Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Rez->pompa->x3m->ati special->NB->Chlodnica->rez

albo

Rez->pompa->chlodnica->x3m->ati special->NB->rez

1624012[/snapback]

Moim zdaniem lepsza jest opcja druga.

O ile pamietam ten X3M to byla jakas wersja prototypowa-testowa, tak? On chyba sie lekko wydajnością róznił... (na gorsze?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rez->pompa->x3m->ati special->NB->Chlodnica->rez albo

Rez->pompa->chlodnica->x3m->ati special->NB->rez

A skad masz takie 2 typy? Ze wgledu ze ci weze pasuja, czy kierujesz sie np czyms w stylu, ze lepiej niech ciepla woda z proca trafia predzej na gpu, bo po nb sie jeszcze bardziej nagrzeje ? :)

Imo ustawienie kolejnosci moze miec tylko znacze przy odpowietrzaniu (rez->pompa), a dalej to juz wszystko jedno. Predkosc wody jest wszedzie taka sama (zakladajac jednakowe srednice wezy), a kwestia grzejacej sie wody po bloku nie ma znaczenia bo roznica w temperaturach jest pomijalnie mala. Np u mnie woda trafia nb->chlodnica->proc->gpu, wiec juz w ogole "dziwnie" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem lepsza jest opcja druga.

O ile pamietam ten X3M to byla jakas wersja prototypowa-testowa, tak? On chyba sie lekko wydajnością róznił... (na gorsze?).

1624048[/snapback]

Oj tego nie wiem. Trza zapytac Miska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie by bylo zobaczyc jakies testy wydajnosci tego... pamietam ze Kyniek tez robil wersje Ultra a dalo mu to 0.5 *C...

1624450[/snapback]

Tak, ale u Misia różnica pomiędzy Cube a Jeżykiem jest spora roznica w konstrukcji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale u Misia różnica pomiędzy Cube a Jeżykiem jest spora roznica w konstrukcji..

1624495[/snapback]

Dokladnie. Roznica 0.5C u kynka byla ale miedzy prisionpro a ultra. W przypadku cube'a to tak jakby porownac prisiona zwyklego do ultry - przynjamniej orientacyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym bloczku na gpu to powinienes troche wyprostowac piny z boku, bo psują wygląd :D hehe

Fajne jeżyki!

1627379[/snapback]

To chyba poczta go stuknęła :-P

Tam chyba luksowi coś nie poszlo i jakby przez przypadek 3 jeżyki dał za free :P

1627644[/snapback]

e tam za free nie ma nic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chcial zobaczyc porownanie jak jest z wydajnoscia w normalnej wersji i ultra.

czy dobrze rozumiem ze bloczki w wersji ultra nie beda w sprzedazy? skoro sa tylko 3 ? czy luks bedzie odpowiednio wspolpracowal z misiem i bedzie mozna je kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym chcial zobaczyc porownanie jak jest z wydajnoscia w normalnej wersji i ultra.

czy dobrze rozumiem ze bloczki w wersji ultra nie beda w sprzedazy? skoro sa tylko 3 ? czy luks bedzie odpowiednio wspolpracowal z misiem i bedzie mozna je kupic?

1628675[/snapback]

Jako tako narazie się z misiem dogadujemy :wink: , więc bloczki są w ciągłej sprzedaży :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że jak te dwa powyżej dotrą do nabywców to podzielą się wrażeniami :)

1629061[/snapback]

eee tam nabywcy każdy inny konfig... no chyba że mieliby też Cube normal

i machneli porównanie :)

no ale wiadomo że na jet-pc byłby profesional

pozatym mi się kosmicznie podoba seria ULTRA B)

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pęknięty jeż :-P , hit sezonu :lol2:

Ale to nie jest glupie. Jakby tak naprawde np zagescic piny na srodku (w ksztalcie paska, przechodzacego przez srodek bloku i wloty kroccow) to naprawde wygladaloby jak pekniety jez :) Wtedy nic nie mogloby sie rownac z waszymi haslami reklamowymi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Parówkowy_Skrytożerca

Pęknięty jeż :-P , hit sezonu :lol2:

1629415[/snapback]

to sie poprostu cipka nazywa a Wy tu jakieś neologizmy wymyślacie i poetyckie nazwy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiu na wakacjach? :blink: bo na pm wogole sie nie odzywa, a chcialem cos zamowic ;)

1638422[/snapback]

Własnie wrociłem do domu ze szkoły a szedłem na 9 tak tak mozecie mi wspołczuc :?

Z gory przepraszam wszystkich za zwłoki i poślizgi w zamowieniach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie wrociłem do domu ze szkoły a szedłem na 9 tak tak mozecie mi wspołczuc  :?

Z gory przepraszam wszystkich za zwłoki i poślizgi w zamowieniach  :)

1639069[/snapback]

EEEEEEEEEEEEhhhhhhhhhhhhh, skad ja to znam :/ wspolczuje wspołczuje.. .tez mi mozesz wspolczuc xD

a co do jeza to jest zarabisty... ile chcesz za jezowatego cpu i gpu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestesmy cierpliwi... jeszcze :P

Wiesz wieksza chec jest ogladniecia bloczkow... i swiadomosci ze sie go ma niz montowania w moim przypadku :P... bo i tak pompka do mnie jeszcze nie dojechala <_< ale mysle ze sie akurat spasuje i bedzie git :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi