Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

dziecinada ...

no cóż - widać że niedługo polacy bez znajomości podstaw angielskiego nie dadzą sobie w tym kraju rady ...

aż dziw bierze, że na forum funkcjonują jeszcze takie słowa jak zasilacz ...

A co do bloczku - jak już nie ma podfrezowania pod oring to można było chociaż cieńszy oring dać - bo tak to dla mnie fatalnie wygląda.

1391861[/snapback]

No ja się zgodzę w pełni z yotomeczkiem, ten oring zabezpieczający bloczek przed przeciekaniem, jakoś marnie wygląda, ale bloczek sjest spoko. Czekamy na następne projekty i aby były tak dobre jak poprzednie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze cos wymysle z rowkiem na oring albo luks mi go zrobi :D

Co do oringu zaraz go wymienie na wiekszy bo widze ze mniejsze z uznaniem sie nie spotkał.

No ciekawe jak bloczek venepl sie podoba (moze sie wypowie) a moze zalał kompa bo cos go na gg nie ma :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebawem beda robione takie rowki pod oring tylko musze zakupic odpowiedni osprzet  :D

Nie zwracajcie uwagi ze rowek jest za głeboki bo zrobie płytszy ale tak to bedzie wygladac  :-P

Szybko będą Ci się te otwornice tepić :wink: ale przeciez zarabiasz więc żaden problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko będą Ci się te otwornice tepić :wink:  ale przeciez zarabiasz więc żaden problem.

1392346[/snapback]

Taka otwornica sie wcale prawie nie tepi ale kosztuje dosc duzo sama koronka ale ten trzpien mocujacy to kupa kasy :blink:

musze teraz kupic otwornice za ok 40zł i w bloczkach beda oringi :-P

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka otwornica sie wcale prawie nie tepi ale kosztuje dosc duzo sama koronka  ale ten trzpien mocujacy to kupa kasy :blink:

musze teraz kupic otwornice za ok 40zł i w bloczkach beda oringi  :-P

1392353[/snapback]

Widze, że Ci się udało zrobić :)

To dobrze :D W takim razie ja nie będę musiał dokupuwać mocowania do tokarki, bo to co mam obecnie łapie rzeczy o max średnicy 28mm :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu moja kostka miedzi ktora sobie odlałem jest bardziej pomaranczowa niz np ta  u misia wyzej :)

topilem jakies rurki ktore cos gdzies hyba chlodzily :]

1393257[/snapback]

Bo tak kostka misia to mosiądz...

spód robi z miedzi ale przelotke już z mosiądzu bo tańszy i łatwiejszy w obróbce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu moja kostka miedzi ktora sobie odlałem jest bardziej pomaranczowa niz np ta  u misia wyzej :)

topilem jakies rurki ktore cos gdzies hyba chlodzily :]

1393257[/snapback]

Wyszlifowac ja musisz to bedzie miała taki sam kolor (podczas lutowania miedz równiez nabiera innej barwy)

Zara dam fotki bloczku na NB :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tak mi cos niepasilo bo mosiadz jest zolty a myslalem ze all robisz z meidzi, miedz nie jest taka droga :) za taki "klocek" :) miedzi place u siebie ok 5zl

jak dorwe kolesia od frezarki to ze swoim klocekim <lol>cos zrobie i zapodam fotki ;]

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tak mi cos niepasilo bo mosiadz jest zolty a myslalem ze all robisz z meidzi, miedz nie jest taka droga :) za taki "klocek" :) miedzi place u siebie ok 5zl

1393291[/snapback]

ale mosiadz i tak tanszy ;)

poza tym Misiu15go pisal ze jest lepszy w obrobce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1393291[/snapback]

Wiem ale tu nie chodzi o cene ani o 2zł róznicy miedzy mosiadzem a miedzia tylko o to jak sie miedz obrabia ( tragicznie) a jak mosiadz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mosiadz i tak tanszy ;)

poza tym Misiu15go pisal ze jest lepszy w obrobce...

1393293[/snapback]

no moze i lepsiejszy w obrobce :) ale czy przy miedzi wydajnosc nie bedzie nieco wieksza ?:>

Wiem ale tu nie chodzi o cene ani o 2zł róznicy miedzy mosiadzem a miedzia tylko o to jak sie miedz obrabia ( tragicznie) a jak mosiadz

nio moze i tak :]

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no moze i lepsiejszy w obrobce :) ale czy przy miedzi wydajnosc nie bedzie nieco wieksza ?:>

1393299[/snapback]

wydajnosc raczej nie bedzie miazdząco lepsiejsza na korzysc miedzi... gdyby caly bloczek wraz z podstawa byla z mosiadzu wtedy byla by roznica troche wieksza... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki bloczku na NB wersja EXTREME  :-P

1393324[/snapback]

misiu tobie to się nudzi (pozytywnie), tyle tych bloczków robisz :blink: , że pewnie nikt nie wie ile ich zrobiłeś. :-P

A bloczek naprawdę ładny, tak jak reszta :)

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powstała nowa wersja spodu który bedzie robiony na zamówienie jest to wersja ULTRA ma piny 1,2mm a ich ilosc nie sposób zliczyc :wink:

Zwykła wersja została ulepszona ze ma równiez piny 1,2mm na fotkach widac porównanie wersji ULTRA do zwykłej :-P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Piny w wersju ULTRA maja równiez 10mm wysokosci i pow pinów wynosi tyle samo choc na fotkach wydaje sie wieksza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-P Po kolejnym dniu pracy który własnie kończe  :-P  ukazuje kolejny bloczek na gpu

UFF  :D  niebawem kolejne bloczki  :)

1407308[/snapback]

Piękny bloczek :D (jak zawsze), ale powiedz czym i jak zrobiłeś te kanały w plexie bo nie mam pojęcia :blink:

ps. dobry pomysł ze zwężaniem sie kanałów :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi