Misiu15go Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 (edytowane) Byłem dzisiaj u kolegi i zrobiłem aparatem z telefonu kom. zdjącia moich dwuch bloków wodnych są to moje pierwsze bloki informuje że niebawem pojawią się na allegro :D Przy okazji zrobiłem sobie swoje zdjącie i dobrobiłem się nowego awatara :wink: Obrucz bloków wodnych zrobiłem zdjęcia moich radiatorków własnej produkcji jeden na mostefy na mojego abita podziękowania dla moch!na za wymiary i jeden eadiatorek jeszcze nie wiem na co ale jest :wink: dzienki za opinie :D Bloczek 1 bardziej udany robiłem go jako drugi robiłem go na wrór Frosta Oto bloczek drugi moja pierwsza konstrukcja radiatorki Proszę o pytania chętnie na nie odpowiem :D Edytowane 12 Czerwca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 no, śliczno :D troszke ta uszczelka nie tegez ale ważne że blok home made i że wygląda tysiąckroć lepiej od mojego. aha, sądząc po avarcie jesteś podobny do mojego kolegi z koszalina :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Uszczelka jest taka bo wycinana z dętki od rowera ale w 2 bloczku trochę lepiej oczywiście wszystko 100% szczelne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 "Troszke" te zdjecia nie ostre, ale ceni sie wlasna tworczosc :idea: Jesli jeszcze na dodatek bedzie to jako-tako chlodzilo, to bedzie mozna uznac za pelen sukces ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Aparat z tel kom. lepiej nie potrafi robiłem te zdjęcia 1h 30min i to są najładniejsze będzie to dobrze chłodziło tego jestem pewien :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 a niemógłbyś wykołować jakiejś przezroczystej uszczelki?? bo chuyba niezrobiłeś oringowania temu tak sie uszczelka rozwala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 a niemógłbyś wykołować jakiejś przezroczystej uszczelki?? bo chuyba niezrobiłeś oringowania temu tak sie uszczelka rozwala.myślałem nad uszczelką z silikonu bezbarwnego zrobić taki wzór w kształcie uszczelki poczekać aż wyschnie w wtedy skręcić ale przypuszczam że silikon też by się rozlazł ta uszczelka tak się rozjechała po ma ona wys ok. 1 mm a jak ją ścisnołem to się rozlazła pomiędzy miedzią a plexi nie ma ani 1 mm przerwy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 No świetny blok - mam pytanko gdzie znaleść instrukcje jak samemu zrobić blok - proszę o porady bo tym się jeszcze nie bawiłem - a mam teraz kupe czasu i chęci !! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 No świetny blok - mam pytanko gdzie znaleść instrukcje jak samemu zrobić blok - proszę o porady bo tym się jeszcze nie bawiłem - a mam teraz kupe czasu i chęci !! PozdrawiamJa uczyłem się na własnych błędach jednak to kosztuje moja rada to bardzo dobrze przemyślany projekt to jest podstawa i trzeba mieś dostęp do plexi i do miedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Takie pytanko: To są dwa bloki? Czy dużo zdjęć jednego? :wink: Jaki miałeś warsztat pracy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Takie pytanko: To są dwa bloki? Czy dużo zdjęć jednego? :wink: Jaki miałeś warsztat pracy? to są 2 różne bloki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Qrcze teraz się bardzo dokładnie prylookałem i też to zauważyłem ;) Ach te apaarty z komórek :D Widać co komp robi z człowiekiem.... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Takie pytanko: To są dwa bloki? Czy dużo zdjęć jednego? :wink: Jaki miałeś warsztat pracy? To są 2 bloki ale to trudno zobaczyś bo zdjącia są nie tegez a warsztat pracy to głównie dremel i wiertarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Super jak na homemade... szkoda ze taka kilowata jakosc zdjec :/ Duzo roboty Ci to zajelo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Super jak na homemade... szkoda ze taka kilowata jakosc zdjec :/ Duzo roboty Ci to zajelo ?? misiu nie odpowie bo ma bana ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiu15go2 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Super jak na homemade... szkoda ze taka kilowata jakosc zdjec :/ Duzo roboty Ci to zajelo ?? misiu nie odpowie bo ma bana ;]Jaki domyślny :D na tydzień mam bana na 1 koncie :D no trochę roboty jest przy jednym bloku ale da się przeżyć :D Ta jakość zdjęć jest fatalna zdjęcia już są zrobione na zwykłym aparacie tylko czekają na ukończenie moda budy i potem będzie upade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 wracam po banie :D tamte bloki już sprzedane i fotek l lepszej jakości nie będzie ale dam nowe robione cyfrakiem który sam zakupiłem :D potem zamieszcze zdjęcia spodów z miedźi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Na razie to za wiele tutaj nie widac, sam top z otworami na krocce to troche malo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Na razie to za wiele tutaj nie widac, sam top z otworami na krocce to troche malo :Pz nagwintowanymi otworami kolego :wink: chyba foty są dobrej jakości :?: prosze więcej fot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 hehe, gwinty to drobny szczegół ;) Teraz juz mi sie fory bardziej podobają :) Ale ja nadal jestem zwolennikiem kupowania bloków :) Homemade to troche za duzy hardcore :P Aktualnie zaopatrzyłem sie w X3m :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 hehe, gwinty to drobny szczegół ;) Teraz juz mi sie fory bardziej podobają :) Ale ja nadal jestem zwolennikiem kupowania bloków :) Homemade to troche za duzy hardcore :P Aktualnie zaopatrzyłem sie w X3m :] Który gwint jeżeli chodzi ci o ten w miedzi to zapewniam cię że jest dobrze nagwintowany. Moge potem foty zapodać jutro prawdopodobnie złoże blok do kupy :D . Zapodał bym foty tego co zrobiłem czyli wypolerowałem plexi wstawiłem króćce ale mój cyfrak :D nie ma flesza a przy sztucznym świetle wychodzą kijowo więc foty będą ramo. Dzienki ci solostaron :D za zainteresowanie topickiem :D . Ludzie wypowiadajcie się. A jeszcze jedno nie szkoda ci było solostaron 200zł za ten blok :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Chociaz widać coś ze zdjęć... Ciekawe jak z wydajnością... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Chociaz widać coś ze zdjęć... Ciekawe jak z wydajnością... Chyba raczej nidarydy sprawdzić bo on sprzedał te bloczki na allego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 @Misiu15go Nie dałem za niego 200, kupiłem taniej (to nie jest beta), wiec nie było mi szkoda, miałem DD maze4, sprzedałem dolozylem troche i mam x3m :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Chociaz widać coś ze zdjęć... Ciekawe jak z wydajnością... Chyba raczej nidarydy sprawdzić bo on sprzedał te bloczki na allego. to że je sprzedałem to nie znaczy że nie były wydajne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Wiesz Misiu15go ja zapytam Cię o to samo co wszystkich innych: skąd masz takie fajne króćce i po ile? Ja za cholerę nie mogę takich znaleźć... A oczywiście nie chcę przepłacać :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Wiesz Misiu15go ja zapytam Cię o to samo co wszystkich innych: skąd masz takie fajne króćce i po ile? Ja za cholerę nie mogę takich znaleźć... A oczywiście nie chcę przepłacać :-)kupuje je w sklepie leroy merlin (czy jakoś tak) po dokładnie 6,9zł za sztuke czyli nie za tanio :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Dzisiaj foty najnowszej podstawy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Już chociaż zdjęcia ładne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Misiu15go jak ty je robisz ? w jednym kawalku miedzi wycinasz rowki itd. pozniej nakladasz drugi kawalek miedzi i lutujesz ? dobrze mysle ? ile mm grubosci ma kazdy kawalek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...