nawet się zmieści do środka twego pudełka na komputer (pod koszykami na HDD jest mnogo miejsca w wielu przypadkach), tylko jakąś rzeźbę by trzeba odstawić z włącznikiem tego zasilatora. Może w zaślepce razem z zapalniczką i kontrolką "Achtung! Nie poparz paluchów!"? I 230V należałoby "jakoś" rozdwoić, coby kabulków za dużo się nie pętało. Ale cóż, chcesz palić to cierp :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 źle mnie troche zrozumieliście :oops: chodziło mi głównie o zamontowanie gniazda 12 V takie jakie jest w samochodzie :D Bo np. podczas lata żeby sobie podłączyć wiatraczek 12 V 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 to trzeba do tego gniazdo samochodowe.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 widzialem wiatraczki na usb ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperek Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 PelzaK wiem ale ja mam wiatraczek na gniazdo samochodowe :D i nie chciałbym przerabiać albo ucinac kabla :( Niemiec ja też widziałem wiatraczki na usb :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 to lepiej molestować molexa :D.. npos... w ostatecnsci do chłodzenia zewnątrz-głownego w lecie wystarczy witrak komputerowy podpięty do molexa... i co za filozofia podłączyc 2 kabelki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Jedyny ból, że gniazdo zapalniczki jest dosyć sporawe (grube i długie, mrrauuu :>), ergo nie wiadomo, ile zaślepek pochłonie :> A czy zasilator to uciągnie - zależy, co w tym gniazdku umieścisz. Dla wiatraczka nie widzę przeciwwskazań, o ile nie ssie więcej niż dajmy na to 3A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Odkopuję temat. Myślę nad podpięciem gniazda zapalniczki pod MOLEXa. Po co mi gniazdo zapalniczki? Aby podpiąć do niego samochodowy FM transmiter. No chyba że jest prostszy sposób na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Zlutuj gniazdo z molexem daj po drodze bezpiecznik koniecznie, tak z 2A i gotowe. Jak będziesz chciał to je po prostu odepniesz. Ale moim zdaniem zamiast transmitera FM lepiej kupić troszkę dłuższy kabel audio. Mniej zakłóceń, mniej komplikacji. Edytowane 28 Marca 2009 przez LukIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 http://www.allegro.pl/item592407467_przejs...niczki_12v.html I po kłopocie. Jeżeli chcesz to zamontować w obudowie, wystarczy rozebrać tą przejściówke i zamontować gniazdo zapalniczki np. na froncie obudowy, przedłużyć kabelki, wyprowadzić je z obudowy i na końcu zamontować wtyczke i podpiąć to wszystko do gniazdka 230V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...