Świder Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 No a skad wiesz, że nie pójdzie np na ebay :> Tam to by może z 250 za niego zgarnął :D A pozatym... to tylko moje niedkoładne przypuszczenia... ;) No dobra... mechl!k... ile za niego byś dał :> 100wa pewnie by była... ;) Ale to się obaczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 wyglada naprawde swietnie :) szkoda tylko ze nie jest dluzszy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) sadze ze cena nie bedzie tak wysoka jednak bedzie to pow 120zł a ponizej 150zł Proponowana cena to 139zł co sadzicie? Edytowane 9 Marca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Za uszczerbiony... :> Wg mnie spoko... jak za takie wykonanie... a niewiadomo jak z wydajnością jeszcze... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 ooo zesz w[ciach!]e !! no wyjebisty ) tez taki chce :) he he az mnie zatkalo na pierwszej fotce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 no to uszczerbienie to moznaby bylo pilniczkiem delikatnie potraktowac ,albo papierkiem sciernym ale spód swietny ,profesjonalna robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 @Misiu15go: a moglbys ten bloczek podlaczyc do ukladu i porownac do jakiegos ogolnie znanego bloku? Niedawno Kynkowi wyszlo, ze zmniejszanie rozmiarow pinow powyzej pewnej granicy nie przynosi rewelacyjnych efektow, ciekaw jestem jak to jest u Ciebie. Wystarczylyby tempy z plyty, nie chodzi o bezwzgledne wartosci, tylko o porownanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) Niestety jest to wiewykonalne bo nie mam: - chłodnicy - zbieram na bipa - papki - rezerwuaru - robie sobie taki Ta sztuka juz jest sprzedana ale jak beda jakies wolne zostanie bloczek wysłany do kogos na testy (niekoniecznie do jakiegos serwisu) Edytowane 10 Marca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 fajnie tylko dokladam 2 dychy i mam X2P :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 fajnie tylko dokladam 2 dychy i mam X2P :huh: 1320329[/snapback] To co teraz powiem to tylko przypuszczenia ale nie sadze zeby X2 dorównał wydajnoscia. a zapomniałem powiedziec ze grubosc spodu to 1mm. Jezeli chodzi o wykonanie to ten bloczek na pewno nie odstaje od X2 a co do wydajnosci to temat rzeka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Po pierwsze: Nie broń "swojego" (Luksa?) bloku jeżeli NIE masz najmniejszej świadomości czy to przebije nawet CPC (tak, tak - do póki nie będzie przetestowany...) Wykonanie tego bloku nie odstaje od X2P? Hehehe... no to mnie rozśmieszyłeś... Frezarka CNC ( + reszta ) vs. brzeszczot (czy co tam używsz...) Także nie wypowiadaj się - póki sam nie poznasz jego wydajnosci... Aha... i IMO cena 139zł K O S M I C Z N A... (liczysz sobie 100zł za robocizne? Cenisz się... ) Tak jak powiedział Lazymodder 20zł i jest pożadny blok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 widze ze misiu nie ma latwego zycia na forum jak dla mnie wykonanie jest rewelacyjne ,nie ma znaczenia czy na CNC czy brzeszczotem - liczy sie efekt i powtarzalnosc nas nie interesuje bo to robota jednostkowa jalepszym dowodem ze mozna zrobic cuda przy pomocy brzeszczota i pilnika jest Mechl!n - ten osobnik chyba ziewalby w czasie roboty gdyby mu dac frazarke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 widze ze misiu nie ma latwego zycia na forum jak dla mnie wykonanie jest rewelacyjne ,nie ma znaczenia czy na CNC czy brzeszczotem - liczy sie efekt i powtarzalnosc nas nie interesuje bo to robota jednostkowa jalepszym dowodem ze mozna zrobic cuda przy pomocy brzeszczota i pilnika jest Mechl!n - ten osobnik chyba ziewalby w czasie roboty gdyby mu dac frazarke 1320407[/snapback] No niestety Mechl!k sie uczepił i nie da mi spokoju nawet jak kupił bym cnc i robił na niej bloczki To jaka cena według was jest dobra dla tego bloczku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) No sorry ale jak dla mnie to wykonanie jest solidne ale widać ,że to samoróbka... Bloczek fajny ale na fotach gdzie widać spód widać rysy lekkie niedoskonałości, niedokładne wyszlifowanie itp... Sam dopiero złoże swoje 1 wc za pare miesięcy ale za tą cene to bym chyba nie kupił samoróbki no chyba,że by wyszło w testach,że jest super wydajna i była naprawde profesjonalnie wykończona... X2p jest na pewno dużo lepiej i profesjonalniej wykończona. Niestety słono płaci sie za firme z drugiej strony części zawsze będzie można w przypadku modernizacji/awarii zamówić nowy top itp... A misiowi to niestety woda sodowa do główki uderza- widziałem twoje 1 "osiągnięcia". Obecne twoje bloczki to naprawde ogromny postęp i duże brawa u mnie(sam bym czegoś takiego w życiu nie potrafił/nie miał tyle czasu i zaparcia zrobić) Ale nieco skromności, krytycyzmu i realizmu... To że znajdują sie klienci na te bloczki nie znaczy,że są sensownie wycenione i jakoś nieziemsko wydajne i wykonane.. cpc też ktoś kupuje... mur.gif Oczywiście nie poruwnuje tego bloczku do cpc icon_razz2.gif ale nieco wyluzuj misiu15go dobra robota ale ferrari to to nie jest i też tyle nie powinno kosztować.. a co myślicie o takich spodach? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=120580 Mnie sie bardzo podobają ,ale pewnie będą mniej wydajne niż te misya13go- zawsze pozostaje kwestia ceny... Chociaż jeśli to by było z 1 kawałka miedzi to nie wiadomo.. Szkoda,że to nie są gotowe bloczki tylko same spody... A mechlina to podziwiam-robi cudeńka takimi prymitywnymi przyborami.. i szumu wokól siebie takiego nie robi...jak dla mnie sie chłopina marnuje-skombinować mu dostęp do jakiś sensownych maszyn to by nie tylko w Polsce stało się o nim głośno... Edytowane 10 Marca 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 No sorry ale jak dla mnie to wykonanie jest solidne ale widać ,że to samoróbka... Bloczek fajny ale na fotach gdzie widać spód widać rysy lekkie niedoskonałości, niedokładne wyszlifowanie itp... Sam dopiero złoże swoje 1 wc za pare miesięcy ale za tą cene to bym chyba nie kupił samoróbki no chyba,że by wyszło w testach,że jest super wydajna i była naprawde profesjonalnie wykończona... X2p jest na pewno dużo lepiej i profesjonalniej wykończona. Niestety słono płaci sie za firme z 2 części zawsze będzie można w przypadku modernizacji/awarii zamówić nowy top itp... A misiowi to niestety woda sodowa do główki uderza- widziałem twoje 1 "osiągnięcia". Obecne twoje bloczki to naprawde ogromny postęp i duże brawa u mnie(sam bym czegoś takiego w życiu nie potrafił/nie miał tyle czasu i zaparcia zrobić) Ale nieco skromności, krytycyzmu i realizmu... To że znajdują sie klienci na te bloczki nie znaczy,że są sensownie wycenione i jakoś nieziemsko wydajne i wykonane.. cpc też ktoś kupuje... mur.gif Oczywiście nie poruwnuje tego bloczku do cpc icon_razz2.gif ale nieco wyluzuj misiu15go dobra robota ale ferari to to nie jest i też tyle nie powinno kosztować.. a co myślicie o takich spodach? Mnie sie bardzo podobają ,ale pewnie będą mniej wydajne niż te misya13go- zawsze pozostaje kwestia ceny... Chociaż jeśli to by było z 1 kawałka miedzi to nie wiadomo.. Szkoda,że to nie są gotowe bloczki tylko same spody... A mechlina to podziwiam-robi cudeńka takimi prymitywnymi przyborami.. i szumu wokól siebie takiego nie robi...jak dla mnie sie chłopina marnuje-skombinować mu dostęp do jakiś sensownych maszyn to by nie tylko w Polsce stało się o nim głośno... 1320465[/snapback] Szum sam sie robi czy chcesz czy nie. A myslisz ze co ja mam cnc w domu? Podstawowym narzedziem jest wiertarka i pilniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 a ja z drugiej strony doceniam wklad wlasny - szkoda mi by bylo sprzedawac cos nad czym spedzilbym kilka dni a napewno nie sprzedalbym tego tanio dlatego samorobki musza miec dobre konstrukcje by sie je oplacalo kupowac a co do X2P to spezdawca pewnie nawet palcem nie tyka ,no moze sam to skreca ,ale spody zamawia na 100% ,a topy na 90% w firmach sam to tylko sprzedaje i zarabia cysty szmal nie brudzac sobie rak jak ja nie lubie posrednikow :/ cena 160pln jest ogromna biorac pod uwage ze np. Kyniek mial zamiar PrisonyECO sprzedawac po 50pln - a spody sam robi ,na swoje rece przyjmuje drgania maszyny,wiory i chlodziwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 KGB - myślisz że misiu spody sam robił? Tzn. nie zamawiał? To przeczytaj kilka ostatnich stron... ;] A co do mojej krytyki - a czego sie misio spodziewałes? Że każdy Ci bedzie maślił? Widze że nawet nie przyjmujesz sobie moich słów do serca i dalej jedziesz po swojemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 a ja z drugiej strony doceniam wklad wlasny - szkoda mi by bylo sprzedawac cos nad czym spedzilbym kilka dni a napewno nie sprzedalbym tego tanio dlatego samorobki musza miec dobre konstrukcje by sie je oplacalo kupowac a co do X2P to spezdawca pewnie nawet palcem nie tyka ,no moze sam to skreca ,ale spody zamawia na 100% ,a topy na 90% w firmach sam to tylko sprzedaje i zarabia cysty szmal nie brudzac sobie rak jak ja nie lubie posrednikow :/ cena 160pln jest ogromna biorac pod uwage ze np. Kyniek mial zamiar PrisonyECO sprzedawac po 50pln - a spody sam robi ,na swoje rece przyjmuje drgania maszyny,wiory i chlodziwo 1320473[/snapback] Zaczepiajac o bloki kynka to ok ale: wersja AL - sa z al - topy nie sa jakos super wykonane i proste do zrobienia - jest niska cena a to plus wersja Cu - wysoka cena - dobra wygajnosc - kiepskie topy Jeszcze co rozmawiałem z ludzmi na gg to u kilku osób co kupowało u kynka bloczki mówiło ze ten silicon wypływa po pewnym czasie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) a co do X2P to spezdawca pewnie nawet palcem nie tyka ,no moze sam to skreca ,ale spody zamawia na 100% ,a topy na 90% w firmach sam to tylko sprzedaje i zarabia cysty szmal nie brudzac sobie rak jak ja nie lubie posrednikow :/ 1320473[/snapback] a co z projektami tych blokow ? mate tez je dostaje od firm ? ... Edytowane 10 Marca 2005 przez Sheep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 a co z projektami tych blokow ? tez dostaje od firm ? ... 1320487[/snapback] Projekty robi sam ale ostatnio rozmawiałem o kosztach wykonania bloczku na cnc i ciecie laserem i jezeli myslicie ze mate za "skrecenie" duzo nie zarabia to jestescie w błedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) KGB - myślisz że misiu spody sam robił? Tzn. nie zamawiał? To przeczytaj kilka ostatnich stron... ;] A co do mojej krytyki - a czego sie misio spodziewałes? Że każdy Ci bedzie maślił? Widze że nawet nie przyjmujesz sobie moich słów do serca i dalej jedziesz po swojemu... 1320484[/snapback] no wiem ze akurat ten spod jest Luksa ,ale czasami sam robi ,tyle ze troche pokraczne :P nie bronie misia ,ale bloczek wyszedl ladniutki ,a wy najezdzacie na misia za caloksztalt jego blokow :rolleyes: a co z projektami tych blokow ? mate tez je dostaje od firm ? ... 1320487[/snapback] a coz to za super projekt ,pare krzywych lini w Autocadzie ,ktorego plik CNC sama lyknie do bezposredniej obrobki gdyby sie tak znal i staral to by zaprojektowal cos z glowa co by na pierwszy rzut oka nie stawialo duzych oporow jak dla mnie to i X3M i X2P jest robiony na wyglad ,a wydajnosc to mozna latwo sprawdzic ,tylko jakos nikt sie za to nie bierze Edytowane 10 Marca 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Ale kto najeżdza za całokształt? (fakt faktem z przeszłością to sie nie rozliczył) Tylko po 1 to niech da to do testów Po 2 to tych pieniędzy to chyba nie jest ten blok wart- wykończenie mogłoby być lepsze, a spód od luksa to jednak na pewno jest mniej czasochłonny i kosztowny w wykonaniu niż poprzednie spody misia więc cena nie jest moim zdaniem adekwatna... acha wyedytowałem linka z mojego poprzedniego posta tutaj daje jeszcze raz: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=120580 co myślicie o tych spodach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Ale kto najeżdza za całokształt? (fakt faktem z przeszłością to sie nie rozliczył) Tylko po 1 to niech da to do testów Po 2 to tych pieniędzy to chyba nie jest ten blok wart- wykończenie mogłoby być lepsze, a spód od luksa to jednak na pewno jest mniej czasochłonny i kosztowny w wykonaniu niż poprzednie spody misia więc cena nie jest moim zdaniem adekwatna... acha wyedytowałem linka z mojego poprzedniego posta tutaj daje jeszcze raz: 1320516[/snapback] jak dla mnie to zaden blok nie jest wart 150pln (oprocz Cascade ,Storm - sa trudne do wykonania) spody z linka sa spoko ,ale troche duzo materialu idzie w wior przy frezowaniu ,wiec obrobka dluga i malo ekonomiczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Coście tego Mate'a tak sie uczepili :blink: Człowiek płaci słoną kase za prowadzenie firmy, szuka wykonawców i nowych możliwości. Projekty robi sam (a coz to za super projekt ,pare krzywych lini w Autocadzie ) buehehe tu mnie gościu rozwaliłeś - robiłes kiedykolwiek projekt czegoś?? wiesz ile zajmuje samo rozrysowywanie? nie nie troche pokory dobra? Wielu było takich którzy tylko krytykowac potrafili a sami tyłkami nie ruszali w żadnym kierunku. Nie podobają Wam się ceny to nie kupujcie proste chyba nie? Pozdrawiam - niektórych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Nie no zgadzam się z Grzechem w 100% większość z was nic nigdy nie zrobiła. Ale co tam przecież najłatwiej sobie pobluzgac na innych ze włogóle cos robią. Co do tego projektu normalnie spadłem z krzesła jak to przeczytałem, rysowałeś kiedykolwiek jakiś projekt na kartce?? Nawet nie masz pojęcia ile to czasu zajmuje. Przecież nad każda rzeczą trzeba pomyśleć a to nie jest takie hop siup. Jestem ciekawy czy gdybyś ty zrobił bloczek to chciałbyś go sprzedać za 50zł :sad: Bo przecież wszystko jest drogie to ty zacznij sprzedawać taniej. Czasami czytam na forum takie rzeczy ze normalnie można się pochlastać wszyscy są wszystko wiedzący i wszystko jest takie proste, choć 80% z tych ludzi nigdy nic nie zrobiła, ale jak mówiłem po krytykować nigdy nie zaszkodzi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Co do kosztów... normalnie sprzedawnie homemade jest nieopłacalne... ponieważ... zrobienie bloku to raz projekt... dwa.. wykonanie... projekt.. to już troche czasu... mierzenie.. sprawdzanie... dopasowanie... korekty... a wykonanie... jak nie masz gotowego kawałka miedzi to wytnij... potem wyrównaj... nanieś projekt... zrób dremelem wszystko prosto dokładnie i fajnie... a to nie zawsze super wychodzi... policz tarcze... potem dziury równo... gwintowanie... dłuugo papier ścierny ;) potem polerka... no i mamy spód... a teraz jeszcze top... i jak ja robie bloki... to wkładam w to serce... ponieważ lubie to robić... chce zrobić najlepiej jak potrafie... i potem za taki blok... 150zł to nie jest dużo... dlatego sprzedawanie samoróbke nie jest opłaclane... Misiu ma teraz lepiej bo spody dostarcza (nie robi) luks... a do misia należy pleksa... oraz mosiężna pierwsza warstwa... a z tym także jest robota.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 No i widać, że ludzie którzy zaczynają coś robić, a nie tylko gadają (Świder pozdrawiam) wiedzą o czym jest mowa. I taka moja mała rada: zanim ktokolwiek z was zacznie gadać o dużych sumach, niech sam weźmie płaskownik miedziany i zrobi w nim coś co by przypominało chociaż bloczek - wtedy pogadamy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Thx Grzechu, również pozdrawiam :) No i taka jest prawda... zróbcie z płaskownika podstawe... załatwcie plekse... no i narzędzia... odpowiednie wiertła... gwintowniki... wyżynarka się może przydać... brzeszczoty... ;) dremel ofcoz i te tarcze... 40zł za 5 tarczy dremela... papiery, pilniki... dlatego jak sprzedasz te trzy pierwsze bloki to powiedzmy będziesz miał zwrócone koszty narzędzi... ;) Ale naszczęście troche tych narzędzi mamy zawsze.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Jako ze zapewne ja jestem uważany za jednego z tych złych i chamskich ludzi którzy umieją tylko krytykować a nic ze sobą nie robią itd. ( pewnie to m.in. mnie Grzechu nie pozdrowił, ale peace.. ;)) Odrazu nasuwa się pytanie: Po co został założony ten temat? Żeby stworzyć kółko uwielbienia prac Misia15go ? Czy aby wyrażać opinie, również te krytyczne.. Które miałyby dać autorowi do myślenia.. Jako że długo tu przebywam zauważyłem, że i tak sobie nikt tych krytycznych uwag nie bierze na serio - jedynie skupia się na ludziach, którzy widząc zdjęcia zaczynają mlaskać i bić brawa... Mimo że nie ma testów, nie wiadomo czy blok (lub inny wytwór) jest sprawny, wydajny itd. Rozumiem podziwiać estetykę wykonania - jeżeli jest ona w ogóle widoczna... W moim przekonaniu HomeMade (jak sama nazwa wskazuje) został zrobiony własnymi rękoma (lub też narzędziami.. ;]) aby nie było trzeba wydawać kosmicznych sum na bloki, które są produkowane przez firmy... Z mojego założenia - nie były to bloki robione z myślą o sprzedaży.. Wiec tu pojawia się moje zdziwienie ripostą jakoby biedni twórcy homemadów mają prawo sprzedawać drogo swoje, robione bloki.. I tu się pojawia moje zdanie: A kogo to interesuje ile zmarnowałeś godzin na dany blok, ile wierteł złamałeś, ile plexi porysałeś, ile miedzi poszło do kosza? Odpowiedz w moim przekonaniu jest prosta: NIKOGO! Sprzedaje się gotowy produkt - mało kogo obchodzi jego historia a jedynie to czy jest wydajny i w niektórych sytuacjach estetycznie wykonany... Misiu15go pytał czy cena 139zł za jego blok - to dobra cena. I dostał klarowną odpowiedz. Ten blok jest narazie wart do mnie tyle co miedz + plexa.. A dlaczego - bo nie znam jego osiągów... Więc cały czas podtrzymuje iż 139zł to K O S M I C Z N A suma.... Rozśmieszyła mnie odpowiedz misia - jako że dorówna on, a nawet przebije wydajnością nowy blok Mate... Kolejny raz - po co się odzywasz z takimi tekstami? Jeżeli nie masz najmniejszych testów.... Jak to powiedziała jedna osoba, z którą dzisiaj rozmawiałem (pzdr!): "to ja zacznę produkować samoloty - nie mam pojęcia o tym i nie wiem czy będą latały, ale co mi tam". To była reakcja na to ze misiek nawet systemu WC nie ma, aby chociaż przetestować blok... Co do wypowiedzi Grzecha: Kieruj proszę zarzuty lub riposty do konkretnych osób. Nie lubię, gdy ktoś zarzuca coś ogółowi. Również zgadzam się z Tobą, iż KGB przesadził z oceną Mate'a i jego przedsiębiorstwa. W innych sprawach nasze zdanie są rozbieżne... Nie podobają Wam się ceny to nie kupujcie proste chyba nie?Ale wypowiadać się na temat ceny mogę? Skoro rozmowy i zarzuty są dla cen Mate to dlaczego nie mogę komentować ceny homemade'a I taka moja mała rada: zanim ktokolwiek z was zacznie gadać o dużych sumach, niech sam weźmie płaskownik miedziany i zrobi w nim coś, co by przypominało, chociaż bloczek - wtedy pogadamy.Jak już wyżej pisałem - interesuje mnie wydajność i opłacalność produktu - nie to ile włożyłeś w to serca czy pieniędzy... Aha... jakoś ktoś nie zauważył jak Misio15go zarzuca Kyńkowi niesolidność i tak dalej... Ale gdy tylko słowa krytyki pójdę w stronę misia - to odraz, że ktoś się na niego uwziął... Zaczepiajac o bloki kynka to ok ale: wersja AL - sa z al - topy nie sa jakos super wykonane i proste do zrobienia - jest niska cena a to plus wersja Cu - wysoka cena - dobra wygajnosc - kiepskie topy Jeszcze co rozmawiałem z ludzmi na gg to u kilku osób co kupowało u kynka bloczki mówiło ze ten silicon wypływa po pewnym czasie :blink: 1320486[/snapback] Co do wersji alu - co z tego, że są alu? Za taką cene, jaką Ty chcesz za swój blok mógłbym zakupić 3szt AluEco (na allegro był za 45zł). A do Cu - wysoka cena? A Twoje żądania są niskie tak, bardzo... Kyńek chce za swój blok okolice 80zł-90zł - Ty 139zł.. i teraz powiedz mi kto ma wysoką cenę.... Aha.. co do Twoich zarzutów - nigdzie jakoś nie wyczytałem że ludzie narzekają na Prisony... Czyżby nie pisali postów bo się czegoś boja? Kynka? No nie żartuj.... Na GG możesz wiele rzeczy usłyszeć... No wiesz... chociaż Kyniek sam produkuje swoje bloki - nie otrzymuje ich... Zarzucasz coś, a sam na gotowcu pracujesz... Plexe musisz obrobić, zrobic spód na lustro... Moja słowa i tak nie trafia i zapewne nie będę odpowiednio odczytana, więc kończę mój wywód... UPDATE: misiu masz linki do aukcji Prisona: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39988690 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37854983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Mi się bloczek bardzo podoba.Szkoda, że jest lutowany z 2 części. Zastanawia mnie, w co wkręcone są śruby trzymające top. Jeżei tylko w górną część, to nieciekawie. Ale więcej jak 90zł bym za niego nie dał. Przecież urielosa już można dostać za 100 na allegro. Poza tym wydawać majątek(139zł) na niesprawdzoną kontrukcję to narazie zbyt duże ryzyko. Może i będzie zaje......sty ale chcę najpierw zobaczyć test.(wiarygodny :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...