Xtreme Addict Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 a nie mozna byloby stworzyc jakies konstrukcji na heat pipeach? np. wziac radiator od freezera 64, zrobic jakas obudowe z plexi wokol, zrobic kilka wlotow i wylotow i by byl chlodzony woda? to jest niewykonalne? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 a nie mozna byloby stworzyc jakies konstrukcji na heat pipeach? np. wziac radiator od freezera 64, zrobic jakas obudowe z plexi wokol, zrobic kilka wlotow i wylotow i by byl chlodzony woda? to jest niewykonalne? :wink: 1720894[/snapback] zrob projekt, zaplac za zrobienie bety, przetestuj (zaplac za test u fierra) to zobaczysz czy sie oplaca :P EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 pierwsza sprawa -zachodu to jeszcze nie podbiło. ale kto wie trzeba poczekać. Po 2 kup albo zrób te przewody z gazem. No chyba,ze mylisz,ze ktoś będzie kupował frezery czy nawet droższe wentyle tylko po to aby powyrywać im heat pipe-y ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 no to ostudze zapal... zakup heat pipow nie jest wcale taka prosta sprawa... ;) cena jednej rurki NETTO!!! to 35 pln... mowa o rrkach dobrej jakosci, gowna mozna kupic za 20 netto sztuka, wiec zajmujac powiedzmy na blok 2 rurki mamy tego juz 70 pln netto w produkcji w samych materialach... blok? kolo 300 by kosztowal w sklepie ;) "szczesliwej drogi juz czas" - jak powiedzialem na zjezdzie - nie bloki, a reszta ukladu liczy sie bardziej w tym momencie (przy tych blokach co sa), Twoj uklad WC jest tak mocny jak najslabszy jego uklad ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Twoj uklad WC jest tak mocny jak najslabszy jego uklad ;) pozdrawiam 1720974[/snapback] Napewno? Raczej: łańcuch jest tak mocny, jak jego najsłabsze ogniwo. Analogicznie do WC: układ jest tak wydajny, jak jego najmniej wydajna czesc. Tylko, ze wydaje mi sie, ze to nie jest do konca prawidłowe myslenie. Pozdrawiam. Edytowane 26 Października 2005 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 och caly dzien pracy prawidlowo powinno byc: Twoje wc jest tak mocne jak najslabsza jego czesc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 witam jestem poczatkujacym napalencem na wc i wiem ze mnie odrazu pojedziecie i zmieszacie z gow... a wiec tak narysujcie mi schemat jak podlaczyc weze tak aby to mialo rece i nogi i bylo wydajne ps.rys jak to polaczyc co z czym :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 witam jestem poczatkujacym napalencem na wc i wiem ze mnie odrazu pojedziecie i zmieszacie z gow... a wiec tak narysujcie mi schemat jak podlaczyc weze tak aby to mialo rece i nogi i bylo wydajne ps.rys jak to polaczyc co z czym :] 1721050[/snapback] http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/roz%b3ozenie%20wc.JPG Mam nadzieje ze wszystko jest jasne. Jesli masz w układzie bloczek na nb to z cpu lecisz do nb i z nb do gpu To z przodu "obudowy to chłodnica, reszty powinienes sie domyslic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 odpowiedzi na to czemu cathara sa takie drogie, bo ceny na zachodzie sa zupelnie inne jak w polsce, ale mozna tez zrobic blok ala storm po "normalnych" cenach jakie sa w polsce, i raczej nie bedzie on odbiegal wydajnosciowo od oryginaluA czy są chętni do zrobienia :> mówie tu o większych ilościach i o ludziach, którzy mają dostęp do maszyn potrzebnych aby takie bloczki wystrugać :) Bo jeśli by było w normalnych cenach... no to kto wie co by sie działo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 odpowiedzi na to czemu cathara sa takie drogie, bo ceny na zachodzie sa zupelnie inne jak w polsce, ale mozna tez zrobic blok ala storm po "normalnych" cenach jakie sa w polsce, i raczej nie bedzie on odbiegal wydajnosciowo od oryginaluA czy są chętni do zrobienia :> mówie tu o większych ilościach i o ludziach, którzy mają dostęp do maszyn potrzebnych aby takie bloczki wystrugać :) Bo jeśli by było w normalnych cenach... no to kto wie co by sie działo ;) 1721328[/snapback] jak widac raczej nie... bo juz dawno by byl na rynku... jak zauwazyles Polacy (mowie o firmach) maja dosc kopiowania.... i wola swoje konstrukcje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 /Ciekawi mnie czemu ludzie mowia na bloczki typu kostka "pirson" to ze kyniek nadał taka nazwe to nie oznacza ze kazdy blok to "pirson" Śmieszy mnie to bo ludzie (nie wszyscy)zachowuja sie tak jak by kyniek kostke wymyslił :lol: 1720394[/snapback] jak zwykle sie mylisz a kyniek ma racje :-)) (...) swoja droga masz racje jest to troche irytujace... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 jak zwykle sie mylisz a kyniek ma racje :-)) (...) swoja droga masz racje jest to troche irytujace... 1721853[/snapback] Też myślę że mówienie blok typu Prison jest nudne... jak by nie można powiedzieć poprostu kratka czy z pinami.... faktem jest że już ponad 2 lata temu opacowałem pierwszego Prisona i w pzciwieństwie do Mate'a (jego Crystal był natchnieniem) kontynuowałem ulepszanie bloków... aż doszedłem do pierwszego miejsca w kraju pod względem wydajności... no zobaczymy co się zmieni po testach Cube pro ;) wszystko jest możliwe ;) wię pzyłączam się do apelu... nie bądźcie nudni i nie blok typu Prison tylko poprostu... blok w kratkę czy jakoś bardziej po polsku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Blok sitkiem frezowany :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 "Blok z pinoidalnym elementem czynnie oddającym ciepło do cieczy chłodzącej" :wink: Moze być nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ... :wink: Moze być nie? 1722082[/snapback] nie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) wiezak ? :D polaczenie wiezyczek z jezykiem :P Edytowane 27 Października 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ty swintuchu połączenie wieżyczek z jezykiem to sie robi sex grupowy :blink: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 wieżak ;) wieżyczek z jeżykiem swoją drogą głodnemu chleb na myśli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 a tam zbereźniku świństwa na forum wypisujesz a teraz niewiniątko z siebie robisz :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Proste podłóżne rowki na krzyż ułozone ze sobą równolegle wraz z taka samą liczbą rowków przecinające się pod kątem 90' z tymi pierwszymi :lol: :lol: :lol: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) wieżak ;) wieżyczek z jeżykiem swoją drogą głodnemu chleb na myśli :D 1722128[/snapback] może ... kańciaty jeż :plom: ... a ja czekam dalej na mój bloczek Edytowane 27 Października 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 może ... kańciaty jeż :plom: ... a ja czekam dalej na mój bloczek 1722549[/snapback] a moze poprostu jeż ? ;] po co robic milion kombinacji. wszystkie bloczki pasuja do tego "jeża". tylko jeden jest lite inny ultri itp.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 A ja bym to nazwał jak kiedyś znany teleturniej: blok milionjeży ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 A ja bym to nazwał jak kiedyś znany teleturniej: blok milionjeży ;) 1723278[/snapback] milion jeży to chyba było już to ;-) LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Odbiegnę trochę od ostatnio panującego tematu nazewnictawa,bo : ...w PiSdu...wylądował... ;) To o listonoszu, który przyniósł mi nie tak dawno bardzo starannie zapakowane pudełko.Podejrzewałem co jest w środku i niecierpliwie rozerwałem papier.A tam....hmm...,karton...A w kartonie... DZIEŁO SZTUKI !!! Najprawdziwszy blok wodny na GPU made by Misiu 15go !!! Myślę sobie - eee...,to pewnie zdjęcia o perfekcyjnej jakości...ALE NIE !!! To jak najbardziej namacalny, perfekcyjnie wykonany i extra wyposażony blok Misia 15go ! Hehe,a ja głupi,uganiałem się za jakimś Abadonem...Dobrze,że go nigdzie nie było :) Całość przygotowana jest do montażu.Myślę,że na dniach pozwolę sobie,jeśli oczywiście będziecie chcieli oglądać,zaprezentować mój projekt WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Wszyscy czekamy z niecierpliwoscią :lol: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Misiu doczekam się bloczku ;] ? 4 tygodnie to chyba dość długo ? Pytanko do innych co brali bloki od misia :-P ile średnio czekaliście ? Edytowane 30 Października 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 od 2 do 3 dni ja tyle czekalem pozdro dla misia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Okolo trzech tygodni.. Tyle, ze wiedzialem o tym okresie w momencie zamawiania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 w zaleznosci od dostepnosci :) i od rozwoju projektu :) moze byc kilka dni badz kilka tygodni pamietajcie ze jest On zalezny od innych dostawcow;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...