Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Temperatura w miare ok, zalezy jak mocno wiejesz na ta nagrzewnice ale raczej temp w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Hmmm, ja nie wiem jak się grzeją te procki, ale jak na WC to spora temperatura. A tak naprawde to za temp na procu w dużym stopni odpowiada nagrzewnica a nie sam blok. Może w tym problem, bo blok Tomcata jest dość wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Tylko,że nagrzewka jest niezła-to autosanik z allegro niby nówka-wygląda zajefajnie Tutaj ta ama z mcs: http://mcs.pc.pl/produkt153.html Jeśli bloczek dobrze załozony to istnieją 3 mozliwości: - słaby przewiew przez nagrzewke - czujniki na mobo mogą żle podawać temperatury(gdzieś czytałem ze komuś po daniu nadmuchu na płyte w okolicy socketu tempy spadły- bez wiatraka nie ma obiegu powietrza na laminacie i czujnik sie grzał) -mozliwe,żę procek tak sie grzeje ale o to trzeba popytać już zytkowników wody na venice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Co do spadającej temperatury przy nadmuchu na socket to to jest 100% prawda. Tylko że ja na tą temperature nie zwracam uwagi, ważniejsza jest dioda w cpu. Ale jeżeli skieruje wentylka na socket to ta temperatura mi spada około 6-7 stopni! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Tak było w moim przypadku, że zanim nie dałem nadmuchu to w Idle miałem 46stopni, a w steresie >50 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) hehehe powiem tak wczoraj w nocy bylo zimno...;d otworzylem okno dalem pare wentyli na nagrzewke i: Nagrzewka byla chlodna temp spadl na procu max 41 na nb do 38-39 dzis sproboje jeszce z nawiewem ale mnie martwi to ze na freezeze mialem max 45 na tych samych ust a dzis w dzien bylo goraca to temp podskoczyl do 47:((ale nagrzewka byla juz troche ciepla) aha moze jeszce dzis zrobie zdjecia to zobaczycie jak to wyglada moze cos skopalem;d Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez _mm$[mm]_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 jak miales na freezerze mniej to napewno cos jest nie tak. nagrzewnica moze zakamieniona albo cos? wydaje mi sie ze to to i slabo oddaje, cieplo sie kotluje w ukladzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 podaj jeszcze temperature wody bo jak masz ciepła wode...pow 35*C to sie nie dziw że masz ciepło na procku.Kazdy blok ma jakąś wydajność i potrafi utrzymac temperature procka i ileś tam stopni mniej niz przepływajaco woda przez nego.... jesli masz cieplą wode to procka masz cieplego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Apropos blednego wyswietlania temp przez plyte ten problem dotyczy napewno nf7. W przypadku DFI chyba tak nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 nawialem wczoraj na laminat i nic nie dalo a od freezera to jakies 4 st tylko lepiej... a woda w wezyku to nie jest goraca... dzis wezme termometr elektryczny i zobacze ile st ma;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerdey Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Hi all mam pytanko mam venica 3.0 na 2.720 GHZ i mam blok tomcata v na procu 1.45 i max 45 st czy to nie za duzo zakladalem juz hyba z 3 razy ten blok i to samo moze cos robie zle??) (pompa grundfos nagrzewnica od autobusu blok na nb dfi misia15) 1607174[/snapback] Dla porównania: Bloczki mam od Misia czyli to samo, cpu 2700 1,36V nagrzewnica BIE2 + 2x 120 900 rpm a temp w chwili obecnej 32*cpu 34*nb - wygląda na to że coś nie tak z twoją nagrzewnicą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Dla porównania: Bloczki mam od Misia czyli to samo, cpu 2700 1,36V nagrzewnica BIE2 + 2x 120 900 rpm a temp w chwili obecnej 32*cpu 34*nb - wygląda na to że coś nie tak z twoją nagrzewnicą 1609458[/snapback] Własnie czy srubka 30mm starczy do zamontowania bloku na dfi? bo widziałem ze zastosowałes jakas przerobke to napewno wiesz jakiej długosci sruby sa potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerdey Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) Własnie czy srubka 30mm starczy do zamontowania bloku na dfi? bo widziałem ze zastosowałes jakas przerobke to napewno wiesz jakiej długosci sruby sa potrzebne 1609507[/snapback] Dokładnie ,30 mm w zupełności wystarcza i możesz pomyśleć czy nie lepiej zwykłe nakrętki zastosować bo u mnie trochę ciasno się zrobiło szczególnie od strony grafy ps.pod warunkiem że bloczek montuje się bez sprężynek Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez kerdey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 wczoraj wylaczylem kompa na noc wlaczylem dziś rano i po obciazeniu na maxa na procu 37 na nb 34 ehh... moze zle posmarowalem pasta powiedzcie jak smarujecie te athlony;d ps. arctic silver ktorego mam jakos dziwnie żadki sie zrobil w tubce mam juz go ponad rok moze to cos z pasta...;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Chciałbym zaprezentowac CUBe only ATI :D only Nv nie bedzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak zwykle faworyzowane ati :P ładnie ładnie, ale co uniwersalne to uniwersalne..... Edytowane 24 Sierpnia 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) Jakie gwinty (na króćce oczywiście)? I czy można by było kupić sam top? Jakby co to za ile? _,Aug 24 2005, 07:31]wczoraj wylaczylem kompa na noc wlaczylem dziś rano i po obciazeniu na maxa na procu 37 na nb 34 ehh... moze zle posmarowalem pasta powiedzcie jak smarujecie te athlony;dA co taka temperatura ci nie odpowiada? Zwróć uwage że ostatnio jest troche cieplej na dworzu! Edytowane 24 Sierpnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 (edytowane) Chciałbym zaprezentowac CUBe only ATI :D only Nv nie bedzie ;] My precious :DDD Edytowane 24 Sierpnia 2005 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 wiesz ale widziales wyniki kerday?? na nb to samo mamy a mam 6 st gozej:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 wiesz ale widziales wyniki kerday?? na nb to samo mamy a mam 6 st gozej:( 1611862[/snapback] Czujnik czujnikowi nie rowny, warunki panujace w budzie (brak nawiewu) i inne czynniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Ale miłoby było gdyby ktoś wyczyścił ten wątek... Masakra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Tak jak zapowiedziałem, pęknięty jeż powrócił :banana: :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 :blink: luks(us) :) jaka jest technologia powstawania tego? Wlutowujesz kazdy drucik z osobna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 :blink: luks(us) :) jaka jest technologia powstawania tego? Wlutowujesz kazdy drucik z osobna? 1614432[/snapback] Widze, że nie śledzisz tego tematu od początku :wink: Jest to długa i zawiła historia :-P Jak to jest robione wie kilka osób i obiecały dalej nie mówić. Więc na razie zostaje to tajemnicą. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 to są gwoździe poukładane łebkami w dół, same stoją :P P.S. jaka jest tego wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 to są gwoździe poukładane łebkami w dół, same stoją :P P.S. jaka jest tego wydajność? 1614660[/snapback] "to są gwoździe poukładane łebkami w dół, same stoją :P" :blink: :wacko: :lol: :mur: :ploom: :plum: :plom: eeee.... nie :-P Wydajność :> zobaczysz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Widze, że nie śledzisz tego tematu od początku :wink: Jest to długa i zawiła historia :-P Jak to jest robione wie kilka osób i obiecały dalej nie mówić. Więc na razie zostaje to tajemnicą. :D 1614443[/snapback] Ja ja ja wiem, ale nie powiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Wczoraj dostalem paczuszke od niejakiego Misia, w ktorej to znalazlem 3 sztuki blokow Jego produkcji:D Na NB do DFI NF4 w wersji standardowej, ATI Special na grafke i upiekszony x3m. Robota na prawde bardzo solidna, pelen PRO :D (co prawda dzis bede robil lusterko ze spodu blokow, ale takie to juz moje zboczenie:) )Dzis takze przyszedl do mnie Grundfos i wlasciwie zostal rezik i chlodniczka i bedzie gotowe WC i wtedy tez beda testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A wiec to ty masz tego x3m'a :) Dostales atrakcyjna oferte cenowa, czy raczej sklonil cie sentyment do legendarnych blokow? Chociaz wydajnosc jest w tym bloku bardzo ladna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A wiec to ty masz tego x3m'a :) Dostales atrakcyjna oferte cenowa, czy raczej sklonil cie sentyment do legendarnych blokow? Chociaz wydajnosc jest w tym bloku bardzo ladna. 1622861[/snapback] Cena byla ok nie da sie ukryc, ale ten blok to juz prawie legenda:) A poniewaz Mis go super odpicowal (Pimp my block:D) wiec po proastu bylo warto. Zobaczymy jak wypadnie w testach. Mam jedno pytanko: W jakiej kolejnosci ustawic elementy WC? Myslem o takiej: Rez->pompa->x3m->ati special->NB->Chlodnica->rez albo Rez->pompa->chlodnica->x3m->ati special->NB->rez Bedzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...