Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

To się zgadza ale jednak zapewnienia o rzekomej wydajności jeża są nie na miejscu jeśli się nie zamierza wysłać na testy... więc gdybanie że lepszy od bloku X jest zupełnie nie na miejscu... co innego powiedzieć "tak jeż to dobry blok" a co innego "napewno jeż jest lepszy od bloku X a od Y to już w ogóle" - drugie twierdzenie jest zupełnie nie uzasadnione... tym bardziej że nie ma chęci uzasadnienia go twórca jeża...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się zgadza ale jednak zapewnienia o rzekomej wydajności jeża są nie na miejscu jeśli się nie zamierza wysłać na testy... więc gdybanie że lepszy od bloku X jest zupełnie nie na miejscu... co innego powiedzieć "tak jeż to dobry blok" a co innego "napewno jeż jest lepszy od bloku X a od Y to już w ogóle" - drugie twierdzenie jest zupełnie nie uzasadnione... tym bardziej że nie ma chęci uzasadnienia go twórca jeża...

1685478[/snapback]

Tu sie z toba zgadzam ja nie twierdze ze jez jest wydajniejszy od czegokolwiek. To luks załatwia klientow na jeze ja o ile pamietam nie załatwiłem zadnego a jak ktos mnie pyta o wydajnosc to mowie poprostu ze niewiem bo nie bede wprowadzac klienta w bład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu sie z  toba zgadzam ja nie twierdze ze jez jest wydajniejszy od czegokolwiek. To luks załatwia klientow na jeze ja o ile pamietam nie załatwiłem zadnego a jak ktos mnie pyta o wydajnosc to mowie poprostu ze niewiem bo nie bede wprowadzac klienta w bład.

1685545[/snapback]

kolejna rzecz wyznaczania wydajnosci na podstawie wygladu/przypuszczen... coraz wiecej takich ludzi, i co smutne... coraz wiecej ludzi, ktorzy kupia jedna rzecz nie widzac na oczy drugiej mowia ze to co kupili (zrobili:mrT) jest najlepsze ich**.org !!!!!!!

powiem tak: "Życie to walka, lecz walcz na dystans..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie Sam.

Wlasnie to mnie irytuje.... ze niektorzy tylko ze wzgledu na podobny projekt bloczku, twierdza, ze skoro ICE Gaz'a ma podobna konstrukcje do prisona... to musi miec identyczna wydajnosc...... a skoro Cube Misia, ma XX wiecej pinow od prisona, to w ogole juz musi byc the best. Ludzie leca na przypuszczenia o wydajnosci.... i mysla, ze wiecej = lepiej. Takim sposobem wiecej pinow w cube = wieksza wydajnosc... a prawda jest taka, ze nikt nie zna jego prawdziwej wydajnosci... moze sie okazac, ze okragle ksztalty pinow, sa gorsze od kwadratowych... nie bede juz dywagowal na temat konstrukcji tego spodu.... bo nie jest to jednolita miedz ( chyba ze sie myle ) - co tez o czyms swiadczy.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do pewniego momentu można oszacować wydajność bloku na oko. Jednak wcale nie jest do końca tak że mniejsze piny = lepiej. Bo testuje na pompece która realnie w układzie osiąga 550-600l/h (Eheim Compact 1000). I teraz np. taki Prison ultra wg mnie nie bedzie wydajniejszy od Prisona Pro. Wzrosną opory i zawirowania wody. Zresztą jest też mniejsza powierzchnia przekazywania ciepła do pinów. I tu np jest ból PowerX'a 0,25 którego miałem okazje także testować - jeszcze wyników nie podałem ale powiem że wypadł bardzo słabo ;)

A wyglądałoby że cieńsze finy i większa ich ilość to lepiej. Także nie popadajmy w skrajności a będzie ok.

Co do testu bloków to gdy bloi trafiają do sklepu a sprzedaż jest opodatkowana cena za test wygląda troche inaczej - a tak serio to nie mam jej wcale - dostarczyciel ponosi tylko koszty wysyłki w obie strony. Także Panowie - chcecie testy za free płaccie podatki i wstawiajcie towar do poważnych sklepów ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, ja z powodzeniem używam F2s rev. 2 na Bartonkach grubo powyzej 100W, tylko dorobiłem sobie Custom Springs, bo wszyscy producenci stosują lipne sprężyny, które po pewnym czasie gubią kształt i się kurczą, a wbrew pozorom od spręzyn zalezy baaardzo wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, ja z powodzeniem używam F2s rev. 2 na Bartonkach grubo powyzej 100W, tylko dorobiłem sobie Custom Springs, bo wszyscy producenci stosują lipne sprężyny, które po pewnym czasie gubią kształt i się kurczą, a wbrew pozorom od spręzyn zalezy baaardzo wiele.

1686634[/snapback]

nadal czekam na te moje ktore sie wygiely... ;) bo ja nie wierze :D

jak docisniesz na maxa to wygniesz mobo!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nadal czekam na te moje ktore sie wygiely... ;) bo ja nie wierze :D

jak docisniesz na maxa to wygniesz mobo!! :D

1686682[/snapback]

Ja mam mobo wygiętą na maxa od mojego AC (Zalmana 7000CU) - i nie widzę w tym żadnego problemu... :lol: dalej doginam ją blokiem wodnym ;-)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje sprężyny Samhain są trochę lepsze niż te z MCS/X4pro, ale i tak się chowają przy moich customach :D

Chcesz dowodu, dostaniesz. Jak dam fotki na forum to zbledniesz ;) tylko dorwę cyfraka.

Tak przy okazji, niedługo bedzie nowy bloczek, to i premiera sprężynek nastąpi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz dowodu, dostaniesz. Jak dam fotki na forum to zbledniesz ;) tylko dorwę cyfraka.

1686722[/snapback]

nie chodzi o bledniecie... (ostatnio mi w szpitalu za duzo krwi upuscili i tak jestem jak sciana ;)) tylko chce to zobaczyc... bo mam ludzi ktorzy jak kupili Frosta (1) zamontowali i maja tak do tej pory.... i nic sie nie odksztalca ani nic... wiec sie zastanawiam czym Ty do dokrecales ;)

dobra koniec EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jaki sens jest stosowania sprężyn?? żeby mobo powyginać?? prawda że te co dostalem ze Stormem G4 wystarczy lekko skręcić i już się mobo wygina... ale przykręciłem je na granicę wygięcia...

jak chcecie by się mobo wyginało to wywalcie sprężyny i nie róbcie cyrków że sprężyny badziewne bo nie wyginają płyty - chyba wyginanie nie jest ich zadaniem.... zadaniem sprężyn jest to by obdarzony 2 lewymi rękoma człowiek przy zakładaniu bloku sobie proca nie ukruszył... jak krzywo przykręci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dokręcam kluczem i mierzę równomierność suchmiarką ;) - jak równomierni dokręcasz śruby to ci sprężyny nie są potrzebne...

co do wkręcania ręką... kiedyś stosowałe króćce własnej produkcji z gwintem 12x1 i dokręcałem ręką i miałem parę przypadków co za mocno wkręciłem i top pękł :/ naszczęście z kupnymi tak się nie da zrobić ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładna pogoda prawda??? :-P  moze sobie porozmawiamy w topicu  :lol:  :lol:

Panowie nie robcie oftopa załuzcie sobie topic o sprezynkach  :D

1686838[/snapback]

nie marudz! sprezyny masz wiesz od kogo wiec to takze o Twoich gadka!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Ho...

WC z Blokami misia zlozone...

Narazie po 10 Minutach SuperPi... 48St C...

Athlon Xp-M - 2,06v 2410 mhz :D niestety moj proc to porazka i nie mam co mazyc o 2600/2700 mhz... Ale ale... Bardzo zadowolony jestem :)

Oczywiscie mam zamontowane... CPU GPU i NB... a Moja chlodnica... (skraplacz)... jest do pupy :) !!! Czekam na BIP 3 i bedzie Jazda... :)

Narazie Full zadowolenie !!!

Ps. temperaturka chyba nie ma zamiaru rosnac :P (nawiew na skraplaczu 4x 80x80 5v :) )

Dzis caly dzien testow !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Ho...

WC z Blokami misia zlozone...

Narazie po 10 Minutach SuperPi... 48St C...

Athlon Xp-M - 2,06v 2410 mhz  :D  niestety moj proc to porazka i nie mam co mazyc o 2600/2700 mhz... Ale ale... Bardzo zadowolony jestem  :)

Oczywiscie mam zamontowane... CPU GPU i NB... a Moja chlodnica... (skraplacz)... jest do pupy :) !!! Czekam na BIP 3 i bedzie Jazda... :)

Narazie Full zadowolenie !!!

Ps. temperaturka chyba nie ma zamiaru rosnac :P (nawiew na skraplaczu 4x 80x80 5v :) )

Dzis caly dzien testow !!!

1687885[/snapback]

moze jakies fotki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkola Szkola... Przez to nie ma na nic czasu...

Ja tam zlozylem juz swoje wc ale nawet nie mam czasu zalozyc Topicku...

To jedna Fotka... JAk znajde wolna chwile to... Dodam temat :P

Fotka Wc

A Tu moja piekna fotka ktora bardzo dobrze mi wyszla Polecam Ogladnac :P

Tyl

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkola Szkola... Przez to nie ma na nic czasu...

Ja tam zlozylem juz swoje wc ale nawet nie mam czasu zalozyc Topicku...

To jedna Fotka... JAk znajde wolna chwile to... Dodam temat :P

1706036[/snapback]

to moze zmien tą kretyńską nazwe i po problemie ... (zmieniam w IE i qpa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze zmien tą kretyńską nazwe i po problemie ... (zmieniam w IE i qpa)

1706055[/snapback]

Ok juz dorwalem Server :)...

Pare Fotek :)...

Tyl

Cpu1

Cpu2

Nb1

Gpu1

Gpu2

Hydor

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem,ze coś wiem ale nie powiem na temat nowych bloczków.

Jak pan majster znowu nie da ciała to moze jutro bęą fotki nowych spodów.

Mam też nadzieje,ze testy nieco ulepszonego cube bęą na jet-pc.

Szkoda tylkoz,e poprzedni bloczek już z testów nie wrócił :?

Rozumiem,zę poczta lubi gubić paczki ale przez pare miesiecy to fiero miał chyba czas zgłosić zgube-przynajmneij część kosztów by Miś odzyskał. Ale jak widze i on i testujacy to niezłe "ciapy" :lol:

@Sector19

ukłasdzik nawet fajny ale troche bałaganu widze.Natomiast fotki to porazka-aparatem z telefonu robione czy co? Łapy to ci sie chyba po imprezie trzęsły :wink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem,ze coś wiem ale nie powiem na temat nowych bloczków.

Jak pan majster znowu nie da ciała to moze jutro bęą fotki nowych spodów.

Mam też nadzieje,ze testy nieco ulepszonego cube bęą na jet-pc.

Szkoda tylkoz,e poprzedni bloczek już z testów nie wrócił  :?

Rozumiem,zę poczta lubi gubić paczki ale przez pare miesiecy to fiero miał chyba czas zgłosić zgube-przynajmneij część kosztów by Miś odzyskał. Ale jak widze i on i testujacy to niezłe "ciapy"  :lol:

@Sector19

ukłasdzik nawet fajny ale troche bałaganu widze.Natomiast fotki to porazka-aparatem z telefonu robione czy co? Łapy to ci sie chyba po imprezie trzęsły  :wink:

1706291[/snapback]

Ja jak wiesz nie miałem neta i mozliwosci powiadomienia fiero ze paczka do mnie nie doszła. Teraz sadze ze juz za puźno na jakiekolwiek odszkodowanie

Jesli wszystko bedzie ok jutro fotki CUBE pro SLIM i CUBE pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi