kooboos Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Przyszly mi bloczki od misia :) jak zawsze cudowne ale... 1) spody maja po jednej dlugiej i glebokiej rysie 2) sruby od multizapinki na blok od proca sa za krotkie, nakretka nie ma mozliwosci chwycenia gwintu niby to takie drobnostki, ale jednak po srubki musze leciec do sklepu, a przez te rysy inwestowac w dobra paste. Oczywiscie bloki oceniam na 5+,gdyby nie te male szczegoly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 no śrubki są za krótkie nie tylko u Ciebie ;] póki co jadę na SocketA więc mi wszystko jedno, ale mały minusik jest, przy czym bloki faktycznie są śliczne. ja bym ponarzekał na oczekiwanie długaśne, ale i tak jest nieźle biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie inne misie w zimie śpią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 jednakze dalej niesamowicie mnie zastanawia jakim cudem misiu nie zauwazyl ze te srubki sa o wiele za krotkie i po prostu no za cholere sie nie da ich zakreci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) wiecie bo misie mają takie małe rozumki :wink: a tak serio to dał plame i tyle Chuck Noris dałby mu za te śrubki z półobrotu :lol: Edytowane 22 Marca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Tnie Koszty :P A co do spodow to... taka ma miedz :P na kogo wypadnie na tego bec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 No na krótszych/dłuższych śrubkach zrobi pewnie z 2 gr na sztuce w końcu będzie trochę do przodu na blokach ;) PS. rysy to nie problem wystarczy użyć papieru 320 na jakiejś prostej powierzchni i jechać tak długo aż znikną :wink: później papierem 1000 ... 1500 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 jednakze dalej niesamowicie mnie zastanawia jakim cudem misiu nie zauwazyl ze te srubki sa o wiele za krotkie i po prostu no za cholere sie nie da ich zakreci :DW takim razie jakiej długosci powinny byc srubki poprawie sie:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 W takim razie jakiej długosci powinny byc srubki poprawie sie:p Moje srubki (MAm CUBE [non lite/pro itp.]) maja... 63mm W Socket A nie sprawialy problemow zadnych... ale w Socket 939 z zamontowanym Backplatem... potrzebowalbym jeszczez 5mm zeby komfortowo zalozyc sprezynki i zalapac na 1 gwint motylkiem... wiec zalecam 68mm (wiadomo skrocic mozna, a wydluzyc to nie zawsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Sector, nie chodzi o te śrubki, tylko o te, którymi mocujesz adapter na inne sockety do topu :] 2mm dłuższe i będą jak ulał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Sector, nie chodzi o te śrubki, tylko o te, którymi mocujesz adapter na inne sockety do topu :] 2mm dłuższe i będą jak ulał :mur: :mur: :mur: WYBACZCIE :)... czytalem ale widocznie nie "ze zrozumieniem" :)... Srobki od multizapinki u mnie sa w sam raz... niestety nie rozbiore teraz by zobaczyc jaka mam dlugosc :)... bo amm na procku bez ihs a i mogloby sie zrobic ala :rolleyes: :rolleyes: Ale co do tych srobek montazowych to powaga przydaloby sie ciut ciut dluzsze bo czasami sprawia to problem ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Avatary misia i termita sa niesamowicie podobne (posty pod sobą) :) - juz czas na projekt zupelnie nowego bloku... ... albo fotke spodu z innego ujecia :) ale tak serio to dosc mylące :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 zmienilem na inne ujecie bo też sie myliłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Avatary misia i termita sa niesamowicie podobne (posty pod sobą) :) - juz czas na projekt zupelnie nowego bloku... ... albo fotke spodu z innego ujecia :) ale tak serio to dosc mylące :/ no nie chciałem tego mówić, żeby nie urazić nikogo, ale... biorąc pod uwagę od jak dawna misiu już się kojarzy z takim avatarem, to Twój sprawia wrażenie mocno wtórnego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 misiu przydaloby sie zeby te srubki od adaptera zapinki byly z 5mm dluzsze, wtedy sruba spokojnie chwyci i jeszcze zapasu zostanie, ktos tam pisal ze wystarczy 2mm wiecej, ale mysle ze wtedy mozna by zerwac gwint, albo mogloby dojsc do samoodkrecenia, a wtedy... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Hej, mi wlasnie przyszly bloczki od misia i nie mam zadnych problemow z dlugosciami srubek.... wszystko pasuje.... tylko jedna wada na spodzie tez mam gleboka ryse :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Hej, mi wlasnie przyszly bloczki od misia i nie mam zadnych problemow z dlugosciami srubek.... wszystko pasuje.... tylko jedna wada na spodzie tez mam gleboka ryse :blink: nono widze że u was listonosze nocki robią B) :D co do rysy to jak głęboka może daj foto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 no właśnie głupio listonosze wieczorami teraz chodzą - nigdy mnie nie zastają i muszę dymać na pocztę :< Kooboos, faktycznie lepiej więcej niż mniej, poza tym pewnie śrubki takie są dostępne w długościach konkretnych, a nie że sobie zażyczę 2mm dłuższe i misiu będzie obcinał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) nie jest przerazajaco gleboka, jutro papier scierny w róch i pasta polerska i po klopocie :D ps . listonosz przyszedl po 18 troche zle sformulowalem zdanie Edytowane 23 Marca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 tylko sobie nie pokrzyw spodu jak będziesz szlifował tylko rysę ;) i dobierz dobry papier 320 będzie chyba najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Kazdy tak zachwala bloczki misia ze maja dobra wydajnosc super wyglad sa swietnie i estetycznie zrobione itp. Ja sam posiadam Cube GPU pro i musze powiedziec ze sie na nim zawiodlem maxymalnie i odradzam ich kupna ludzia ktorzy beda mieli zamiar je wsadzic na karty z serii 6800 i 7xxx, mam GF 6800GS i kiedy chcialem go wlozyc na karte to okzazalo sie ze sa za duze sruby (M3) naszczescie dorobilem sobie srubki i zadowolony podchodze do drugiej prob zalozenia bloczku na grafike a tu kolejny zonk rozstaw otworow w bloczku nie pasuje do rozstawu otworow w karcie a na dodatek ukruszylem przez to wszystko kawaloncik rdzenia i jeestem ciekawy czy teraz karta mi sie wogole uruchomi...!!!??? Wiec lepiej sie zastanowcie dobrze przed zakupem tych blokow wodnych a misiu zapewnial mnie ze wszystko bedzie pasowalo ehhhh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) SPede: nie wyrażałbym tak pochopnie opini na temat bloków, jeżeli przy montażu sam popełniłes jakiś błąd. Wielkość śrub i otworów w karcie chyba nie jest istotnym argumentem na to żeby od razu przekreślać blok i odradzać kupna innym. Zastanów sie troche. Blok jest wydajny i ładny wiec nie rozumiem twojego rozczarowania. Mam nawet dwa bloczki od Miśka i jestem zadowolony ... moge nawet powiedziec, że polecam je wszystkim. Edytowane 26 Marca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 SPede: nie wyrażałbym tak pochopnie opini na temat bloków, jeżeli przy montażu sam popełniłes jakiś błąd. Wielkość śrub i otworów w karcie chyba nie jest istotnym argumentem na to żeby od razu przekreślać blok i odradzać kupna innym. Zastanów sie troche. Blok jest wydajny i ładny wiec nie rozumiem twojego rozczarowania. Mam nawet dwa bloczki od Miśka i jestem zadowolony ... moge nawet powiedziec, że polecam je wszystkim. A ja rozumiem Spedera :-| Kupił komplet który miał pasować, a nie pasuje :? (co do rdzenia to już pewno jego wina :lol: ) PS Miazga czytaj uważnie ! czy on napisał coś o wyglądzie lub wydajności ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Miazga czytaj uważnie ! czy on napisał coś o wyglądzie lub wydajności ?Nie mów mi o uważnym czytaniu ... bo to jest troche poniżające. Jak coś pisze to zanczy, że wcześniej czytałem dokładnie. Chodzi o to, że gościu pisze iż odradza ten blok bo jest maxymalnie zawiedziony. To śmieszne ... jeśeli pisze pod wpływem emocji, dlatego ze sobie ukruszył rdzeń to juz jego wina .... niech idzie wyładować agresje na jakimś drzewie. Jeśli ktoś pisze o bloku nawet sie nad tym nie zastanawiając to sorry ... ale on to mogł inaczej zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 nie wiem czy chodzi tylko o rdzeń... jakbym spytał sprzedawcy przed kupnem czy będzie jego blok pasował, a on autorytatywnie odpowiedział mi że tak, to gdyby okazało się po miesiącu czekania, że muszę jednak szukać jeszcze nowych śrub... też byłbym mocno zawiedziony - i tu Speder ma rację. Ale ma on prawo narzekać co najwyżej na obsługę klienta i dezinformację (choć pewnie jak odezwałby się do misia to jakoś by ten problem rozwiązali), same bloczki są tu bogu ducha winne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Kazdy tak zachwala bloczki misia ze maja dobra wydajnosc super wyglad sa swietnie i estetycznie zrobione itp. Ja sam posiadam Cube GPU pro i musze powiedziec ze sie na nim zawiodlem maxymalnie i odradzam ich kupna ludzia ktorzy beda mieli zamiar je wsadzic na karty z serii 6800 i 7xxx, mam GF 6800GS i kiedy chcialem go wlozyc na karte to okzazalo sie ze sa za duze sruby (M3) naszczescie dorobilem sobie srubki i zadowolony podchodze do drugiej prob zalozenia bloczku na grafike a tu kolejny zonk rozstaw otworow w bloczku nie pasuje do rozstawu otworow w karcie a na dodatek ukruszylem przez to wszystko kawaloncik rdzenia i jeestem ciekawy czy teraz karta mi sie wogole uruchomi...!!!??? Wiec lepiej sie zastanowcie dobrze przed zakupem tych blokow wodnych a misiu zapewnial mnie ze wszystko bedzie pasowalo ehhhh... Daj foto ukryszenia, w swoich 6800U Leadteku miałem rdzeń oskubany już od nowości. Coś mi się wydaje, że musiałeś dostać zły blok. Misiu nie odwala fuszerki. Ja założyłem F2S rev. 2,0 na 6800U PCIE i idealnie pasuje [przeciwprostokątna trójkąta zbudowanego na otworach socket A równa się odległości otworów montażowych na 6800 series, jeśli mocujemy blok jak Pentagrama :wink: SPede: nie wyrażałbym tak pochopnie opini na temat bloków, jeżeli przy montażu sam popełniłes jakiś błąd. Wielkość śrub i otworów w karcie chyba nie jest istotnym argumentem na to żeby od razu przekreślać blok i odradzać kupna innym. Zastanów sie troche. Blok jest wydajny i ładny wiec nie rozumiem twojego rozczarowania. Mam nawet dwa bloczki od Miśka i jestem zadowolony ... moge nawet powiedziec, że polecam je wszystkim. Według mnie albo misiu mu podesłał przez przypadek blok na CPU albo klient jest WYJĄTKOWO nieudolny [zresztą stawiam na to drugie, bo mi się nie zdażyło ukruszyć rdzeń w 6800LE/GT [razy 3]/Ultra [razy 2], a na wszystkich zmieniałem chłodzenia... A ja rozumiem Spedera :-| Kupił komplet który miał pasować, a nie pasuje :? (co do rdzenia to już pewno jego wina :lol: ) PS Miazga czytaj uważnie ! czy on napisał coś o wyglądzie lub wydajności ? Przeczytaj, co wyżej napisałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Ja również jakiś czas temu dostałem mój blok na GPU. Niemało musiałem się naczekać zanim go dostałem (ponad 5 tygodni) i właściwie nie byłby to problem gdyby nie to, że nie dostawałem żadnych informacji od misia, jaki jest stan zamówienia, kiedy blok będzie gotowy i czy w ogóle będzie gotowy. Wystarczyłoby napisać raz na tydzień informację o stanie zamówienia. A tak czułem się jakby mi robiono łaskę, że blok w ogóle będzie, a przecież zapłaciłem za niego niemałą bądź co bądź sumę (i to z góry). Samo wykonanie i design bloku nie budzą zastrzeżeń, szczególnie top który ma bardzo ładnie zaokrąglone rogi. Jedyne o co mógłbym się przyczepić do topu to pęknięcie przy jednej z dziur na śruby: fotka. Napisałem o tym misiowi, ale nie odpisał (może na gg nie doszło). Większy mankament dotyczy jednak spodu. Pomijam już fakt że był brudny i cały w zaciekach. Był po prostu krzywy :?. Zauważyłem to gdy przykładałem ogniwo peltiera, powstawała szpara (łatwo ją było zobaczyć patrząc pod świato). Nie byłem pewien że to właśnie spód jest nierówny, dopóki nie zacząłem szlifować. Przymocowałem papier wodny do równej powierzchni i podczas szlifowania widać było że najpierw schodzi miedź bliżej zewnętrznych krawędzi bloku, a środek pozostaje nietknięty (niestety nie miałem czym zrobić fotek). Zanim zeszlifowałem spód na równo, musiałem się 20 minut namachać (nie miałem grubszego papieru niż 400). Może misiu zakłada, że przy małym bądź co bądź jajku grafy spód nie musi być idealnie równy... Co do wydajności/szczelności/mocowania nie mogę się narazie wypowiedzieć, bo nie miałem narazie czasu włączyć bloku do układu. Podsumowując, sugerowałbym traktować klientów nieco bardziej poważnie (np. kupowanie bloku u ryby to była sama przyjemność) i zwrócić nieco więcej uwagi na wykonanie spodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Przeczytaj, co wyżej napisałem :wink: Klient jest WYJĄTKOWO nieudolny :lol2: czemu tak myślisz ? Większy mankament dotyczy jednak spodu. Pomijam już fakt że był brudny i cały w zaciekach. Był po prostu krzywy :?. Zauważyłem to gdy przykładałem ogniwo peltiera, powstawała szpara (łatwo ją było zobaczyć patrząc pod świato). Nie byłem pewien że to właśnie spód jest nierówny, dopóki nie zacząłem szlifować. Przymocowałem papier wodny do równej powierzchni i podczas szlifowania widać było że najpierw schodzi miedź bliżej zewnętrznych krawędzi bloku, a środek pozostaje nietknięty (niestety nie miałem czym zrobić fotek). Zanim zeszlifowałem spód na równo, musiałem się 20 minut namachać (nie miałem grubszego papieru niż 400). Może misiu zakłada, że przy małym bądź co bądź jajku grafy spód nie musi być idealnie równy... Podsumowując, sugerowałbym traktować klientów nieco bardziej poważnie (np. kupowanie bloku u ryby to była sama przyjemność) i zwrócić nieco więcej uwagi na wykonanie spodu. Lepiej nie komentuj zle bloków misia :? bo zaraz z tobą pojadą <_< Co do jakości bloków ? to widze że misiu się opuszcza :cry: Natomiast jesli ja bym kupił blok od Misia, wydał ok. 100 zł ( w przybliżeniu) i nie pasował by mi bloczek na grafe to bym byl mocno rozczarowany i miałbym do tego prawo :mur: Co do jakości obsługi? to sie nie wypowiadam B) bo dopiero ze mną pojedziecie :lol: ale są lepsi producenci bloków w Polsce Miazga nie miałem zamiaru cię urazic ani obrazic jeśli się tak stało to PRZEPRASZAM PS Ale zaraz ze mną pojadą obrońcy Misia15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Ja również jakiś czas temu dostałem mój blok na GPU. Niemało musiałem się naczekać zanim go dostałem (ponad 5 tygodni) i właściwie nie byłby to problem gdyby nie to, że nie dostawałem żadnych informacji od misia, jaki jest stan zamówienia, kiedy blok będzie gotowy i czy w ogóle będzie gotowy. Wystarczyłoby napisać raz na tydzień informację o stanie zamówienia. A tak czułem się jakby mi robiono łaskę, że blok w ogóle będzie, a przecież zapłaciłem za niego niemałą bądź co bądź sumę (i to z góry). Samo wykonanie i design bloku nie budzą zastrzeżeń, szczególnie top który ma bardzo ładnie zaokrąglone rogi. Jedyne o co mógłbym się przyczepić do topu to pęknięcie przy jednej z dziur na śruby: fotka. Napisałem o tym misiowi, ale nie odpisał (może na gg nie doszło). Większy mankament dotyczy jednak spodu. Pomijam już fakt że był brudny i cały w zaciekach. Był po prostu krzywy :?. Zauważyłem to gdy przykładałem ogniwo peltiera, powstawała szpara (łatwo ją było zobaczyć patrząc pod świato). Nie byłem pewien że to właśnie spód jest nierówny, dopóki nie zacząłem szlifować. Przymocowałem papier wodny do równej powierzchni i podczas szlifowania widać było że najpierw schodzi miedź bliżej zewnętrznych krawędzi bloku, a środek pozostaje nietknięty (niestety nie miałem czym zrobić fotek). Zanim zeszlifowałem spód na równo, musiałem się 20 minut namachać (nie miałem grubszego papieru niż 400). Może misiu zakłada, że przy małym bądź co bądź jajku grafy spód nie musi być idealnie równy... Co do wydajności/szczelności/mocowania nie mogę się narazie wypowiedzieć, bo nie miałem narazie czasu włączyć bloku do układu. Podsumowując, sugerowałbym traktować klientów nieco bardziej poważnie (np. kupowanie bloku u ryby to była sama przyjemność) i zwrócić nieco więcej uwagi na wykonanie spodu. Naprawde nie olewam klientow tylko uwierz ze jak mam ci powiedziec za tydzien bedzie blok skoro nie jestem tego pewien? znowu cos sie przesunie nie z mojej winy i bedzie ze nie dotrzymuje terminow itd. Jesli bloki w przyszłosci beda wykonywane w cąłosci w moim zakresie wtedy mozna mowic o dokładnych terminach a tak to mozna je tylko przewidywac Na gg nic do mnie nie doszło jesli chcesz wymienie ci top nie zauwazyłem tego a podczas wiercenia nie słyszałem zadnych chrupniec itd odgłosow Lepiej pisac takie informacje na pw SPeder - > na jakie w koncu karty zakładałes blok bo blok jest przystosowany do 6XXX/7XXX i otwory mocujace pasuja piotraspoz -> "Co do jakości bloków ? to widze że misiu się opuszcza " prosze o konkrety "Co do jakości obsługi? to sie nie wypowiadam " ja jednak czekam na twoja wypowiedz Edytowane 26 Marca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) piotraspoz -> "Co do jakości bloków ? to widze że misiu się opuszcza " prosze o konkrety "Co do jakości obsługi? to sie nie wypowiadam " ja jednak czekam na twoja wypowiedz OK To że czesto zdarza ci sie ostatnio np: - podrapany spód - krzywy spód - ukruszona pleksy - brak śrubek Co do wydajności to nic nie komentuje :) jest poprostu OK Ale sama wydajność tylko się nieliczy :cry: liczą się też bardzo szczegóły: niepodrapany spód, pleksy bez ukruszeń i nieszczęsne śruby (płace za to, to wymagam !) Obsługa ? chyba twój największy mankament :( moje odczucie W zeszłym roku chciałem kupić od ciebie bloczek :-P ale jak dostałem od ciebie odpowiedz to już mi chęć przeszła :? Poprostu mnie olałeś. I to nie są jedyne powodu dlaczego nie kupie od ciebie bloczku, ale tego juz nie bede mówić ( bo dopiero pojadą zemną) PS Wiem że wykonujesz kawał niezłej roboty, ale są lepsi od ciebie <_< Bez urazy misiu15go Edytowane 26 Marca 2006 przez piotraspoz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Naprawde nie olewam klientow tylko uwierz ze jak mam ci powiedziec za tydzien bedzie blok skoro nie jestem tego pewien? znowu cos sie przesunie nie z mojej winy i bedzie ze nie dotrzymuje terminow itd. Jesli bloki w przyszłosci beda wykonywane w cąłosci w moim zakresie wtedy mozna mowic o dokładnych terminach a tak to mozna je tylko przewidywac Na gg nic do mnie nie doszło jesli chcesz wymienie ci top nie zauwazyłem tego a podczas wiercenia nie słyszałem zadnych chrupniec itd odgłosow Lepiej pisac takie informacje na pw Nie chodzi mi o to żeby obiecywać że blok będzie za tydzień. Wolę usłyszeć raz na tydzień że blok będzie za miesiąc niż przez miesiąc nie dostać ani jednej wiadomości. Rozumiem, że masz wielu klientów i wypisywanie każdemu z osobna jak idzie jego zamówienie jest kłopotliwe, może warto pomyśleć o jakiejś stronie na której każdy będzie mógł sprawdzić stan zamówienia? Co do topu to nie wiem jak groźne jest to pęknięcie i czy trzeba go wymieniać, dlatego stwierdziłem że lepiej będzie napisać na forum, może osoby które miały takie pęknięcia się wypowiedzą. Podkreślam, że ogólnie to nie chcę na nikogo najeżdżać, po prostu zdaję relację z zakupu. Być może większość osób nawet nie zauważyłaby tego, co mi troszkę przeszkadzało. OK To że czesto zdarza ci sie ostatnio np: - podrapany spód - krzywy spód - ukruszona pleksy - brak śrubek Nie pisz, że często, skoro raczej były to odosobnione przypadki. Nie wiesz jaki % osób które kupiły bloki, napisały cokolwiek w tym temacie. Edytowane 26 Marca 2006 przez Plasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...