Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego?

za samą podstawe płaci sie ok 45zł (niech ktoś mnie poprawi)

cały blok na nb by kosztował łohoho... ;]

pozatym, ten blok ma wymiary 5x5 jak mi sie wydaje i nie ma szans żeby na nb wszedł (no może niektóre..) otwory mają 9cm jak nic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za samą podstawe płaci sie ok 45zł (niech ktoś mnie poprawi)

cały blok na nb by kosztował łohoho... ;]

pozatym, ten blok ma wymiary 5x5 jak mi sie wydaje i nie ma szans żeby na nb wszedł (no może niektóre..) otwory mają 9cm jak nic...

O ile pamietam 35zł, to spod na nb ma wymiar 4 na 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo sie aż tak nie grzeje?

Tzn. uwazasz, ze zle gdyby byla niska temp? Zbyt niska (o ile w ogole takie pojecie dla nas istnieje)? Koszty kosztami - dla jednego byloby drogo, dla innego nie.

Mozna jedynie zastanowic sie czy potrzebne jest, aby NB mial 20 stopni na jezu czy 30 na istniejacym bloku robionym przez Misia15go (pisze obrazowo oczywiscie)...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajność bloczku na NF4 nie jest jakaś porazajaca . . . u mnie przy Hydorku L-30 II i rekordzie + 2xTt Thunderbalde (5V), BLoki na CPU,GPU,NB mam około 36*C w windzie :/ normalne to jest?

A napewno dobre są odczyty?

Poza tym chyba az tak ważna to temperatura nie jest na nb .. oczywiscie nie mowie o extremalnych przypadkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potyrzebuje:

- Zapinke (adapter) dołaczany przez Misia15go, Pietacha, Gaza i innych do swoich bloczkow ....

- Kompelt srub m3(chyba takie) do montazu zapinki do bloku oraz bloku do procesora + podkładki, sprezynki i inne...

- 2 komlety(8 srub) srub M2, oraz podkładki i inne akcesoria do montazu bloczków na NB I GPU....

Sory moderow za troche komercyjne ogloszenie ale kazano mi sie zglosic doi tego czlowieka :D

Ile bym musiał za to zapłacić? prosze odpisz misiu na priv - chyba ze jeszce ktos takie cos posiada :)

Kupiłem troche niekompletny zestaw chlodzenia musze to dozbierac... Pilnie to jets potrzebne ... Niedlugo zaprezentuje fajne wc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto kolejna renowacja bloczku tym razem Frost-a

Przed renowacja

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Po renowacji

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Rezerwuar rev. 2 wersja klejona bez mozliwosci otwierania

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kilka bloczkow CUBe :D

Dołączona grafika

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcciałbym poznac wasze opinie na temat spodu ktory ma niebawem wejsc do produkcji

Wielkosc spodu to 6cm na 6cm, grubosc 5mm oczywiscie znacznie wzrosnie liczba pinow, zostanie wyeliminowana przelotka albo przelotka pozostanie ale lutowanie zostanie wyeliminowane. Na gpu pozostanie spod 5cm na 5cm na 5mm poniewaz wiekszy utrudniał by montaz bloku

Całosc jest planowana od dłuzszego czasu chciałbym poznac wasze zdanie w tej sprawie, zapraszam do dyskusji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wreszcie spodzik 6 na 6.... Truje ci 4 litery 2 miesiąc o to :wink:

Prosze tweakowiczów o entuzjazm w sprawie spodów 6 na 6 bo inaczej znowu sie Misiak rozmysli.

Z tego co wiem nie am przeciwskazać co do wiekszego spodu kiedy s.A już zdycha.. Tylko tam tak naprawde wieszy spodzik by zawadzał..

Jak ktoś widzi jakieś przeciwskazania to nie napisze ale chyba powinno być ok...

O znacznym zwiększeniu liczby pinów przy spodzie 6 na 6 chyba nie ma co dyskutować-wiecej raczej nie zaszkodzi. Wchodża powoli 2 jaja to wieksza powierzchnia oddawania ciepła raczej nie zawadzi nawet jezli spodzik po bokach będzie już poza prockiem... Te 2 mm miedzi nieco na bopkli ciepło też transportuja. Poza tym w środku na procem będą same piny a dotychczas to miejsce cżęściwo zajmowała przelotka...

No i wiekszy spodzik bęzdie też ułatwaił nowy sposób składnia bloku bez lutowania.

Prawdopodobnie spodzik będzie w bezpieczniejszy sposób niż u termita mocowany.

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkość moze być,o ile nie przeszkadza w montazu na wszystkie platformy,przelotka koniecznie z mosiądzu :)ślicznie to wygląda naprawde mi sie podoba ,najlepiej jak w Cube non pro,moze byc lutowana byle szczelne :) liczba pinów wzrośnie więc i wydajność pewnie też,fajnie jakby top z pleksy miał jakiś ciekawy kształt (niekoniecznie symetryczny) i byłaby równiez możliwość wyboru topu mosiężnego bądź miedzianego (moze byc za niewielką dopłatą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbym sie zapytać w jakim celu chcesz powiekszać spody na 6x6 ?

Zeby powierzchnia pinow pokrywała całego procka co powinno zaowocowac lepsza wydajnosci choc by z tego powodu ze woda dłuzej bedzie krazyła po bloku

Przelotek z mosiadzu raczej nie bedzie. Lutowanie bedzie raczej całkowicie wyeliminowane z powodu ze zajmuje to za duzo czasu do polutowanie jednego spodu to 20min a jesli lutujemy 10? no włanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

póki masz dobry wiosenny humor to jeszcze bym prosił o schowanie łebków śrób w pleksie :lol2:

te uniwersalne zapinki pasuja moze na prisona? ladnie wygladaja, ladniej od tamtych z ostrymi katami, jest mozliwos zakupienia ich samych ze srubami??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby powierzchnia pinow pokrywała całego procka co powinno zaowocowac lepsza wydajnosci choc by z tego powodu ze woda dłuzej bedzie krazyła po bloku

Przelotek z mosiadzu raczej nie bedzie. Lutowanie bedzie raczej całkowicie wyeliminowane z powodu ze zajmuje to za duzo czasu do polutowanie jednego spodu to 20min a jesli lutujemy 10? no włanie :D

a gdyby Cie ktoś ładnie poprosił to mógłby dostać z taką przelotką??:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi