Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Śruby itd... 4śruby... 30gr... sprężyny... jeszcze nie znalazłem... motylków fi4 też niemoge dostać... razem wyjdzie ~ 1-2zł a wszyscy będą wychwalać bloki w niebiosa, że masz komplet śrubek... tylko załatwić trzeba... czyli poszukać, znalezć i kupić paredziesiąt sztuk... aby mieć na zapas ;)

A Ty myślisz, zę spód misia jest wykonywany przy pomocy młotka :lol:

Osoba, która robi spody dla luksa.. ma wieloletnie doświadczenie... maszynerie... wartą xxk zł.

Spody są polecane przez Ravena, ostanio widziałem special konstrukcje robioną dla yotoma...

Misio robi plekse, przelotke, i końcowa obróbka...

Popatrz na powierchnie oddawania ciepła przez oba bloczki... ale nic więcej nie mówie... nie było testów... ale będą... mam nadzieje, że zostaniemy pozytywnie zaskoczeni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śruby itd... 4śruby... 30gr... sprężyny... jeszcze nie znalazłem... motylków fi4 też niemoge dostać... razem wyjdzie ~ 1-2zł a wszyscy będą wychwalać bloki w niebiosa, że masz komplet śrubek... tylko załatwić trzeba... czyli poszukać, znalezć i kupić paredziesiąt sztuk... aby mieć na zapas ;)

A Ty myślisz, zę spód misia jest wykonywany przy pomocy młotka :lol:

Osoba, która robi spody dla luksa.. ma wieloletnie doświadczenie... maszynerie... wartą xxk zł.

Spody są polecane przez Ravena, ostanio widziałem special konstrukcje robioną dla yotoma...

Misio robi plekse, przelotke, i końcowa obróbka...

Popatrz na powierchnie oddawania ciepła przez oba bloczki... ale nic więcej nie mówie... nie było testów... ale będą... mam nadzieje, że zostaniemy pozytywnie zaskoczeni :)

1378860[/snapback]

Mam nadzieje, że yotomeczek nie będzie maił nic do tego, że ukażemy jego spód ;)

Dołączona grafika

Świder z tymi xxk to przesadziłeś ostro na moje oko ten sprzęt tyle nie kosztuje ale nie wiem sam ile to może być warte bo nie siedzę w cenach takich rzeczy. Co do wieloletniego doświadczenie to jak najbardziej potwierdzam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 jeśli takie dodatkowe wyposażenie to takie grosze to czemu tylko nieliczni o tym myslą?

po 2 ten bloczek do yotomeczka robi wrażenie.. fajnie jakby takie coś przetestowac...

Tylko właśnie jaką to ma wydajność i ile by taki blok kosztował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 jeśli takie dodatkowe wyposażenie to takie grosze to czemu tylko nieliczni o tym myslą?

po 2 ten bloczek do yotomeczka robi wrażenie.. fajnie jakby takie coś przetestowac...

Tylko właśnie jaką to ma wydajność i ile by taki blok kosztował?

1379180[/snapback]

Ja juz pomyslałem o dodatkowym wyposazeniu jest to w trakcje realizacji równie zapinki pod wszystkie platformy

jakos mi sie ten dla yotomeczka nie podoba te piny tak napakowane :lol: wole wejsje dla mnie ale to imo kwestia gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby te "bolce" były by jeszcze nagwintowane na całej powierzchni, to wogule by była masakra. :-D

1379175[/snapback]

ta i jeszcze jak by byly calkowicie proste/takiej samej wysokosci/rowno rozplanowane na calej powieszchni to by bylo super :] a tak to krzywizna tylko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta i jeszcze jak by byly calkowicie proste/takiej samej wysokosci/rowno rozplanowane  na calej powieszchni to by bylo super :] a tak to krzywizna tylko

1379269[/snapback]

Wszystkie są takiej samej wysokości jeśli o to chodzi :) Proste też są :)

Co do rozmieszczenie to rzeczywiście w niektórych miejscach wyszło nierówno, jak by ktoś musiał narysować projekt i potem przerysować na miedz to by zrozumiał, że przy takiej ilości "kropek" to można dostać oczopląsu. Ale dzięki temu zyskamy lepsze mieszanie wody :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta i jeszcze jak by byly calkowicie proste/takiej samej wysokosci/rowno rozplanowane  na calej powieszchni to by bylo super :] a tak to krzywizna tylko

1379269[/snapback]

Tu masz pokazana jakosc wykonania tego spodu i dokładnosc z jaka jest wykonywany :-P

http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/sp%f3d.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1379269[/snapback]

Sęk w tym że one są prawie idealnie rozłożone ...

Linie pinów są pod kątem 45 stopni w stosunku do krawędzi podstawy - może stąd takie wrażenie (do tej pory te "parowniki" miały linie pinów równoległe do krawędzi) ...

Jak się za niego wezmę to wrzucę pare fotek ...

Ma to być coś w podobie tego:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym że one są prawie idealnie rozłożone ...

Linie pinów są pod kątem 45 stopni w stosunku do krawędzi podstawy - może stąd takie wrażenie (do tej pory te "parowniki" miały linie pinów równoległe do krawędzi) ...

Jak się za niego wezmę to wrzucę pare fotek ...

Ma to być coś w podobie tego:

1380047[/snapback]

yoto wez napisz jak z wydajnoscia tego bloku w stosunku z PowerX ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto blok testowy który bedzie wysłany do kazdego kto bedzie chciał(sa jakies podstawowe warunki) Ale oto bloczek

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na liscie testerów bloku sa

1. venepl porównanie z X2P i czyms tam jeszcze :D

2. AK47 porówanie z urielem i jeszcze jakims blokiem :-P

3. ryba porówananie w POWER X B)

Mozna sie dopisac do listy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakoś sie z Kyńkiem nie możesz dogadac? Bo te jego testy są jakieś takie poglądowe-w końcu testował/testuje właściwie wszystkie liczące sie bloczki..

no i ma to swoje australijsie brzydkie kaczątko :wink: bądz co bądz najlepszy seryjny bloczek swiata :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakoś sie z Kyńkiem nie możesz dogadac? Bo te jego testy  są jakieś takie poglądowe-w końcu testował/testuje właściwie wszystkie liczące sie bloczki..

no i ma to swoje australijsie brzydkie kaczątko  :wink:  bądz co bądz najlepszy seryjny bloczek swiata  :D

1381542[/snapback]

Sie zgłosi i wyrazi swoja chec przetestowania bloku to czemu nie?

JA nic do niego nie mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie zgłosi i wyrazi swoja chec przetestowania bloku to czemu nie?

JA nic do niego nie mam  :)

1381552[/snapback]

przewiń o parę stron to zobaczysz tą chęć... ale... neistety.... nie będzie w planach testu homemade.... po solennych obietnicach jakoś ucichło i nikt nie chce podsyłać bloków... zresztą... do puki testera nie wykonam to po obecjen parti testów zaprzestaję bo znudziło mi się czekanie np. aż MCS łaskawie wypożyczy bloki do testów... skończyło sie tak że blok z MCS dostanę od Majkela a PX'a mam od BQB - szkoda że nie są to fabrycznie nowe bloki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przewiń o parę stron to zobaczysz tą chęć... ale... neistety.... nie będzie w planach testu homemade.... po solennych obietnicach jakoś ucichło i nikt nie chce podsyłać bloków... zresztą... do puki testera nie wykonam to po obecjen parti testów zaprzestaję bo znudziło mi się czekanie np. aż MCS łaskawie wypożyczy bloki do testów... skończyło sie tak że blok z MCS dostanę od Majkela a PX'a mam od BQB - szkoda że nie są to fabrycznie nowe bloki....

1381583[/snapback]

To jak kiedys najdzie cie chec przetestowania mojego bloku to zapraszam na gg to ci go udostepnie :-P .Ten blok to jest blok testowy nie na sprzedaz on bedzie po prostu wysyłany do ludzi co beda chcieli go zobaczyc/przetestowac. Po powrocie od venepl przejdzie on lekka modernizacje:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Misiu najbardziej obiektywny test zrobia Ci na overclockers.com lub na systemcooling.com ale musisz sie liczyc z kosztami (wysylka kilkadziesiat zl, bloczek nie wroci)... Wtedy bedziesz mial jednoznaczny test....

Moja rada zamiast wysylac go po nieznanych userach wyslij go tam i rozwiejesz wszystkie watpliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie, nigdy nie montowalem nawet boxa na procek, wogole sie na trym nie znam i pisze newsy i recki dla siriusa :) ale to tylko przez przypadek bo tak wogole to sie nie znam i nic nie potrafie co nie? wkurza mnie takie gadanie jak sie uwezma to gadaja caly czas... idiotyzm i tyle mam nadzieje ze nastepnego posta ww tym stylu nie bede musal komentowac bo go poprostu nie bedzie... a jesli bedzie to jest takie cos w koncu jak moder co nie?:) czasme sie przydaje mysle ze to bedzie wystarczajace lekarstwo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

wogole sie na trym nie znam i pisze newsy i recki dla siriusa ale to tylko przez przypadek bo tak wogole to sie nie znam i nic nie potrafie co nie? wkurza mnie takie gadanie jak sie uwezma to gadaja caly czas... idiotyzm i tyle mam nadzieje ze nastepnego posta ww tym stylu nie bede musal komentowac bo go poprostu nie bedzie... a jesli bedzie to jest takie cos w koncu jak moder co nie?:) czasme sie przydaje mysle ze to bedzie wystarczajace lekarstwo :P

1382413[/snapback]

hehehe to ze pisze recki i newsy dla siriusa akurat duzego wrazenia na nikim nie wywrze :mur:

aha i na przyszlosc nie starsz ludzi na forum modem bo to nic nie da a jeszcze bardziej nastawia ich wrogo do Ciebie

bo tu nikt nie ma zamiaru lekac sie bana z Twojego czy tym podobnego powodu!

Edytowane przez Scoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znawca od testów sie znalazł:] a swojego wc niema :D pare tygodni temu sam pytales sie jak złośyć wc a teraz niby sie na wszystkim idealnie znasz... wiesz ja tez myśle ze dobrze sie znam na kompach ale nie zawsze mam racje i czasami niekapuje oco chodzi ... wiec przemyśl co piszesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym się czepiał, ale Misiu jesli chcesz zeby ktos przetestował tówj bloczek to raczej Ty powinienes sie tym zainteresowac. Pomysl: w kogo to interesie jest?

Pozdrawiam

1382208[/snapback]

Szybszy byłes.. :P

Łaske Misiek robisz ze swoje bloki do testów chcesz dac? :roll:

a jesli bedzie to jest takie cos w koncu jak moder co nie?:) czasme sie przydaje mysle ze to bedzie wystarczajace lekarstwo :P

1382413[/snapback]

Rozumiem że chciałeś byc bardzo zabawny ale po prostu Ci nie wyszło...

To nastepnym razem zachowaj to do siebie..

Panowie, w kazdym temacie czytam OT o venepl..

Jest PW i GG - wiec tam sie zalcie/wyrazajcie opinie itd.

Za kolejne posty nic nie wnoszace blokuje pisanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Misiu najbardziej obiektywny test zrobia Ci na overclockers.com lub na systemcooling.com ale musisz sie liczyc z kosztami (wysylka kilkadziesiat zl, bloczek nie wroci)... Wtedy bedziesz mial jednoznaczny test....

Moja rada zamiast wysylac go po nieznanych userach wyslij go tam i rozwiejesz wszystkie watpliwosci.

1382218[/snapback]

Wiem juz mi mówiłes niezmiernie mi przykro ze ty nie chcesz przeprowadzic testu ale rozumiem. To ze bloczek zostanie u nich raczej mi sie nie uśmiecha :blink: a jak dobrze pamietam mówiłes o cenie 100zł czy 130zł za taki test na co niestety mnie nie stac. Ja łaski nie robie wysyłajac do kogos ale błagał zeby go ktos przetestował to nie bede jak nie chce to nie i koniec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi