donulung Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Wyglada na pancerny i budzi zaufanie :D Ale chyba z przezroczystym topem wyglądało by fajniej, te szpile w środku wyglądaja nieźle same z siebie a tak nie będzie ich widać. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Wyglada na pancerny i budzi zaufanie :D Ale chyba z przezroczystym topem wyglądało by fajniej, te szpile w środku wyglądaja nieźle same z siebie a tak nie będzie ich widać. :wink: 1341320[/snapback] Mogłem robic blok z topem z plexi ale oring by nie wszedł a uszczelki nie wychodza za pieknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 no to trzeba bylo zrobic tak: spod z pinami mosiadz - wyrownanie do poziomu pinow uszczelka blaszka miedziana 3mm ale NIE na cala powierzchnie - tak zeby sie oring zmiescil plexa ja bym tak zrobil... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 no to trzeba bylo zrobic tak: spod z pinami mosiadz - wyrownanie do poziomu pinow uszczelka blaszka miedziana 3mm ale NIE na cala powierzchnie - tak zeby sie oring zmiescil plexa ja bym tak zrobil... ;) 1341347[/snapback] myslałem o tym ale to jakos tak kiczowato wychodzi z reszta temu blokowi nadaje nazwe EXTREME ............. - jakies propozycje bo bloczki mogły by miec nazwy moze jakies pomysły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 skoro top jest miedziany (bardzo takie lubię) to czemu jest skręcony na badziewne śruby.. a nie ładnie i estetycznie zlutowany? <_< bez zbędnych otworów i śrub psujących cały wygląd :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 skoro top jest miedziany (bardzo takie lubię) to czemu jest skręcony na badziewne śruby.. a nie ładnie i estetycznie zlutowany? <_< bez zbędnych otworów i śrub psujących cały wygląd :-| 1341385[/snapback] śruby maja zadnie wszystko jest równo ułozone dzieki nim nie wiem jak byc ten kwadrat przylutował równo nie majac srób Ja sadze ze fajnie wygladaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ma3ek chyba się kombinujesz bo jak zlutujesz to bloku juz nie rozkręcisz i moze byc chyba lut nieszczelny. btw. a ja mam już całe wc tylko komp niedziała :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Misiu15go- tak sobie mysle ze ty juz pewnie nie amsz gdzie upychac tych blokow .. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Misiu15go- tak sobie mysle ze ty juz pewnie nie amsz gdzie upychac tych blokow .. ;] 1341684[/snapback] Mam własnie sprzedałem 3 na allegro i mam 2 osoby chetne które beda brały hurtowo bloczki na Nb tak po 10-20 sztuk naraz :D Rozbienie bloczków to rodzaj rozrywki i kiedy mam czas to robie a widac mam go sporo :D TESTU NA WATERCOOLING/JET-PC nie bedzie nie z mojej winy - chetni do przeprowadzenia testu na gg 2201984 Bloczki nie leza u mnie w domu wiekszosc jest juz dawno sprzedana zanim powstanie :) Edytowane 21 Marca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Dostalem dzis bloczek na chipse od misiu15go i powiem ogolnie ze calkiem przyjemnie wyglada. Podoba mi sie, jest ladnie wypolerowany. I jest to wersja z kanalikami pomiedzy tymi nawierconymi dziurkami (na pewno wzrosnie wydajnosc, choc bloczek na chipset nie potrzebuje byc tytanem wydajnosci...). W kazdym razie uwazam ze to byl dobry zakup i polecam. Jak go wepne w uklad to napisze cos wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 klnm i jak testy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 No z testami jest bol, bo kurde powrot plyty z serwisu sie przedluza... Takze jeszcze troche to potrwa... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 klmn @ jak złożysz kompa i odpalisz WC to napisz ile osiągnełeś max. FSB :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Kolejny upade oto 2 nowe bloczki Na GPU specjalna wersja pod krócce 16 Na CPU :D prosze o opinie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_LOVE_BANANS Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Gratulację !!!! Coraz ładniejsze te bloczki :) Ale mi się one zawsze podobały. Jak bym miał jeszcze WC to bym się na nie skusił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Nie no ku#$( jeszcze 60mm dajcie te zlaczki :) - przeciez i tak kanal w plexie masz mniejszy po hu# takei weze ciagnac po obudowie. Ludzie idzcie sie utopic z takim podejsciem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Nie no ku#$( jeszcze 60mm dajcie te zlaczki :) - przeciez i tak kanal w plexie masz mniejszy po hu# takei weze ciagnac po obudowie. Ludzie idzcie sie utopic z takim podejsciem.... 1378666[/snapback] co prawda to prawda... a wracajac do bloku to ladnie wygladaja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 A może ten blok był robiony na zamówienie i ktoś sobie zażyczył 16ki... Więc fireblade możesz poszukać.. popytać o tego kolesia i z nim na gg pogadać ;) Bo same 16ki to wiadomo, że za dużo i nic nie daje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ludzie wezcie sie sprzeciwiajcie tego typu glupocie bo ja juz czasem widuje weze powyezej 20mm w budach a to jest straszne....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Bloczek był robiony na zamówienie według projektu kupujacego. Ja zrobiłem blok na złaczkach 16 bo taki chciał kupujacy a sam uwazam ze montowanie złaczek 16 to paanoja. Kanały w topie maja 12mma wylot z krócca z tyłu 1cm wiec co ci tamuje? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Widze ,że jednym z niewielu rozsądnych jestem ja :wink: nie ma to jak skromnośc nie :wink: Wc jeszcze nie mam ale w tym jakie sobie planuje może już tuż po wakacjach na pewno sobie jakichś szlauchów nie walne- myśle o 8mm max 10mm po co mi większe? Troche sie dziwie dlaczego mamy w Polsce taki standard 12/16 złączek i węży? A bloczki całkiem fajne..jedyne co to to metalowe kolanko jakoś tak niezbyt pasuje w tym miejscu... Ale to chyba po prostu dlatego ,że 2 choinki obok siebie by nie wlazły? Tan bloczek misia15go na cpu całkiem,całkiem... Ale tak bez testów to wolał bym frosta 2 slim - nie znając porównania obu tych bloczków wybrałbym profesjonalniej wykonany, z pełnym zestawem śrubek, mocowań itp i do tegu już wstępnie przetestowany(okazał sie naprawde b.wydajny). A to wszystko za 99zl :wink: Wygląda na to,że epoka homemade wykonywanych w celach zarobkowych powoli sie kończy, zwłaszcza jesli Mate i inni zostaną także zmuszeni do obniżki cen z powodu tej konkurencji... Kto kupi w takiej sytuacji bloczek domowej roboty jak może kupić lepiej dopieszczony i prawdopodobnie wydajniejszy do tego z całym "osprzętem" za podobne pieniądze? Troszke szkoda mi mechlina , mechlika i innych zapaleńców ale zawsze zostaną projekty nietypowe, tam gdzie seryjny blok sie nie sprawdzi, nie zmieści itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 co tu duzo mówić o bloczkach -ładne i tyle :lol: A co do tematu złączek. Sam w najbliższym czasie będe miec bloczek na CPU ze złączkami 16mm zew. dalczego? nie dlatego, ze mam jakieś węże ogrodowe tylko dlatego, zeby nie stosować cybantów których nie nawidzę wręcz, a wężyk da się łatwo naciągnąć także to juz kwestia gustu i celu który chce się osiągnąć. Aha i żeby nie było: gdybym dorwał wąż tej firmy tylko, ze mniejszy to również analogicznie zmniejszyłbym średnice zew, krucców. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ja sadze ze epoka homemade sie nie skonczy tak szybko (posypały sie kolejne zamówienia) bo bloki homamade mozna dostosowac do własnych potrzeb. Bloczek na test wysłany zostanie w poniedziałek najpierw jedzie do venepl a potem do AK47 (jesli sa chetni zapraszam na gg dołacze ich do listy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 no no super bloczek sądze ze wydajność będzie miodna :D ale zobaczy sie :-P już ZAMÓWIONY B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ja sadze ze epoka homemade sie nie skonczy tak szybko (posypały sie kolejne zamówienia) bo bloki homamade mozna dostosowac do własnych potrzeb. Bloczek na test wysłany zostanie w poniedziałek najpierw jedzie do venepl a potem do AK47 (jesli sa chetni zapraszam na gg dołacze ich do listy 1378761[/snapback] venepl ?? :lol: wolne żarty, koles nie ma bladego pojęcia nawet co gada AK47 banned nie bede komentował dalej, bo i tak zostanie skasowe wolnośc słowa pier####na :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 venepl ?? :lol: wolne żarty, koles nie ma bladego pojęcia nawet co gada AK47 banned nie bede komentował dalej, bo i tak zostanie skasowe wolnośc słowa pier####na :/ 1378779[/snapback] NO tylko oni sie zgłosili widze ze masz problem ale co ja na to moge ze tylko oni chca przetestowac blok. Mogłes sam sie zgłosic ale tego nie zrobiłęs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) venepl ?? :lol: wolne żarty, koles nie ma bladego pojęcia nawet co gada AK47 banned nie bede komentował dalej, bo i tak zostanie skasowe wolnośc słowa pier####na :/ 1378779[/snapback] sami mlodzi gniewni za testy sie biora :mur: nie popadajmy w paranoje ,moze sie chlopaki wezma w garsc i cos tam przetestuja - przydaloby sie porownanie do jakiegos bloku komercyjnego fireblade3 co chcesz ,taki waz fi20 to fajny rezerwuarek B) tylko trzba go ladnie umiescic i to kawalek prostpadle do krocca a jezeli ktos montuje osiowo do krocca to za duzo sie naczytal GT i zle zrozumial pojecie PowerRury :lol: Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wiadomo,że taka odrazu nie wyginieci :wink: Wspomniałem projekty nietypowe, przeróbki seryjnych bloków... No i zawsze sie jakiś naiwny znajdzie-w końcu ktoś CPC kupuje.. A z tą klientelą to rzeczywiście nie ma sie co misiek chwalić... Sam dzisiaj czytałem kilka wypowiedzi venepl i fachowcem to on nie jest nie tylko w dziedzinie WC ale ogólnie w tematach komputerowych(i nie tylko :? ) Jakbym był modem to jego bym też zbanował bo działa ludziom tylko na nerwy.. Wracając do bloków to w konfrontacji z seryjnymi bloczkami nie macie szans- taki frosi2slim jest wykonany na profesjonalnym sprzęcie, ma sprawdzoną bardzo wysoką wydajność, dostajesz pudełko z śrubami, zapinkami pod a64..nawet pasta silikonowa jest w komplecie- i to wszystko za 99zl ! Bądzmy szczerzy nie jesteś w stanie zaproponować nic o takiej jakości za porównywalne pieniądzi i z takim wyposażeniem... Do tego twoje bloki nie były jeszcze testowane więc mogą być zarówno bardzo wydajne jak i też bardzo przeciętne.. A za np. 50zl to takiego bloczku nie opłacało by ci sie robić więc atrakvyjniejsza cena też odpada.. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Grzechu ja mam zlaczki 12zew a waz 10/12... i nie musze miec zadnych cybantów itd...zalozony waz trzya sie jakby byl przyklejony... nie rusza sie nawet o milimetr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 No i właśnie o tym mówie. Wole miec większą złączke i mniejszy wąż żeby nie uzywac cybantów bzdurnych. Może i mój wąż to nie maleństwo 12/17 :lol: ale za to spełania moje wszelkie oczekiwania. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...