narcyz Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Cos mnie omineło? te bloczki robie sam w 100% Sam opracowałem konstrukcje W takim razie przepraszam, nie doceniałem Cie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 ktoś musi pakowac paczki ;] i biegać na pocztę co do lutowania to ta miedz się wogóle zagrzała ? kolor ma jak by była zimna :razz: przecież jak sie cyna rozlewa to temperatura chyba odpowiednia? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 przecież jak sie cyna rozlewa to temperatura chyba odpowiednia? :D niekoniecznie, czasem miedzi nie chce sie chwytac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 niekoniecznie, czasem miedzi nie chce sie chwytac :PTo juz chyba oznacza, ze miedź nie była dostatecznie oczyszczona, czy się myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) To juz chyba oznacza, ze miedź nie była dostatecznie oczyszczona, czy się myle? szlifowanie + kwas, to raczej oczyszczone ;) akurat taki kwalek miedzi mi sie trafil :/ kazdy inny chwytalo bez problemu pozatym Misiu twoja technika obrobki bloku po lutowaniu jest raczej lekko niebezpieczna i latwo blok uszkodzic przez to :P Edytowane 20 Listopada 2005 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 szlifowanie + kwas, to raczej oczyszczone ;) akurat taki kwalek miedzi mi sie trafil :/ kazdy inny chwytalo bez problemuto dziwne? tak się dzieje jak siepasty nie da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 to dziwne? tak się dzieje jak siepasty nie da :D bo zamiast pasty jest kwas :) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Q1: misiu czemu nadal nie chodzi link w twoim sigu do cen bloczkow itp Q2: ile za bloczek na nb do DFI? bo jak juz WC z peltem skladam to by sie i pelt na NB przydal :) nie no joke. ile za ten bloczek na DFI? :) Edytowane 21 Listopada 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 misiu podaj wymiary bloczku na NB DFI i rozstaw otworów, bo nie wiem czy wejdzie mi na asusa lub msi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 No podaj te wymiary .... bo ja też bym sie za jakiś czas może skusił. A na tym gigabyte co mam to jest mało miejsca, wiec wole sie upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Wymiary to 5cm na 4cm rozstaw otworow 53,5 cena na PW to nie giełda; ][ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 czy wszystkie plyty z nforce4 maja taki sam rozstaw? chodzi mi o platforme AMD wylacznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Dlaczego ceny na pw? Daj w topicu z cenami bloczkow w dziale sprzedam i link do siga... zreszta tak miałes ale link nieaktualny.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) mam pytanie, jak "wycinasz" okragly kanal na oring? domyslam sie ze frezujesz, mam racje? tylko jak to robisz? Edytowane 1 Grudnia 2005 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 mając tokarke to chyba nic trudnego, zakręcasz i jedziesz frezarka podobnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 zakrecam i jade??? nie chodzi mi o kanal w ksztalcie prostokata z zaokraglonymi wierzcholkami, tylko o okrag. :) a to chyba nie jest do zrobienia operujac frezem w lewo-prawo gora-dol, powychodzily by zeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wiesz jak wygląda tokarka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 czy ja wiem jak wyglada tokarka?? :) hehe. dobre. pewnie ze wiem. nawet troche z niej korzystalem :) ale nie wyobrazam sobie jak tokarka przy pomocy freza mozna zrobic okrag w miedzi :):) moze mi to ktos objasnic?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) wątpie eby Misiu robił to na frezarce..... do tego to tyl;ko tokarka a tak wogóle to Kyniek o ile dobrze poamiętam całe blkoki na tokarce kiedyś robił.. edyt:! tokarka ma końcówki(jakoś sie tam nazywające) może i frezy jak mozesz nie wiedzieć jak... zakręcasz blok płaszczyzną pod rowek skierowaną do freza, załaczasz maszynke, bloczek sie kłeci i dociskasz frez.... i zgadnij co sie dzieje,,, rower sie robi ;) przynajmniej ja tak mniej wiecej sądze <_< Edytowane 1 Grudnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) kur.. ale siara :) az wstyd sie przyznac ze korzystalem juz z tokarki :) faktycznie nie pomyslalem o takim sposobie :) Edytowane 1 Grudnia 2005 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 mam pytanie, jak "wycinasz" okragly kanal na oring? domyslam sie ze frezujesz, mam racje? tylko jak to robisz?on tego nie robi :-P robi pan w zakładzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 hehe to niezle. myslalem ze te bloki to jego robota od poczatku do konca :) a tu zonk. ja tam swoje robilem sam, cholernie sie nameczylem ale satysfakcja jest niesamowita jak wszystko dziala jak nalezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) tu coś było ale jużnie ma.... <_< lepsze deko handlu niż kilo roboty - stara prawda [; Edytowane 1 Grudnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 on nie ma satysfakcji za to ma pieniądze :E leprze deko handlu niż kilo roboty - stara prawda [; Stara prawda jest tez to , ze jak sie opierdala w szkole to potem takimi bykami sie sypie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 może nie uwierzysz, ale wiem jak sie to pisze, takie byki sie mi przytrafiają... i sorry Misiu jeżeli Cie tym uraziłem... nie miałem tego w zamiarze ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 wątpie eby Misiu robił to na frezarce..... do tego to tyl;ko tokarka a tak wogóle to Kyniek o ile dobrze poamiętam całe blkoki na tokarce kiedyś robił.. edyt:! tokarka ma końcówki(jakoś sie tam nazywające) może i frezy jak mozesz nie wiedzieć jak... zakręcasz blok płaszczyzną pod rowek skierowaną do freza, załaczasz maszynke, bloczek sie kłeci i dociskasz frez.... i zgadnij co sie dzieje,,, rower sie robi ;) przynajmniej ja tak mniej wiecej sądze <_< Te końcówki to noże tokarskie...A co do twojego sposobu skrawania to frez ma kilka krawędzi skrawających i po to one są aby z nich korzystać. A podczas twojego "sposobu" skrawasz jedną krawędzią skrawającą. Czyli...to bez sensu. Po za tym jak już chcesz robić rowek to używasz do tego noża....do rowków. Ustawiasz w kierunku osiowym (bardzo trudne słowo) i przesuwasz suport (jeszcze trudniejsze słowo) (lub same sanie wzdłużne) do obrabianego przedmiotu... i "włala" Nie ma problemu żadnego. A tak w ogóle na frezarce też da sie zrobić rowek....tylko ów frezarka potrzebuje sterowania w 3 osiach...ale tego już tłumaczyć Tobie nie będę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Te końcówki to noże tokarskie...A co do twojego sposobu skrawania to frez ma kilka krawędzi skrawających i po to one są aby z nich korzystać. A podczas twojego "sposobu" skrawasz jedną krawędzią skrawającą. Czyli...to bez sensu. Po za tym jak już chcesz robić rowek to używasz do tego noża....do rowków. Ustawiasz w kierunku osiowym (bardzo trudne słowo) i przesuwasz suport (jeszcze trudniejsze słowo) (lub same sanie wzdłużne) do obrabianego przedmiotu... i "włala" Nie ma problemu żadnego. A tak w ogóle na frezarce też da sie zrobić rowek....tylko ów frezarka potrzebuje sterowania w 3 osiach...ale tego już tłumaczyć Tobie nie będę. odebrałem to troche jakbyś mi chciał wmówić że sie nie znam nie musisz próbować, nie znam sie! i nie wiem o co Ci chodzi, wytłumaczyłem jak najlepiej umiałem a ze tokarke widziałem tylko z daleka to w ogóle fajnie że wpadłem na pomysł... :blink: no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 odebrałem to troche jakbyś mi chciał wmówić że sie nie znam nie musisz próbować, nie znam sie! i nie wiem o co Ci chodzi, wytłumaczyłem jak najlepiej umiałem a ze tokarke widziałem tylko z daleka to w ogóle fajnie że wpadłem na pomysł... :blink: no offence Tak zauważyłem że sie nie znasz. Ale nie było moim celem naśmiewanie sie albo coś w tym stylu. Poprostu chciałem wytłumaczyć Tobie i ewentualnie innym jednak błędne podejście do skrawania rowka frezem na tokarce. Rowki (na tokarce) robi się nożami do rowków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) misiowi sie nie chce wiec ja wstawie. fota spodu mojego bloczku pod pelta, ktory lada moment zostanie skonczony :D rozmiar podstawy 80x80, ponad 200 pinow B) Edytowane 8 Grudnia 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 misiowi sie nie chce wiec ja wstawie. fota spodu mojego bloczku pod pelta, ktory lada moment zostanie skonczony :D rozmiar podstawy 80x80, ponad 200 pinow B) Ale te piny z prawej strony zdjęcia to jakies miniaturowe wyszły. Takie bardzo cieniutkie! A można wiedzieć ile Cie kosztowało takie specjalne zamówienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...