Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

to ja jestem tym - mam nadzieje - szczesliwym kupcem nowego projektu Misia.. widze ze prowadzicie tu ostre boje bo juz od jakiegos czasu obserwuje to forum.. postaram sie w najblizszym czasie porobic troche roznych testow bloku i zobaczymy.. zeby bylo bardziej obiektywnie moze udostepnie znajomemu bloczek i porownamy testy.. u Misia zamowilem jeszcze bloczek na GPU z takim samym spodem.. igielki na spodzie wygladaja bardzo obiecujaco.. :>

pozdro dla wszsytkich :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedstawiam serie tanich bloczków na NB które niebawem pojawia sie na allegro

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak wyglada spód kazdego bloczku

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A oto zblizenie na bloczek ( kazdy jest taki sam)

Dołączona grafika

A wieksze fotki sa pod tym linkiem

http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/bloc...ieksze%20fotki/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz ktoś rzuci że drogo :D

i że beznadziejne :D

i że sam sobie widelcem i modeliną lepsze zrobi :D

ja sie tylko zastanawiam jak sobie bedzie woda w tych żłobieniach poczynać.. bo jeśli ma płynąc najprostsza drogą to zagłebienia będzie omijać..

inna sprawa że to na NB więc równie dobrze mogłoby być płasko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz ktoś rzuci że drogo :D

i że beznadziejne :D

i że sam sobie widelcem i modeliną lepsze zrobi :D

ja sie tylko zastanawiam jak sobie bedzie woda w tych żłobieniach poczynać.. bo jeśli ma płynąc najprostsza drogą to zagłebienia będzie omijać..

inna sprawa że to na NB więc równie dobrze mogłoby być płasko :D

1337020[/snapback]

Woda musi tam wleciec nie ma bata a jezeli komus drogo to moze proxime za 55zł?

co do scianek co one przeciete na styk ze tak powiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze sam fakt ze to sa tanie bloczki mowi sam za siebie.. tak jak wczesniej juz Misiu mowil: nie mozna wymagac niewiadomo czego od bloczkow robionych po kosztach.. wszystko na ten temat.. :]

1337194[/snapback]

Sadze ze bloczki na NB sa wystarczajace o takiej konstrukcji w koncu NB nie wytwaza duzych ilosci ciepła wiec imo bloczek powinien wysarczyc w zupełnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten spod jest lipny czy nie to w kazdym razie za 49zl jest do kupienia sliczny bloczek, (najtanszy blok na nb z plexowymtopem kosztuje ponad 100zl abadon lite) wiec jest bardzo fajnie. tylko po co komu blok na nb:D

misiu a powiedzmy za dodatkowe 20zl przeznaczone na spod jestes w stanie zrobic cos wydajniejszego? oraz czy topy na gpu sa drozsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten spod jest lipny czy nie to w kazdym razie za 49zl jest do kupienia sliczny bloczek, (najtanszy blok na nb z plexowymtopem kosztuje ponad 100zl abadon lite) wiec jest bardzo fajnie. tylko po co komu blok na nb:D

misiu a powiedzmy za dodatkowe 20zl przeznaczone na spod jestes w stanie zrobic cos wydajniejszego? oraz czy topy na gpu sa drozsze?

1337211[/snapback]

Za 20zł drozsze na nb czy na gpu bo sie pogubiłem :blink:

Tak topy na gpu PAWNEE sa drozsze ale zwykłe (takich jeszcze nie robiłem) to raczej nie ale nie sadze aby sie ukazała wersja na gpu za 50zł :blink: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woda musi tam wleciec nie ma bata a jezeli komus drogo to moze proxime za 55zł?

co do scianek co one przeciete na styk ze tak powiem :D

1337029[/snapback]

no wiesz, wole proxime, przynajmniej krócce sa w komplecie, może i najtanszy na rynku , ale dopłacając za króceto na to samo wychodzi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz, wole proxime, przynajmniej krócce sa w komplecie, może i najtanszy na rynku , ale dopłacając za króceto na to samo wychodzi :/

1337523[/snapback]

Nie sadzisz ze mój bloczek wyglada ładniej? a z króccami jest o 5zł drozszy niz proxima sadze ze to niewiele a co do wydajnosci sie nie wypowiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proxima nie jest taka zla jak sie ja wezmie na polerke kiedys zapodalem fotki czegos takiego i wygladalo calkiem niezle ale plexa tez ma swoj urok

btw nie bylo by lepiej jak by te "otworki" polaczyc jakas glebogryzarka ;) znaczy sie polaczyc rowkami kazdy zeby mial takie polaczenie z sasiadami a top troszeczke obnizyc ...

i takie pytanie beda moze do sprzedania tylko topy ?

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm widze ze tu ceny wygaldaja troche inaczej... super skaplikwoany blok 140 zł kurde a odemnie chciał 100 za najprostszy hmmm :(

1337892[/snapback]

O kim i oczym mowa ?

PS. Superskomplikowany nie znaczy wydajniejszy... ale nie wiem o jaki blok dokładnie chodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez nie wiem wkadym badz razie pytalem ile najtansza i najlatwiejsza kontrukcja toi dostalem odpiwiedz 100 zł za co kupilbym o wiele lepsza rzecz

1338424[/snapback]

Dawałem ci linka do bloki.pl to powiedziałes ze nie ze to cos krecisz jak ci nie pasi to nara ja nie mam zamiaru ci robic bloku i nie przewiduje zadnych "tanich" wersji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawałem ci linka do bloki.pl to powiedziałes ze nie ze to cos krecisz jak ci nie pasi to nara ja nie mam zamiaru ci robic bloku i nie przewiduje zadnych "tanich" wersji  :)

1338445[/snapback]

Cóż ja widzę... ale podejście do klienta.... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha... za taka kase to ja se kupie 3 u kynka :P z tania wersje to tak na twoje oko bylo 100 zł to co z dobra to tyle ile jets warte cale wc chyba nie?? hehehe nie masz nawet wc zeby tety robic a sie wypowieadzasz... na bloki.pl powiadasz?? a widziales tamwybor kompatybilny z lga775?? bo ja widzialem dokladnie jeden skopany bloczek i nic poozatym heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż ja widzę... ale podejście do klienta....  :blink:

1338484[/snapback]

Kyniek, ja bym proponował nie robić OT

@misiu

Jakim wiertłem robiłeś nawierty? Moze gdybyś robił mniejszym, byłoby wydajniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek, ja bym proponował nie robić OT

@misiu

Jakim wiertłem robiłeś nawierty? Moze gdybyś robił mniejszym, byłoby wydajniej.

1338551[/snapback]

Nawierty co 5mm wiertłem 5mm ale juz zakupiłem wiertło 5,1 bedzie na pewno lepsze bo przerwy beda wieksze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100zł za wc... tak.. na alu... ;) Ale nie wiem czy się zmieścisz co do grosza w tej kwocie... jakbyś się postarał będzie... ale wydajność będzie x*C gorsza...

A co do bloków... narazie ani bloki misia ani X2p nie były testowane... i porównywane do innych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne, po fwc własnie :>

Tylko... polerke trzeba konkretną...

Więcej fot...

I jakiej grobości to miedz... pewnie troche sam top kosztował ;) patrząc na grubośc miedzi a potem na jej ceny ;)

1341254[/snapback]

Jakos foty kijowo wyszły bloczek swieci sie i odbija wszystko :blink:

Nie robie fot teraz moze jutro cos lepszego pstrykne

No sporo kosztowało jego wykonanie a przedewszystkim górny top

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi