cavarr Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 dziecinada ... no cóż - widać że niedługo polacy bez znajomości podstaw angielskiego nie dadzą sobie w tym kraju rady ... aż dziw bierze, że na forum funkcjonują jeszcze takie słowa jak zasilacz ... A co do bloczku - jak już nie ma podfrezowania pod oring to można było chociaż cieńszy oring dać - bo tak to dla mnie fatalnie wygląda. 1391861[/snapback] No ja się zgodzę w pełni z yotomeczkiem, ten oring zabezpieczający bloczek przed przeciekaniem, jakoś marnie wygląda, ale bloczek sjest spoko. Czekamy na następne projekty i aby były tak dobre jak poprzednie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Bloczek mi sie bardzo podoba, nie mam zastrzezen. Ciekawe, jak venepl sprawuje sie nowy bloczek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Moze cos wymysle z rowkiem na oring albo luks mi go zrobi :D Co do oringu zaraz go wymienie na wiekszy bo widze ze mniejsze z uznaniem sie nie spotkał. No ciekawe jak bloczek venepl sie podoba (moze sie wypowie) a moze zalał kompa bo cos go na gg nie ma :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 a moze mu list z rachunkiem za neta niewiadomo gdzie zniknoł :P sorki za ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Niebawem beda robione takie rowki pod oring tylko musze zakupic odpowiedni osprzet :D Nie zwracajcie uwagi ze rowek jest za głeboki bo zrobie płytszy ale tak to bedzie wygladac :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Niebawem beda robione takie rowki pod oring tylko musze zakupic odpowiedni osprzet :D Nie zwracajcie uwagi ze rowek jest za głeboki bo zrobie płytszy ale tak to bedzie wygladac :-P Szybko będą Ci się te otwornice tepić :wink: ale przeciez zarabiasz więc żaden problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Szybko będą Ci się te otwornice tepić :wink: ale przeciez zarabiasz więc żaden problem. 1392346[/snapback] Taka otwornica sie wcale prawie nie tepi ale kosztuje dosc duzo sama koronka ale ten trzpien mocujacy to kupa kasy :blink: musze teraz kupic otwornice za ok 40zł i w bloczkach beda oringi :-P Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Taka otwornica sie wcale prawie nie tepi ale kosztuje dosc duzo sama koronka ale ten trzpien mocujacy to kupa kasy :blink: musze teraz kupic otwornice za ok 40zł i w bloczkach beda oringi :-P 1392353[/snapback] Widze, że Ci się udało zrobić :) To dobrze :D W takim razie ja nie będę musiał dokupuwać mocowania do tokarki, bo to co mam obecnie łapie rzeczy o max średnicy 28mm :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) czemu moja kostka miedzi ktora sobie odlałem jest bardziej pomaranczowa niz np ta u misia wyzej :) topilem jakies rurki ktore cos gdzies hyba chlodzily :] Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 czemu moja kostka miedzi ktora sobie odlałem jest bardziej pomaranczowa niz np ta u misia wyzej :) topilem jakies rurki ktore cos gdzies hyba chlodzily :] 1393257[/snapback] Bo tak kostka misia to mosiądz... spód robi z miedzi ale przelotke już z mosiądzu bo tańszy i łatwiejszy w obróbce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 czemu moja kostka miedzi ktora sobie odlałem jest bardziej pomaranczowa niz np ta u misia wyzej :) topilem jakies rurki ktore cos gdzies hyba chlodzily :] 1393257[/snapback] Wyszlifowac ja musisz to bedzie miała taki sam kolor (podczas lutowania miedz równiez nabiera innej barwy) Zara dam fotki bloczku na NB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 To misiu ten klocek z oringiem jest miedziany? myślałem,że z miedzi to tylko ten ostatni zrobiłeś a tak mosiądz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 To misiu ten klocek z oringiem jest miedziany? myślałem,że z miedzi to tylko ten ostatni zrobiłeś a tak mosiądz.. 1393268[/snapback] tak ten "klocek" :lol: z oringiem jest mosiezny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) no wlasnie tak mi cos niepasilo bo mosiadz jest zolty a myslalem ze all robisz z meidzi, miedz nie jest taka droga :) za taki "klocek" :) miedzi place u siebie ok 5zl jak dorwe kolesia od frezarki to ze swoim klocekim <lol>cos zrobie i zapodam fotki ;] Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no wlasnie tak mi cos niepasilo bo mosiadz jest zolty a myslalem ze all robisz z meidzi, miedz nie jest taka droga :) za taki "klocek" :) miedzi place u siebie ok 5zl 1393291[/snapback] ale mosiadz i tak tanszy ;) poza tym Misiu15go pisal ze jest lepszy w obrobce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no wlasnie tak mi cos niepasilo bo mosiadz jest zolty a myslalem ze all robisz z meidzi, miedz nie jest taka droga :) za taki "klocek" :) miedzi place u siebie ok 5zl 1393291[/snapback] Wiem ale tu nie chodzi o cene ani o 2zł róznicy miedzy mosiadzem a miedzia tylko o to jak sie miedz obrabia ( tragicznie) a jak mosiadz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) ale mosiadz i tak tanszy ;) poza tym Misiu15go pisal ze jest lepszy w obrobce... 1393293[/snapback] no moze i lepsiejszy w obrobce :) ale czy przy miedzi wydajnosc nie bedzie nieco wieksza ?:> Wiem ale tu nie chodzi o cene ani o 2zł róznicy miedzy mosiadzem a miedzia tylko o to jak sie miedz obrabia ( tragicznie) a jak mosiadz nio moze i tak :] Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 no moze i lepsiejszy w obrobce :) ale czy przy miedzi wydajnosc nie bedzie nieco wieksza ?:> 1393299[/snapback] wydajnosc raczej nie bedzie miazdząco lepsiejsza na korzysc miedzi... gdyby caly bloczek wraz z podstawa byla z mosiadzu wtedy byla by roznica troche wieksza... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Fotki bloczku na NB wersja EXTREME :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 (edytowane) Fotki bloczku na NB wersja EXTREME :-P 1393324[/snapback] misiu tobie to się nudzi (pozytywnie), tyle tych bloczków robisz :blink: , że pewnie nikt nie wie ile ich zrobiłeś. :-P A bloczek naprawdę ładny, tak jak reszta :) Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 przerost formy nad trescia najpierw robisz bloczek z kilkoma nawiertami piszesz ze wystarczy a wyskakujesz z jezem tutaj :D wiem wiem czepiam sie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 przerost formy nad trescia najpierw robisz bloczek z kilkoma nawiertami piszesz ze wystarczy a wyskakujesz z jezem tutaj :D wiem wiem czepiam sie ;) 1393515[/snapback] Miszczu :blink: słyszałes kiedys o czyms takim jak zamówienie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 wyobraź sobie że słyszałem, ale nadal podtrzymuje swoje zdanie że przerost formy nad treścią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Powstała nowa wersja spodu który bedzie robiony na zamówienie jest to wersja ULTRA ma piny 1,2mm a ich ilosc nie sposób zliczyc :wink: Zwykła wersja została ulepszona ze ma równiez piny 1,2mm na fotkach widac porównanie wersji ULTRA do zwykłej :-P Piny w wersju ULTRA maja równiez 10mm wysokosci i pow pinów wynosi tyle samo choc na fotkach wydaje sie wieksza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 No niezle, mysle, ze taki zabieg napewno nie zaszkodzi... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Są lub będą jakieś testy wydajnościowe pomiędzy rev.1 i ultrą?? Jestem strasznie ciekaw jak wypadnie ultra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Powstała nowa wersja spodu który bedzie robiony na zamówienie jest to wersja ULTRA 1404996[/snapback] tzw. jeż :-P ultra :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 :D Wersja ULTRA ma około 300pinów a zwykła ma ok 177 pinów Trzeba zrobic porównanie wersji ULTRA i zwykłej i porównanie do jakiegos znanego bloku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 :-P Po kolejnym dniu pracy który własnie kończe :-P ukazuje kolejny bloczek na gpu UFF :D niebawem kolejne bloczki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 :-P Po kolejnym dniu pracy który własnie kończe :-P ukazuje kolejny bloczek na gpu UFF :D niebawem kolejne bloczki :) 1407308[/snapback] Piękny bloczek :D (jak zawsze), ale powiedz czym i jak zrobiłeś te kanały w plexie bo nie mam pojęcia :blink: ps. dobry pomysł ze zwężaniem sie kanałów :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...