Darcon Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam, powaracam do tematu z smutnymi wieściami: Blok się rozszczelnił używałem go na CPU az pewnego dnia zaobserwowałem ze mam wodę nie tam gdzie trzeba :lol2: tzn na karcie graf :P naszczęście nic się nie stało Zapodaje oczywiście zdjęcia Misiu czekam na twoją interwencję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Nie rozumiem .... a co tu wyjaśniać? Misiu nie wróżka wiec skąd może wiedzieć dlacezgo akurat ta sztuka sie rozszczelniła. Jeżeli sam tego nie naprawisz to pewnie Misiek ci pomoże. @Sheep: ja też mam ten bloczek i nie ma problemu z grafą. Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie rozumiem .... a co tu wyjaśniać? Misiu nie wróżka wiec skąd może wiedzieć dlacezgo akurat ta sztuka sie rozszczelniła. Jeżeli sam tego nie naprawisz to pewnie Misiek ci pomoże. @Sheep: ja też mam ten bloczek i nie ma problemu z grafą. Jak bloczek do mnie przyjdzie rozlutuje i zrobie fotke zapewne ubytek cyny. Trudno sie przyznac ale na poczatku cube były lutowane dobra cyna ale do lutowania elektroniki teraz lutuje specjalna cyna do połaczen 2 przedmiotów ze sie tak wyraze. Od kaz testuje bloki to był 1 przeciek a bloków przetestowąłem mnustwo. Bloczek ma byc jutro wysłany wiec moze do weekendu dotrze bo ostatnio pp szwankuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Hmm całkiem szybka gwarancja na cieknące bloki, to mi się podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Również cieszę się z szybkiej reakcji misia jutro wystłam bloczek więc pewnie będzie środa / czwartek. Mam nadzieję ze bloczek pozostanie mój, tylko zostanie polutowany bo zależy mi na moim wyszlifowanym spodzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Również cieszę się z szybkiej reakcji misia jutro wystłam bloczek więc pewnie będzie środa / czwartek. Mam nadzieję ze bloczek pozostanie mój, tylko zostanie polutowany bo zależy mi na moim wyszlifowanym spodzie :)To twój spód po lutowaniu napewno bedzie równie piękny jak przed ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 To twój spód po lutowaniu napewno bedzie równie piękny jak przed ;]nie zapominając o tym że trawienie napewno dostarczy małe ubytki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Bedzie ok gwarantuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Bedzie ok gwarantuje ;]Na piśmie i podpiszesz krwią ;> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 GPU PRO będzie pasował na X800XL PCI-E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 GPU PRO będzie pasował na X800XL PCI-E?Z tego co wiem to rozstaw taki sam jak 6800 a na 6800 pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Na piśmie i podpiszesz krwią ;> ?TAK :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 TAK :lol:Nieźle Ci to wyszło :) Jakiej pasty użyłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Nieźle Ci to wyszło :) Jakiej pasty użyłeś ?Nie uzywałem pasty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 TAK :lol: http://members.lycos.co.uk/nowaspacer/lustro.JPG[/img] O!! Nie uzywałem pasty :D O?? Jak to nie ....... a jak :D mashine? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 O!! O?? Jak to nie ....... a jak :D mashine? Czysciłem go wacikiem kosmetycznym, szlif reczny 2,5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Czysciłem go wacikiem kosmetycznym, szlif reczny 2,5k niezle niezle, taki efekt po szlifie? kurrrrrrrde, nie ma totamto...... miszczunio jestes ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 ja od dawna do tego pasty nie używam do nie ma takiego lustra.... 2,5k i takie jakieś waciki w garazu znarazłem do odtłuszczania rurek cu... ; ] już sie skończyły ; ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Fajna by byla jakas promocja taka ze "wymieniamy stare na nowe" :) - tzn oczywiscie za pewna doplata. Bo przychodzi czas zmiany platformy, wychodze nowe rev bloczkow i chcialoby sie je miec :wink: Zgadzam sie ze roznica np wydajnosciowa jest niewielka, ale znacznie fajniej wyglada bloczek z topem na s939 niz stary cube z blaszka jako mcowaniem. Mi bloczki nie ciekna i jestem raczej zadowolony, ale przychodzi czas nowej platformy, nowej budy i nowych wyzwan konstrukcyjnych - a sprzedawanie calosci zeby kupic nowsze to troszke klopotliwe zadanie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Fajna by byla jakas promocja taka ze "wymieniamy stare na nowe" :) - tzn oczywiscie za pewna doplata. Bo przychodzi czas zmiany platformy, wychodze nowe rev bloczkow i chcialoby sie je miec :wink: Zgadzam sie ze roznica np wydajnosciowa jest niewielka, ale znacznie fajniej wyglada bloczek z topem na s939 niz stary cube z blaszka jako mcowaniem. Mi bloczki nie ciekna i jestem raczej zadowolony, ale przychodzi czas nowej platformy, nowej budy i nowych wyzwan konstrukcyjnych - a sprzedawanie calosci zeby kupic nowsze to troszke klopotliwe zadanie <_< Myslałem o tym ze klienci chetnie by wymienili stare bloki na nowe tylko co ja mam z nimi zrobic... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Myslałem o tym ze klienci chetnie by wymienili stare bloki na nowe tylko co ja mam z nimi zrobic... :lol:akcja PIMP MY BLOCK ! :lol: wg mnie i tak by poszły ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 akcja PIMP MY BLOCK ! :lol: wg mnie i tak by poszły ; ] W sumie mozna by je odnowic i sprzedac jeszcze raz a dopłata do nowych wyniosła by 50% Co myslicie mowie o 50% ceny nowych bloków a w zamian odsyłacie kompletne stare Prosze o opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 wg mnie cena ustalana indywidualnie powinna być ; ] ale nie iwecej niż to 50%... ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Musialbym swoj blok troche poobijac i skatowac zebys mial troche pracy... Hmmm Polowa ceny... w sumie tez za tyle mozna sprzedac na rynek wtorny (allegro)... albo "koledze" i mozna wyjsc na zero :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Musialbym swoj blok troche poobijac i skatowac zebys mial troche pracy... Hmmm Polowa ceny... w sumie tez za tyle mozna sprzedac na rynek wtorny (allegro)... albo "koledze" i mozna wyjsc na zero :) No tak tylko odsyłajac mi nie musisz sie trudzic i rozwazac czy ktos kupi czy nie, warto rozwazyc takie cos moze to wprowadze tylko chce poznac wiecej opini i sadze ze 50% to max. Bloki były by sprzedawane spowrotem po nizszej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 No tak tylko odsyłajac mi nie musisz sie trudzic i rozwazac czy ktos kupi czy nie, warto rozwazyc takie cos moze to wprowadze tylko chce poznac wiecej opini i sadze ze 50% to max. Bloki były by sprzedawane spowrotem po nizszej cenie A jakby co to ja bym sie załapał? Czy mój blok to inna działka ... choć ze stajni Misia. Bo pomysł całkiem fajny ... kiedyś takie opcje robili chyba z drukarkami HP jeśli sie nie myle, przynosiło sie starą a oni wymieniali na nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgadzam sie ze roznica np wydajnosciowa jest niewielka, ale znacznie fajniej wyglada bloczek z topem na s939 niz stary cube z blaszka jako mcowaniem.a ja takich nie widziałem :blink: ktoś mnie oświeci? :P mi sie takie też bardziej podobają ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 masz zdjecie jeszcze na tej stronie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerdey Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 a ja takich nie widziałem :blink: ktoś mnie oświeci? :P mi sie takie też bardziej podobają ; ] Najprawdopodobniej jedna sztuka z takim topem wyszła, z tego powodu że mocowania za pomocą blaszek nie bardzo mi się podobały :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizardking Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Fajny blok tylko testów np na mocno przetestowanych procesorach w C nie widać i porównań do dobrych bloków np danger den RBX wbrew temu co na polskim sicie napisali ..... Aha 3mm to strasznie duża grubość aż nie chce się wierzyć że ten blok ma taki współczynnik ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...