aerial Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 czy kozystacie z podkladek copper shim na Bartony przy chlodzeniu wodnym?bo znalalem gdzies taka podkladke i zastanawiam sie czy ja zakladac......Imo nie ma potrzeby. Bloczek dokreca sie w 4 miejscach, spokojnie rownomiernie kazde - nie ma ryzyka ukruszenia. Znacznie bardziej coopershim przydaje sie przy coolerach z zapinka o socket, tam sa silne naprazenie, nacisk pod katem itd. Przy bloku to zbedne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Prezentuje nowy bloczek na cpu CUBE 2 Pro Zamiast zwykłych nakretek beda nakretki kołpakowe jednak nie mogłem ich dzis nigdzie dostac Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 ładnie czemu ten spód jest tyle wiekszy, lepiej by było mniejszy i wiecej pinów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) ładnie czemu ten spód jest tyle wiekszy, lepiej by było mniejszy i wiecej pinów Bloczek powiekszył sie na szerokosc o 4mm wiec nie wiele Doliczyłem sie 444 pinow; ] Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Kurcze nie byłem peirwszy. Ehhh Bloczek ładny ... lepiej wykonany, bez tych przelotek to juz co innego. Na pewno rozmiar cos doda wydajności, ale ile to sie okaże. Jedynie śruby mi sie nie podobają :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Misiu powiedz kiedy testy i jakie ceny bedą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) ładny byczek :wink: 0 lutowania to i pewniej i ładniej... przy tym poprawiono to co nie podobało mi sie w pin flow- sruby są od spodu i dzieki temu połączenie spodu z topem jest solidniejsze... srubki fakt niezbyt piekne ale podobno to tylko tymczasowo.. Edytowane 26 Czerwca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 i czy uniwersalne będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 No bloczek pierwsza klasa, pewnie będzie wydajny ;p Świetne wykonanie, baaardzo estetycznie i w ogóle podziw z mojej strony ; D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 ładne ładne a wiela to kosztowac bedzie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 jakie będą śrubki do łączenia topu ze spodem? jaki łebek ze nie bedzie przeszkadzałw kontakcie z procem fotki by wsio rozjaśniły :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Mnie interesuje test i cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Mnie interesuje test i cena.Cena jest ustalana byc moze bloczek minimalnie podrozeje lub pozostanie stara cena Testu na razie nie bedzie poniewaz fiereblade nie jest go w stanie na chwile obecna wykonac kiedy to nastopi nie potrafie powiedziec... Hinco -> fotka najlepsza nie:] Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 bardzo bardzo fajny bloczek :) powiedz jeszcze czy będzie werjsa pod GPU. Proponuje zostać przy starej cenie ^^. Podoba mi się, że nie zrezygnowałeś z można powiedzieć znaku firmowego - czerwonych oringów. Piny zmieniły swój rozmiar, czy poprostu jest ich więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 0 lutowania to i pewniej i ładniej...:wink: Nic nie zastapi dobrego lutu. Misiu daloby sie zrobic wersje only miedz w rozsadnych pieniadzach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 bardzo bardzo fajny bloczek :) powiedz jeszcze czy będzie werjsa pod GPU. Proponuje zostać przy starej cenie ^^. Podoba mi się, że nie zrezygnowałeś z można powiedzieć znaku firmowego - czerwonych oringów. Piny zmieniły swój rozmiar, czy poprostu jest ich więcej?piny maja ten sam wymiar jednak jest ich prawie 2 razy tyle ent- > prawda nic nie zostapi dobrego lutu tylko nie zawsze jest on dobry... Zapraszam na gg;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 wyglada ladnie,mam tylko pytanko jak z kompatybilnoscia jesli ktos nie ma ihs??pasuje czy opiera sie o kawalek socketu i krzywo przylega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jaka jest wysokosc pinow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Jaka jest wysokosc pinow?3mm Nicko13 - MYsle ze problem z kompatybilnoscia moze wystopic na pewnych płytach stocket A z innymi nie powinno byc problemu Nigdy tego nie sprawdzałem czy jesli procek jest bez ihs to jego jądro wystaje poza wysokosc stocketa? Edytowane 27 Czerwca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 3mm Nicko13 - MYsle ze problem z kompatybilnoscia moze wystopic na pewnych płytach stocket A z innymi nie powinno byc problemu Nigdy tego nie sprawdzałem czy jesli procek jest bez ihs to jego jądro wystaje poza wysokosc stocketa? na s.anie wystaje na s. 754 i 939 też nie wystaje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Misiek może policzysz ile to ma pinów? bo to chyba bije nawet te bloczki co dla siebie Kyniek wystrugał w 1 komplecie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Bloczek powiekszył sie na szerokosc o 4mm wiec nie wiele Doliczyłem sie 444 pinow; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) kurde przeoczyłem :? a pinów sporo.. z tym ihs trzeba by sie dokładnie przyjrzec. Bloczek 6 na 6 i tak na wiele płyt na s.A nie wejdzie... Wazniejsze czy faktycznie z procami na s754/939 bez czapy będzie problem- moze to ktoś sprawdzić? Boxy są dosc spore i mają płaskie spody-czy ihs robi aż taką różnice? Edytowane 27 Czerwca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Olać s.A ... przecież to już zabytek. A ilość userów co chcą kupić ten blok i mają s.A to pewnie 1% A gdyby na 754 byłby jakiś problem to misiu sądzę mógłby wyfrezować niewielkie wcięcie. Edytowane 27 Czerwca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Olać s.A ... przeciez to już zabytek. A ilość userów co chcą kupic ten blok i mają s.A to pewine 1% A gdyby na 754 byłby jakisproglem to misiu sądze bógłby wyfrezowac niewielkie wcięcie. z moich obserwacji wynika ze około 30-40% ..... widzę ze misiowi spodobał sie sposób z flowpina na ominiecie przelotni która kosztowała go dużo roboty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 ty sie tak nie ciesz :wink: prorok nie jestem ale patrząc na liczbe pinów cube 2 i wyniki cube pro to mozliwe że flow pin już nie jest najlepszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Blczek fajny, tylko czy nie czas byloby pomyslec nad tym aby pasowal tez na AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 to raczdej kwestia blaszek i tyle.. z obecnymi mobaczami to i tak nie ma po co wodaować am2 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 to raczdej kwestia blaszek i tyle.. z obecnymi mobaczami to i tak nie ma po co wodaować am2 :/ Dalczego jesli sie mozna spytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Wazniejsze czy faktycznie z procami na s754/939 bez czapy będzie problem- moze to ktoś sprawdzić? Ja mysle ze nie bedzie problemu... od dawna mam CUBE (ten jeden z wczesniejszych) i mam procka bez IHS'a... (w sumie juz 3 sztuke bez IHS'a) I zaden nie dotykal mi socketu 939... (a mialem/mam go na plytach DFI Ultra-D Nf3 i DFI Ultra-D Nf4) wlasnie teraz przygladam sie i nie widze zeby bylo cokolwiek coby moglo mi wadzic z podstawa 6x6 prorok nie jestem ale patrząc na liczbe pinów cube 2 i wyniki cube pro to mozliwe że flow pin już nie jest najlepszy :wink: NIe mysle ze nowy cube moglby byl lepszy od flowpina albo od poprzedniego cube... biorac pod uwage ze zakladalibysmy na procka bez IHS'a... Ale z IHS'em dzieki duzej powierzchni odprowadzania ciepla moze okazac sie bardzo dobry B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...