Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

To juz chyba oznacza, ze miedź nie była dostatecznie oczyszczona, czy się myle?

szlifowanie + kwas, to raczej oczyszczone ;) akurat taki kwalek miedzi mi sie trafil :/ kazdy inny chwytalo bez problemu

pozatym Misiu twoja technika obrobki bloku po lutowaniu jest raczej lekko niebezpieczna i latwo blok uszkodzic przez to :P

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q1: misiu czemu nadal nie chodzi link w twoim sigu do cen bloczkow itp

Q2: ile za bloczek na nb do DFI? bo jak juz WC z peltem skladam to by sie i pelt na NB przydal :) nie no joke. ile za ten bloczek na DFI? :)

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wątpie eby Misiu robił to na frezarce.....

do tego to tyl;ko tokarka

a tak wogóle to Kyniek o ile dobrze poamiętam całe blkoki na tokarce kiedyś robił..

edyt:!

tokarka ma końcówki(jakoś sie tam nazywające) może i frezy

jak mozesz nie wiedzieć jak...

zakręcasz blok płaszczyzną pod rowek skierowaną do freza, załaczasz maszynke, bloczek sie kłeci i dociskasz frez.... i zgadnij co sie dzieje,,, rower sie robi ;)

przynajmniej ja tak mniej wiecej sądze <_<

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wątpie eby Misiu robił to na frezarce.....

do tego to tyl;ko tokarka

a tak wogóle to Kyniek o ile dobrze poamiętam całe blkoki na tokarce kiedyś robił..

edyt:!

tokarka ma końcówki(jakoś sie tam nazywające) może i frezy

jak mozesz nie wiedzieć jak...

zakręcasz blok płaszczyzną pod rowek skierowaną do freza, załaczasz maszynke, bloczek sie kłeci i dociskasz frez.... i zgadnij co sie dzieje,,, rower sie robi ;)

przynajmniej ja tak mniej wiecej sądze <_<

Te końcówki to noże tokarskie...A co do twojego sposobu skrawania to frez ma kilka krawędzi skrawających i po to one są aby z nich korzystać. A podczas twojego "sposobu" skrawasz jedną krawędzią skrawającą. Czyli...to bez sensu. Po za tym jak już chcesz robić rowek to używasz do tego noża....do rowków. Ustawiasz w kierunku osiowym (bardzo trudne słowo) i przesuwasz suport (jeszcze trudniejsze słowo) (lub same sanie wzdłużne) do obrabianego przedmiotu... i "włala" Nie ma problemu żadnego.

A tak w ogóle na frezarce też da sie zrobić rowek....tylko ów frezarka potrzebuje sterowania w 3 osiach...ale tego już tłumaczyć Tobie nie będę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te końcówki to noże tokarskie...A co do twojego sposobu skrawania to frez ma kilka krawędzi skrawających i po to one są aby z nich korzystać. A podczas twojego "sposobu" skrawasz jedną krawędzią skrawającą. Czyli...to bez sensu. Po za tym jak już chcesz robić rowek to używasz do tego noża....do rowków. Ustawiasz w kierunku osiowym (bardzo trudne słowo) i przesuwasz suport (jeszcze trudniejsze słowo) (lub same sanie wzdłużne) do obrabianego przedmiotu... i "włala" Nie ma problemu żadnego.

A tak w ogóle na frezarce też da sie zrobić rowek....tylko ów frezarka potrzebuje sterowania w 3 osiach...ale tego już tłumaczyć Tobie nie będę.

odebrałem to troche jakbyś mi chciał wmówić że sie nie znam

nie musisz próbować, nie znam sie!

i nie wiem o co Ci chodzi, wytłumaczyłem jak najlepiej umiałem

a ze tokarke widziałem tylko z daleka to w ogóle fajnie że wpadłem na pomysł... :blink:

no offence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odebrałem to troche jakbyś mi chciał wmówić że sie nie znam

nie musisz próbować, nie znam sie!

i nie wiem o co Ci chodzi, wytłumaczyłem jak najlepiej umiałem

a ze tokarke widziałem tylko z daleka to w ogóle fajnie że wpadłem na pomysł... :blink:

no offence

Tak zauważyłem że sie nie znasz. Ale nie było moim celem naśmiewanie sie albo coś w tym stylu. Poprostu chciałem wytłumaczyć Tobie i ewentualnie innym jednak błędne podejście do skrawania rowka frezem na tokarce. Rowki (na tokarce) robi się nożami do rowków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiowi sie nie chce wiec ja wstawie. fota spodu mojego bloczku pod pelta, ktory lada moment zostanie skonczony :D Dołączona grafika

rozmiar podstawy 80x80, ponad 200 pinow B)

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiowi sie nie chce wiec ja wstawie. fota spodu mojego bloczku pod pelta, ktory lada moment zostanie skonczony :D

rozmiar podstawy 80x80, ponad 200 pinow B)

Ale te piny z prawej strony zdjęcia to jakies miniaturowe wyszły. Takie bardzo cieniutkie!

A można wiedzieć ile Cie kosztowało takie specjalne zamówienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi