Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

a nie mozna byloby stworzyc jakies konstrukcji na heat pipeach? np. wziac radiator od freezera 64, zrobic jakas obudowe z plexi wokol, zrobic kilka wlotow i wylotow i by byl chlodzony woda? to jest niewykonalne? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie mozna byloby stworzyc jakies konstrukcji na heat pipeach? np. wziac radiator od freezera 64, zrobic jakas obudowe z plexi wokol, zrobic kilka wlotow i wylotow i by byl chlodzony woda? to jest niewykonalne?  :wink:

1720894[/snapback]

zrob projekt, zaplac za zrobienie bety, przetestuj (zaplac za test u fierra) to zobaczysz czy sie oplaca :P EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza sprawa -zachodu to jeszcze nie podbiło. ale kto wie trzeba poczekać. Po 2 kup albo zrób te przewody z gazem. No chyba,ze mylisz,ze ktoś będzie kupował frezery czy nawet droższe wentyle tylko po to aby powyrywać im heat pipe-y ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ostudze zapal... zakup heat pipow nie jest wcale taka prosta sprawa... ;) cena jednej rurki NETTO!!! to 35 pln... mowa o rrkach dobrej jakosci, gowna mozna kupic za 20 netto sztuka, wiec zajmujac powiedzmy na blok 2 rurki mamy tego juz 70 pln netto w produkcji w samych materialach... blok? kolo 300 by kosztowal w sklepie ;) "szczesliwej drogi juz czas" - jak powiedzialem na zjezdzie - nie bloki, a reszta ukladu liczy sie bardziej w tym momencie (przy tych blokach co sa), Twoj uklad WC jest tak mocny jak najslabszy jego uklad ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoj uklad WC jest tak mocny jak najslabszy jego uklad ;)

pozdrawiam

1720974[/snapback]

Napewno?

Raczej: łańcuch jest tak mocny, jak jego najsłabsze ogniwo. Analogicznie do WC: układ jest tak wydajny, jak jego najmniej wydajna czesc. Tylko, ze wydaje mi sie, ze to nie jest do konca prawidłowe myslenie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam jestem poczatkujacym napalencem na wc i wiem ze mnie odrazu pojedziecie i zmieszacie z gow... a wiec tak narysujcie mi schemat jak podlaczyc weze tak aby to mialo rece i nogi i bylo wydajne ps.rys jak to polaczyc co z czym :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam jestem poczatkujacym napalencem na wc i wiem ze mnie odrazu pojedziecie i zmieszacie z gow... a wiec tak narysujcie mi schemat jak podlaczyc weze tak aby to mialo rece i nogi i bylo wydajne  ps.rys jak to polaczyc co z czym :]

1721050[/snapback]

http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/roz%b3ozenie%20wc.JPG

Mam nadzieje ze wszystko jest jasne. Jesli masz w układzie bloczek na nb to z cpu lecisz do nb i z nb do gpu

To z przodu "obudowy to chłodnica, reszty powinienes sie domyslic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiedzi na to czemu cathara sa takie drogie, bo ceny na zachodzie sa zupelnie inne jak w polsce, ale mozna tez zrobic blok ala storm po "normalnych" cenach jakie sa w polsce, i raczej nie bedzie on odbiegal wydajnosciowo od oryginalu

A czy są chętni do zrobienia :> mówie tu o większych ilościach i o ludziach, którzy mają dostęp do maszyn potrzebnych aby takie bloczki wystrugać :)

Bo jeśli by było w normalnych cenach... no to kto wie co by sie działo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiedzi na to czemu cathara sa takie drogie, bo ceny na zachodzie sa zupelnie inne jak w polsce, ale mozna tez zrobic blok ala storm po "normalnych" cenach jakie sa w polsce, i raczej nie bedzie on odbiegal wydajnosciowo od oryginalu

A czy są chętni do zrobienia :> mówie tu o większych ilościach i o ludziach, którzy mają dostęp do maszyn potrzebnych aby takie bloczki wystrugać :)

Bo jeśli by było w normalnych cenach... no to kto wie co by sie działo ;)

1721328[/snapback]

jak widac raczej nie... bo juz dawno by byl na rynku...

jak zauwazyles Polacy (mowie o firmach) maja dosc kopiowania.... i wola swoje konstrukcje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/Ciekawi mnie czemu ludzie mowia na bloczki typu kostka "pirson" to ze kyniek nadał taka nazwe to nie oznacza ze kazdy blok to "pirson"

Śmieszy mnie to bo ludzie (nie wszyscy)zachowuja sie tak jak by kyniek kostke wymyslił  :lol:

1720394[/snapback]

jak zwykle sie mylisz a kyniek ma racje :-)) (...) swoja droga masz racje jest to troche irytujace...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zwykle sie mylisz a kyniek ma racje :-)) (...) swoja droga masz racje jest to troche irytujace...

1721853[/snapback]

Też myślę że mówienie blok typu Prison jest nudne... jak by nie można powiedzieć poprostu kratka czy z pinami.... faktem jest że już ponad 2 lata temu opacowałem pierwszego Prisona i w pzciwieństwie do Mate'a (jego Crystal był natchnieniem) kontynuowałem ulepszanie bloków... aż doszedłem do pierwszego miejsca w kraju pod względem wydajności... no zobaczymy co się zmieni po testach Cube pro ;) wszystko jest możliwe ;)

wię pzyłączam się do apelu... nie bądźcie nudni i nie blok typu Prison tylko poprostu... blok w kratkę czy jakoś bardziej po polsku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może ... kańciaty jeż  :plom:

... a ja czekam dalej na mój bloczek

1722549[/snapback]

a moze poprostu jeż ? ;]

po co robic milion kombinacji. wszystkie bloczki pasuja do tego "jeża". tylko jeden jest lite inny ultri itp....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiegnę trochę od ostatnio panującego tematu nazewnictawa,bo :

...w PiSdu...wylądował... ;) To o listonoszu, który przyniósł mi nie tak dawno bardzo starannie zapakowane pudełko.Podejrzewałem co jest w środku i niecierpliwie rozerwałem papier.A tam....hmm...,karton...A w kartonie... DZIEŁO SZTUKI !!! Najprawdziwszy blok wodny na GPU made by Misiu 15go !!! Myślę sobie - eee...,to pewnie zdjęcia o perfekcyjnej jakości...ALE NIE !!! To jak najbardziej namacalny, perfekcyjnie wykonany i extra wyposażony blok Misia 15go ! Hehe,a ja głupi,uganiałem się za jakimś Abadonem...Dobrze,że go nigdzie nie było :)

Całość przygotowana jest do montażu.Myślę,że na dniach pozwolę sobie,jeśli oczywiście będziecie chcieli oglądać,zaprezentować mój projekt WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi