Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak beda wygladac srubki z oringami itd dołaczane do kompletu z blokiem

Tylko sprezynka bedzie inna(nadal czekam) bo te co sa na zdjeciu kupiłem za 20zł komplet 4 sztuk  :lol:  :blink:

Mam nadzieje ze wiadomo do czego słuza wszystkie lementy i jak to zamocowac. Prosze o uwagi pozdr misiu

1502104[/snapback]

Gut gut ja chyba wszystkow iem co i jaik... i uwag nie mam zadnych :)...uwazamz e bedzie sie wszystko trzymalo porzadnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba oczywiste jest gdzie sie kupuje uszczelki bo przeciez nie w monopolowym

binek ---> nie rób mi OT

Jako ze mam zamiar powrócic do produkowania bloków Cascade oto pierwszy rozkład dziurek w spodzie. Prosze nie zwracac uwagi ze krzywo bo to było tak tylko zrobione na szybko :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Proszke o opinie na temat rozmieszczenai dziurek i ewentualnych zmienach w ich rozmieszczeniu :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mzoe tak ni z gruszki niz z pietruszki... kiedy jakies autorskie projekty? ;)

1502447[/snapback]

Jak dopadne sie do odpowiedniego sprzetu :D

Kilka dni pracy i oto ich efekty

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kilka dni temu stworzyłem maszyne która gwintuje otwory w plexi i metalach mechanicznie nie ma juz problemów z tym ze sa krzywe gwinty co chyba u mnie nie wystepowało czesto jednak teraz nie ma takiego prawa bo maszyna gwintuje idealnie pod katem prostym.

Staram sie ulepszac produkcje i wykonuje przystawki które ulatwiaja mi prace i poprawiaja jakosc wykonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zle topy... moja prosba: daj na tym topicu wszystkie bloczki jakie zrobiles i krotki opis, wiez chyba dlaczego.

1506135[/snapback]

Dokladnie popieram, jaki jest ich stan na dzis, co zawieraja (mocowania itp) no i link do odpowiedniego dzialu zeby poznac informacje na temat ilosci wielbladow ktore trzeba ci za nie dac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na drugim zdjeciu drugi top... Pękniety?

1506133[/snapback]

Nic nie jest pęknięte znów jakies złudzenie :lol:

Gdydym dał tu fotki wszystkich bloków to byscie do jutra te fotki przegladali :lol:

Nie moge zamieszczac cen w topicu to nie dział sprzedam i potem bede miec problemy

Zestaw CUBE na CPU zawiera

- bloczek

-krócce NK12 (do wyboru wszystkie inne krócce bez dopłaty lub szybkozłaczki z dopłata)

-mulit zapinke na wszystkie stockety

-srubki z motylkami,podkładkami (niebawem dołącza oringi i sprezynki

Zestaw CUBe na GPU

- bloczek z wbudawana zapinka pod wszystkie kart na rynku

-krócce NK12 (do wyboru wszystkie inne krócce bez dopłaty lub szybkozłaczki z dopłata)

-załatwiaja sie srubki,motylki i sprezynki które dosle do wlascicieli bloków którzy kupili bloki wczesniej i ich nie otrzymali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak bym mial czytac caly ten topic zeszlo by mi do 2008. zreszta juz dluszsze rzeczy czytalem(i ogladalem)*. a zdjecia ogladam dosc szybko wiec nie ma problemu.

* nie chodzi mi o ten topic oczywiscie :)

1506190[/snapback]

Topic to nie tylko zdjecia sa tu poruszane równiez inne tematy o których warto wiedziec i nie tylko zdjecia sie licza, goraco zapraszam cie do przeczytania tego topicu mam nadzieje ze nie bedzie to twój stracony czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w te topy nie wejda gwinty 3/8" ?

1506372[/snapback]

Wtedy zostanie po kazdej stronie plexi jakies 2mm wiec to za malo wole zeby było pewnie i tak jest w przypadku gwintu 1/4" w tym topie

Oto kilka spodów które przyniosłem dzis do domciu :D

Ubolewam strasznie ze mam ich tak mało bo wytwórca spodów ma wolne przez wakacje i wiecej nie zrobi. Jednak juz jest nowy wykonawca który dostarczy spodów na wakacje :-P . Bo nie sadze aby ta ilosc co jest na zdjeciu starczyla nawet na połowe wakacji :)

Oto fotki

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A oto spody z których powstanie cos ciekawego :-P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Niebawem bedzie test na Jet-Pc bloczku CUBE by misiu :D

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spody wygladaja naprawde slicznie.

Swoja droga kampania reklamowa dziala i widzac co jakis czas nowa dawke fotek spodow, czy to avatar misia w czlowieku budzi sie niepohamowana chec posiadania tego bloczku :twisted: Moze to jakis przekaz podprogowy? :razz: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks_pl ---> własnie po to sa te spody bo ich przeznaczenie to było zwykly CUBE ale pan majster nie zdazył ich zrobic a wykonał tylko toczenie wiec przeznacze ja na wersje CUBE PRO prawdopodobnie.

Prace nad bloczkiem POWER JET's ida do przodu. Bloczek ALIEN również powstaje :D Jest to moja własna inwencja nie wiem czy bedzie na szersza skale powiem tylko ze bedzie on zrobiony z 1 tego stempelka :wink:

Scoon---->zajmuje sie drobnica z tego powodu ze lubie czasem w wolnym czasie zrobic cos innego niz to co robie na codzien wiec zapraszam na gg :-P

Co sadzicie o zmienie we wszystkich blokach CUBE śrubek na takie

Dołączona grafika

Czy lepiej niech zostana takie jakie sa prosze o opinie

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi