Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak 80-90 ciekawe na allegro chyba był po 120 - 130 a jak chciałem kupić sam spód od kyńka za 80zł :blink: to jeszcze powiedział ze mi nie sprzeda, bo nie chce żeby jego bloki zaczęły się źle kojarzyć. Wiec nie wiem, jakim cudem śmie dawać bloki ze swoimi topami, które są o wiele grosze od moich. Co do testów to widzę ze nie dacie mi spokoju wiec trzeba będzie je przeprowadzić, ale jak wiadomo nie zrobię tego ja, bo testy zostaną uznane za nieobiektywne wiec, po co to robić. Wyśle bloczek komuś i będzie przetestowany. Topic powstał po to, aby można było zobaczyć moje osiągnięcia i prace, jakie wykonałem. Uważam ten topic za przydatny na tym forum. Mogę przecież zakładać nowy topic z każdym nowym blokiem ( tak jak mech!n), ale nie mam zamiaru, bo potem jakoś to się kupy nie trzyma a w 1 wielkim topiku łatwiej cos znaleźć.

Na razie, co do ceny dostałem odpowiedz od ciebie i nikogo więcej. To jest proponowana cena a normalna będzie niższa to była czysta propozycja. Co do cen możesz komentować jednak powiem ze już są chętni na bloki na tych spodach za troszkę niższa cenę. Skoro ona ci nie odpowiada nie musisz kupować, bo chyba nie ma przymusu :D Ten ktoś, z kim rozmawiałeś niech zacznie budować samoloty - powodzenia tylko jest jedna różnica ze ja mam pojecie jak robić bloki wodne a on jak samoloty nie wiec imo kiepskie porównanie. Widzisz ja słyszałem narzekania na pirsony a ty nie - takie życie :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

Szkoda, ze tak na Mate-a wszyscy najezdzają. Ja u niego kupuje i jestem w 200% zadowolony. Miałem problemy, zmieniałem koncepcje.. zawsze mi w tym pomógł i nie robił z niczym problemów. A to też sie liczy.

Druga sprawa, jako jedyny daje prawdziwą gwarancje i możliwość zwrotu (jak zamówiłem wąż u Kynka co mialbyc mega wypasem a okazał sie największym [ciach!]em z jakim miałem do czynienia) to sie dowiedziałem że jestem śmieszny bo już dużo sprzedał i nikt nie narzekał..... szkoda gadać....

To że coś sie sprzedaje nie jest żadnym argumentem decydującym.

Liczy się również obsługa posprzedażna, długość na rynku i opinia.

Chłopaki życze wam wszystkim jak najlepszych bloków! I najlepiej jakbyście je po 10pln sprzedawali i wysyłke na własny koszt.... Tylko wtedy ktoś by powiedział, że cpc lepsze bo droższe....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co teraz powiem to tylko przypuszczenia ale nie sadze zeby X2 dorównał wydajnoscia. a zapomniałem powiedziec ze grubosc spodu to 1mm. Jezeli chodzi o wykonanie to ten bloczek na pewno nie odstaje od X2 a co do wydajnosci to temat rzeka :D

1320356[/snapback]

Wiesz co?? śmieszny jesteś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coście tego Mate'a tak sie uczepili :blink:

Człowiek płaci słoną kase za prowadzenie firmy, szuka wykonawców i nowych możliwości. Projekty robi sam  (a coz to za super projekt ,pare krzywych lini w Autocadzie )

buehehe tu mnie gościu rozwaliłeś - robiłes kiedykolwiek projekt czegoś?? wiesz ile zajmuje samo rozrysowywanie? nie nie troche pokory dobra? Wielu było takich którzy tylko krytykowac potrafili a sami tyłkami nie ruszali w żadnym kierunku.

Nie podobają Wam się ceny to nie kupujcie proste chyba nie?

Pozdrawiam - niektórych

1320544[/snapback]

tak sie sklada ze robilem projekt i to nie jeden i jeszcze mnie to czeka

i nie byl to prosty rysunek spodu tylko mechanizm z kilku elementow ktore w pierwzej kolejnosci trzeba policzyc na wytrzymalosc

wiec trafiles z ta wypowiedzia jak kula w płot

nadal podtrzymuje zdanie ze X2P jest zrobiony tylko na wyglad ,ma nieprzemyslana konstrukcje i jest do wykonania z jednego rysunku (w jednym wymiarze)

gdybym mial dokladne wymiary X3M to bym wiedzial czy on tez jest rysunku w jednym wymiarze czy w dwoch

mozliwe ze jest w jedbnym z mala korekta na te wystajace cus

mowa oczywiscie o spodach

a o samym Mate byly juz topiki i o jego solidnosci - zalezy jak sie komu trafi ta obsluga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

Szkoda, ze tak na Mate-a wszyscy najezdzają. Ja u niego kupuje i jestem w 200% zadowolony. Miałem problemy, zmieniałem koncepcje.. zawsze mi w tym pomógł i nie robił z niczym problemów. A to też sie liczy.

Druga sprawa, jako jedyny daje prawdziwą gwarancje i możliwość zwrotu (jak zamówiłem wąż u Kynka co mialbyc mega wypasem a okazał sie największym [ciach!]em z jakim miałem do czynienia) to sie dowiedziałem że jestem śmieszny bo już dużo sprzedał i nikt nie narzekał..... szkoda gadać....

To że coś sie sprzedaje nie jest żadnym argumentem decydującym.

Liczy się również obsługa posprzedażna, długość na rynku i opinia.

Chłopaki życze wam wszystkim jak najlepszych bloków! I najlepiej jakbyście je po 10pln sprzedawali i wysyłke na własny koszt.... Tylko wtedy ktoś by powiedział, że cpc lepsze bo droższe....

1320972[/snapback]

A kto tu mate'a jedzie? Faktem jest,że bloki tanie nie są i więkzość szuka tańszej alternatywy.. No ale każdy musi jeżdzić mercem czy beemką :wink:

A mając do wyboru blok misya i mate'a to jasne,że brał bym ten 2 z powodów przez ciebie wymienionych. Dlatego misiak musi być sporo tańszy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczepiajac o bloki kynka to ok ale:

wersja AL

- sa z al

- topy nie sa jakos super wykonane i proste do zrobienia

- jest niska cena a to plus

wersja Cu

- wysoka cena

- dobra wygajnosc

- kiepskie topy

Jeszcze co rozmawiałem z ludzmi na gg to u kilku osób co kupowało u kynka bloczki mówiło ze ten silicon wypływa po pewnym czasie  :blink:

1320486[/snapback]

Kiepskie topy??

Dołączona grafika

To jest kiepski top i nie powiem kto go zrobił.... Gościu! Nie czepiaj się mnie bo ja nie komentuję twoich wybryków zwących się blokami! W odróżnieniu od twoich bloków moje są na długo przez zrobieniem "sprzedane" i ludzie niekiedy i ponad miesiąc czekają! Jak ty w ogóle o wydajności możesz się wypowiadać jak nawet WC nie masz! Chory ma umyśle jesteś! Ja mam nie dość że od długiego czasu WC to jeszcze specjalnie kupiłem Uriela by móc porównywać swoje bloki. Ale już mi się nie chce testować i nie ja będę testował swoje bloki bo złożę sobie układ finalny - wspomniałem KGB czy by czasami nie zechciał testnąć czegoś.... mieszka w wa-wie i to było by znacznie wygodniejsze niż wysyłanie pocztą do kogoś tam....

Silikon niby u mnie wypływa?? heheheeee dobry dowcip od pół roku mam bloczek na chipset i nic nie wypłynęło - zresztą możesz odszukać kudzi którzy kupili u mnie bloki - w przeciwieństwie do ciebie ja się tak bezczenie nie afiszuje i jak ktoś kupi to nie proszę by reklamował moje bloki! A ty jak Mechlikowi wcisnąłeś ten chłam i na dodatek chciałeś by napisał przychylną recenzję.... to chyba jest brak obiektywizmu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha jeszcze 1 kwestia- mate i bloki.pl wystawiają rachunki płacą podatki opłaty i takie tam duperele a mysiu15go to bądz co bądz robi to w szarej strefie więc tym bardziej powinno być taniej.... :-P

I skupmy sie może na prezentowanym bloczku bo powoli topik zmienia sie w wytykanie wad wszelkiej konkurencji oferującej bloki-teraz pora objechać jakość bloków z importu i wyjdzie na to,że tylko jeden "producent" produkuje solidne bloczki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1320972[/snapback]

No i pewnie nie powiesz że pisałem że jeśli masz kasę to Eheimy albo że nie proponowałem ci wzmocnionego.... jak masz wymagania z kosmosu to twój problem bo ja identycznego węża używam od 9 miesięcy (wcześniej miałem wąż aquaszuta - ten co teraz dla mnie o niebo lepszy) Szkoda gadać z tobą....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepskie topy??

1321037[/snapback]

To teraz ty bedziesz sie cieszył bo twój bloczek jest lepszy od bloku który robiłem kilkanascie miesiecy temu. zastanów sie i porównaj swoje topy z tymi co teraz robie ja - twoje wypadaja mizernie przy nich. Nie chce mi sie szukac bloku który był na allegro gdzie choinki były odchylone 25-30C w któraś strone

Usuwaj zdjecia jak cytujesz....

by mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz ty bedziesz sie cieszył bo twój bloczek jest lepszy od bloku który robiłem kilkanascie miesiecy temu. zastanów sie i porównaj swoje topy z tymi co teraz robie ja - twoje wypadaja mizernie przy nich. Nie chce mi sie szukac bloku który był na allegro gdzie choinki były odchylone 25-30C w któraś strone

Usuwaj zdjecia jak cytujesz....

by mechl!k

1321064[/snapback]

odchylone o 2--30C Heheheheee znowu chyba przyśniły ci się twoje "stfory" nie rób z siebie pajaca... ja ci sfotografuje tak Uriela że będzie miał boczke króćce skrzywione a plexa będzie okrągła! Zapewnie stwierdzisz że to nie możliwe.... cóż... chyba będę musiał pokazać blok który ostatnio zrobiłem Dla Quarantino..... może czegoś się nauczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to teraz kat sie miezy w stopniach Celcjiusza?? (by Misiu15)

topy kynka sa normalne,proste i spelniaja swoje zadanie ,no i nie sa poszczerbione :P jak ten z najnowszego topu misia

co to za roznica czy top jest prostokatem czy elipsa??

grawerowany zaden ze wspomnianych nie jest wiec o co chodzi??

btw. Kyniu ma diode niebieska w topie wiec to nadaje lepszy wyglad w samej obudowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co smieszni jestescie starsznie...

Mechl!k odpusc juz sobie , chlopak zrobil kolejny fajny blok , wrzucil zdjecia nic nie gadal a ty go dalej jedziesz > IMO wyglada to tak jakbys mu zazdroscil :huh:

Kyniek mialem jeden z twoich blokow , moze akurat trafilem na ten jeden zrabany , ale nie mozna go bylo nazwac cudownym :/ Owszem wydajnosc to on mial ale top ehh szkoda gadac moze znajde fote to ja pokaze (krocce krzywe , w dodatku przy gwincie wychodzil sylikon , pod pleksa bylo widac klej na miedzi ) Nie chce cie obrazac bo cenie cie za to co robisz , ale moze tak czas zapomniec o micie Prisona i wymyslec cos nowego a nie brechtac sie z cudzej pracy ? (i popraw ten blad ortograficzny w podpisie bo razi strasznie :/ )

To by bylo na tyle , forum jest po to aby wyrazic swoje zdanie i ja wlasnie to zrobilem . Nie odbierajcie to jako atak na wasze osoby , ale zastanowcie sie nad tym co piszecie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odchylone o 2--30C Heheheheee znowu chyba przyśniły ci się twoje "stfory"  nie rób z siebie pajaca... ja ci sfotografuje tak Uriela że będzie miał boczke króćce skrzywione a plexa będzie okrągła! Zapewnie stwierdzisz że to nie możliwe.... cóż... chyba będę musiał pokazać blok który ostatnio zrobiłem Dla Quarantino..... może czegoś się nauczysz...

1321083[/snapback]

Sam robisz z siebie pajaca a co do króćców chodziło mi o to ze otwory zostały krzywo nagwintowane i króćce były krzywo. Pokazuj chętnie oglądnę, ale wątpię ze czegoś się mogę nauczyć od ciebie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechl!k odpusc juz sobie , chlopak zrobil kolejny fajny blok , wrzucil zdjecia nic nie gadal a ty go dalej jedziesz > IMO wyglada to tak jakbys mu zazdroscil  :huh:

1321095[/snapback]

Tak, jestem zajedwabiscie zazdrosny...

Jak patrze na te dwa bloki ktore mam w domu to coraz bardziej staje się taki... ;]

A żeby być dokładnym - mowisz o bloku jako całosci czy o jego czesciach?

A BTW piszesz coś o wolnosci w wyrażaniu własnego zdanie - zabraniasz mi tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jestem zajedwabiscie zazdrosny...

Jak patrze na te dwa bloki ktore mam w domu to coraz bardziej staje się taki... ;]

A żeby być dokładnym - mowisz o bloku jako całosci czy o jego czesciach?

A BTW piszesz coś o wolnosci w wyrażaniu własnego zdanie - zabraniasz mi tego?

1321115[/snapback]

Jakie dwa jeden juz sprzedałeś za tyle za ile kupiłeś wiec w czym problem - sprzedaj 2 i nie bedziesz stratny pozostanie ci tylko nie smak jednak miałem zamiar poczynic pewien krok dzieki któremu był byś zadowolony z naszej byłej tranzakcji jednak tego nie zrobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co zrobiło sie niemiło.... Może nieco szacunku do siebie przy wypowiedziach...

A miśkowi to naprawde woda sodowa uderzyła do głowy! :mur:

Teraz to do niego mistrzu i guru trzeba sie zwracać i już sie niczego od nikogo nie nauczy bo jest najlepszy...

Twoje dawne topy pokazują jak to bylo niedawno więc nieco pokory.. a ten obecny bloczek to jak sie tak cZepiać szczegułów to wyciałeś dziure w bloku mosiądzu, przyciąłeś odpowiednio, nawierciłeś i wypolerowałeś plekse złożyłeś to do kupy i tweraz jesteś dumny jak paw i zaczynasz wiare obrażać... A najważniejsza część czyli ten spód z prętami to nie jest twoja robota tylko gotowe dostałeś!

I troszke taktu bo ci skarbówke nasle i będziesz sobie bloki co najwyżej dla siebie robic... :wink: to był żart jakby ktopś nie wiedział....

I troche smutno,że takie sie nieciekawe rozmowy wywiązały.... Do tej pory śledząc temat wc wydawało mnie sie,że tutaj wszyscy to jedna wielka rodzina pomagają sobie, doradzają i takie tam duperele... niestety okazuje sie,że prawda jest nieco inna i tutaj jest jak w życiu :mur: żadna sielanka tylko pole bitwy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechl!k ja ci tego nie zabraniam jezu :lol:

Ja juz twoje zdanie poznalem na pierwszych stronach i widze je po 3 razy na kazdej nastepnej i dlatego ci mowie odpusc bo to wlasnie wyglada jakbys byl zazdrosny o to ze coraz lepiej mu wychodza bloki :blink:

Z reszta ja juz napisalem to co mysle , dla mnie ostatni blok jest rewelacyjny w dodatku nie jest skopiowany z innego i to sie dla mnie liczy + wydajnosc a patrzac na konstrukcje z tym nie bedzie problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory śledząc temat wc wydawało mnie sie,że tutaj wszyscy to jedna wielka rodzina pomagają sobie, doradzają i takie tam duperele... niestety okazuje sie,że prawda jest nieco inna i tutaj jest jak w życiu  :mur:  żadna sielanka tylko pole bitwy  :?

1321137[/snapback]

to jest wojna ,musisz zabijac ,albo nie przezyjesz :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG to jeden z najsmieszniejszych tematow na tym ogolnie smiesznym forum 'specjalistow'...

ja bym chcial cos powiedziec... misu15go - jak ktos powiedzial ci, ze silikon wyplywa spod topow blokow Kynka to mysle, ze jesli zalezy ci na tej osobie to powinienes zadzwonic do psychiatryka i ja tam zglosic... kurde wiekszej bajki juz dawno nie czytalem... ty chyba dawno nie widziales silikonu - niech mi ktos wyjasni PLIZ - jakim cudem silikon wyschniety moze wyplynac? No bo kurde jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic naprawde... to przeczylby chemii i fizyce ; ]

lecmy dalej - czepiasz sie jakichs topow - twoich sie Kyniek chyba nie czepia, wiec odczep sie i od jego... sa proste, funkcjonalne, bez zbednych dupereli... i tak przy procku jest tyle badziewia, ze przezroczysty kawalek plexy jest akurat najmniej widocznym elementem... pozatym pomyslalbys, ze niektorym naprawde nie zalezy czy top ma mega gladkie odpucowane krawedzie, wypas ksztalty i w ogole inne szmery bajery... przeciez to tylko cholerny top - tego kurde i tak nie widac prawie... no chyba ze ktos lubi siedziec z nosem przy plycie glownej i wpatrywac sie w topy, to pozdrawiam takowych ludzi - fajne hobby... ;-|

jedzmy dalej - bloki kynka... zauwaza sie tendencje do robienia jakichs kosmosow... czarujecie czarujecie niewiadomo po co, skoro da wam to pol stopnia w ta czy w tamta, zreszta - jak kogos to bawi, to spoko, dla niektorych liczy sie, zeby blok byl w porzadku... no a przeciez na tweaku nic nie moze byc ok, skoro jest tak prosto zrobione... pamietajcie, ze prostocie tkwi geniusz... zreszta strukture kanalow akurat tez slabo widac na procku... w ogole takie male bloki to slabo widac ;-)... zreszta nie wazne... bloki Kynka sa swietne pod kazdym wzgledem (wydajnosci, wygladu [prosty jest piekny], ceny).... Jak komus sie nie podoba... no coz,,, mnie sie np nie podoba tehniawa i hh... moja muza wam tez by sie nie spodobala... zastanowmy sie czy to o czyms swiadczy? ... ? ... ? TAK!! swiadczy o tym, ze mamy rozne gusta, a jak wiadomo, o gustach sie NIE DYSKUTUJE,,,

dalej... jakis koles tu pisal o wezach ktore kyniek sprzedaje... ja pierdykam chlopie ty chyba na glowe upadles... trzymam wlasnie w reku tego weza i eheima zielonego ukochanego przez wszystkich (bo drogi - 3.5x drozszy od tego ktory Kyniek sprzedaje)... i ... (nie uwierzycie mi) (zaszokuje was) - Eheim sie szybciej lamie niz ten od Kynka... jak nie wierzycie to moge wam szczelic fotke, ale waz od kynka jest lekko splaszczony (owalny przekroj) gdy waz Eheima juz jest zalamany... to nie temat o wezach ale musialem to napisac, bo chyba do mody na zj.e.bywanie wszystkich na forum, wytykanie bajzlu w kablach i prowizorki, uwielbienia bezkrytycznego dla wszystkiego co drogie doszla chyba jeszcze moda na wyrzucanie Kynkowi calego zla swiata...

UWAGA - jestem zadowolonym klientem Kynka!! blok jest super! wykonanie, wydajnosc w ogole super... waz jest super... lepszy od eheima i do tego ten kolor (a raczej jego brak)... kurde wy to musicie wszystkich objechac, Mate'a, Kynka ... ehh... co za ludzie tu sa... skad wy jestescie? z Zawistnego_Zasciankowego_Kraju_Nad_Wisla czy moze z Europy - wezcie sie zacznijcie zachowywac nie jak neandertalczycy...

AVE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to takie proste to, dlaczego sam nie zrobisz?

Jakoś mechl!n kupuje spody i nikt po nim nie jedzie

Tamten blok zrobiłem tak dawno ze nawet nie pamiętam

Skoro wszyscy po mnie jada to, czemu ja nie mam?

Mogę się nauczyć, ale nie sadze żeby top kyńka mnie czymś zachwycił, choć nigdy nic nie wiadomo

Ta jedna wielka rodzina

Tu jest pewna grupa osób, która na mnie najeżdżą się i chce mnie zgnębić i sprawić by moje bloki się niesprzedawały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Oraz

Dołączona grafika

To blok dla Quarantino - najnowszy choć planuje parę usprawnień - nie mój topic ale nie pozwolę sie błotem obrzucać!!

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol kyniek powiedz mi niy czego on sie mial od ciebie nauczyc , bo patrzac na ten blok nic wnoszacego do jego tworczosci nie widze

No i nie wytrzymalem i poszukalem troche na dysku : Mam jedna fotke , troche kijowo zrobiona ale innej juz nie mam :

Dołączona grafika

W ogole to teraz zauwazylem jaki ten blok prosty byl ,widac proste krocce, widac wokol kroccow sylikon , niestety nie widac kleju bo flash byl za mocny... Ale uwierzcie na slowo byl tam

Edytowane przez HeatFighter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczeło to sie od tego drogi misiu,że wytknięto tobie cene(zwłaszcza,że spodu sam nie "dłubaleś") oraz przechwałki co do wydajnosci twego bloku jakoby był taki super-tylko,że na oko to chyba to trudno ocenić nie :wink: Z ta chwilą zrobiło sie niesympatycznie i zaczeły sie pojawiać rewelacje o niezadowolonych klientach kupujących bloczki od kogo innego.. ciekawe ,że wszyscy mówili za twoim posrednictwem-tylko 1 osoba osobiście wytkneła Kyńkowi problemy ale z wężem, a nie blokiem...

Co do niezadowolonych klientów to myśle ja by zapytać wszystkich twoich klientów to procentowo miałbyś najgorsze notowania :wink:

A przeszłość to sie będzie za tobą ciągneła-za błędy dziecińtwa sie placi...

Podobno codeshit zaczął ostatnio robić nawet przyzwoite zasiłki-tylko co z tego jak wiele osób ma kontaktów z produktami tej firmy dosyć :D

Jak bym dostał takie cuś jak pewne osoby to też bym po tobie jechał przez pare lat chyba- zresztą jak byś był fer to byś wszystkim naciągniętym na twoje dawne bloki oddał kase albo wysłał gratis jakieś solidne bloczki i atmosfera by się od razu zmieniła...

Powiedzialeś chociaż komuś z tych ludzi słowo przepraszam?.. bo ja tylko czytam to bylo dawno..nie pamiętam itp...

A jak to ma być topik tylko o tym jaki jesteś cudowny i jakie cuda robisz to może zmień dział na sprzedam i będzie jasność...

Będą obiektywne testy, rozsądna cena i opinie użytkowników twoich bloków a nie tylko oglądaczy fotek to możemy pogadać czy robisz lepsze bloki od osoby x i y i kto kogo może czego nauczyć...

ps. sorry misiek ale Kyńka ma może mniej finów ale na twoim widać pare niedoróbek-jakieś szczeliny, lekko odstający top, pleksa po bokach tak sobie wyszlifowana(polerki chyba nie było) i dziwne ale na razie to Kyńka wyglada na staranniej wykonany... i ten minimalizm-styl a la ikea :wink:

Tylko,że na podstawie fotek to moge powiedzieć ,który lepiej wygląda i mnie osobście sie bardziej wizualnie podoba a nie który jest lepszy, wydajniejszy....

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"W ogole to teraz zauwazylem jaki ten blok prosty byl ,widac proste krocce, widac wokol kroccow sylikon , niestety nie widac kleju bo flash byl za mocny... Ale uwierzcie na slowo byl tam"

glupie pytanie - co z tego, ze tam byl klej (zreszta to i tak pewnie byl silikon)? no i czy to zle ze silikon byl tez kolo kroccow? to chyba dobrze wg mnie, bo widac ze kynkowi zalezy, zeby ci nie przeciekal... zreszta az tak ociezaly jestes ruchowo, zeby wykrecic krocce, wywalic silikon i uszczelnic sobie to jak chcesz? to naprawde nieskomplikowane ; )

AVE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra więc tak:

Mechl!k widzę, że troche źle mnie oceniasz.

To co pisałem nie było do Ciebie, ale do KGB i kilku innych którzy gdybając myślą, że mają jakąś wiedzę o produkcji bloczków.

Co do cen - wypowiadaj się jak tylko chcesz -twoja sprawa

A zresztą nie pisałem nic o wypowiadaniu się odnośnie cen tylko o kupowaniu. Bo takie są realia - na zachodzie błagaliby o takie ceny ( w większości) co nie zmienia faktu, że dla nas może to byc dużo - ale to temat rzeka więc dalej nic nie pisze o tym.

"I taka moja mała rada: zanim ktokolwiek z was zacznie gadać o dużych sumach, niech sam weźmie płaskownik miedziany i zrobi w nim coś, co by przypominało, chociaż bloczek - wtedy pogadamy."

Chodziło mi tu o docenienie pracy. Bo większośc nie ma pojęcia o tym a potrafia tylko narzekać - i tym razem również nie zwracam się do Ciebie.

Również jestem za tym żeby najpierw przetestowac cokolwiek, a dopiero później ustalać ceny.

Mam nadzieje, że nieco sie wyjasniło bo nie lubie byc uważany za gbura

KGB - to co napisałeś w tamtym poście o kreskach to akurat wyszedłeś na takiego kogoś kto nie trzymał suwmiarki w łapkach także sorym ale sam go przeczytaj jeszcze raz i powiedz, że tak nie jest.

Pozdrawiam tym razem wszystkich żeby nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB - to co napisałeś w tamtym poście o kreskach to akurat wyszedłeś na takiego kogoś kto nie trzymał suwmiarki w łapkach także sorym ale sam go przeczytaj jeszcze raz i powiedz, że tak nie jest.

Pozdrawiam tym razem wszystkich żeby nie było

1321230[/snapback]

musze cie zmartwic bo suwmiarki uzywam co trzeci dzien ,a potrafie obslugiwac i maszyny pomiarowe

kilka kresek - tak to jest kilka kresek - to ty wychodzisz na takiego co nie potrafi wprowadzic rysunku do programu ktory dzieki przesuwaniu kursorem po tych kreskach sam napisze kod ktory wprowadza sie do maszyny CNC

takie kilka kresek jestem w stanie wykreslic w 2h ,bo blok jest symetryczny ,wiec sorry ale wymagam czegos wiecej od konstrukcji ohh ahh X2P za 160pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie dwa jeden juz sprzedałeś za tyle za ile kupiłeś wiec w czym problem - sprzedaj 2 i nie bedziesz stratny pozostanie ci tylko nie smak jednak miałem zamiar poczynic pewien krok dzieki któremu był byś zadowolony z naszej byłej tranzakcji jednak tego nie zrobie

1321131[/snapback]

Gratuluje refleksu...

Jestem ciekaw czy gdyby temat nie był reaktywowany dowiedziałbym się o Twoich byłych zamiarach..

Czyżbyś zgrywał teraz miłego sprzedawce?

Dobra więc tak:

Mechl!k widzę, że troche źle mnie oceniasz.

To co pisałem nie było do Ciebie, ale do KGB i kilku innych którzy gdybając myślą, że mają jakąś wiedzę o produkcji bloczków.

(...)

Również jestem za tym żeby najpierw przetestowac cokolwiek, a dopiero później ustalać ceny.

Mam nadzieje, że nieco sie wyjasniło bo nie lubie byc uważany za gbura

1321230[/snapback]

Wszystko się wyjaśniło...

Peace... :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi