Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

czy kozystacie z podkladek copper shim na Bartony przy chlodzeniu wodnym?bo znalalem gdzies taka podkladke i zastanawiam sie czy ja zakladac......

Imo nie ma potrzeby. Bloczek dokreca sie w 4 miejscach, spokojnie rownomiernie kazde - nie ma ryzyka ukruszenia. Znacznie bardziej coopershim przydaje sie przy coolerach z zapinka o socket, tam sa silne naprazenie, nacisk pod katem itd. Przy bloku to zbedne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezentuje nowy bloczek na cpu CUBE 2 Pro

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zamiast zwykłych nakretek beda nakretki kołpakowe jednak nie mogłem ich dzis nigdzie dostac

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze nie byłem peirwszy. Ehhh

Bloczek ładny ... lepiej wykonany, bez tych przelotek to juz co innego.

Na pewno rozmiar cos doda wydajności, ale ile to sie okaże.

Jedynie śruby mi sie nie podobają :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładny byczek :wink:

0 lutowania to i pewniej i ładniej...

przy tym poprawiono to co nie podobało mi sie w pin flow- sruby są od spodu i dzieki temu połączenie spodu z topem jest solidniejsze...

srubki fakt niezbyt piekne ale podobno to tylko tymczasowo..

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie interesuje test i cena.

Cena jest ustalana byc moze bloczek minimalnie podrozeje lub pozostanie stara cena

Testu na razie nie bedzie poniewaz fiereblade nie jest go w stanie na chwile obecna wykonac kiedy to nastopi nie potrafie powiedziec...

Hinco -> fotka najlepsza nie:]

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo bardzo fajny bloczek :) powiedz jeszcze czy będzie werjsa pod GPU. Proponuje zostać przy starej cenie ^^. Podoba mi się, że nie zrezygnowałeś z można powiedzieć znaku firmowego - czerwonych oringów. Piny zmieniły swój rozmiar, czy poprostu jest ich więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo bardzo fajny bloczek :) powiedz jeszcze czy będzie werjsa pod GPU. Proponuje zostać przy starej cenie ^^. Podoba mi się, że nie zrezygnowałeś z można powiedzieć znaku firmowego - czerwonych oringów. Piny zmieniły swój rozmiar, czy poprostu jest ich więcej?

piny maja ten sam wymiar jednak jest ich prawie 2 razy tyle

ent- > prawda nic nie zostapi dobrego lutu tylko nie zawsze jest on dobry...

Zapraszam na gg;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka jest wysokosc pinow?

3mm

Nicko13 - MYsle ze problem z kompatybilnoscia moze wystopic na pewnych płytach stocket A z innymi nie powinno byc problemu

Nigdy tego nie sprawdzałem czy jesli procek jest bez ihs to jego jądro wystaje poza wysokosc stocketa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3mm

Nicko13 - MYsle ze problem z kompatybilnoscia moze wystopic na pewnych płytach stocket A z innymi nie powinno byc problemu

Nigdy tego nie sprawdzałem czy jesli procek jest bez ihs to jego jądro wystaje poza wysokosc stocketa?

na s.anie wystaje

na s. 754 i 939 też nie wystaje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde przeoczyłem :?

a pinów sporo..

z tym ihs trzeba by sie dokładnie przyjrzec. Bloczek 6 na 6 i tak na wiele płyt na s.A nie wejdzie...

Wazniejsze czy faktycznie z procami na s754/939 bez czapy będzie problem- moze to ktoś sprawdzić?

Boxy są dosc spore i mają płaskie spody-czy ihs robi aż taką różnice?

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olać s.A ... przecież to już zabytek. A ilość userów co chcą kupić ten blok i mają s.A to pewnie 1%

A gdyby na 754 byłby jakiś problem to misiu sądzę mógłby wyfrezować niewielkie wcięcie.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olać s.A ... przeciez to już zabytek. A ilość userów co chcą kupic ten blok i mają s.A to pewine 1%

A gdyby na 754 byłby jakisproglem to misiu sądze bógłby wyfrezowac niewielkie wcięcie.

z moich obserwacji wynika ze około 30-40% .....

widzę ze misiowi spodobał sie sposób z flowpina na ominiecie przelotni która kosztowała go dużo roboty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wazniejsze czy faktycznie z procami na s754/939 bez czapy będzie problem- moze to ktoś sprawdzić?

Ja mysle ze nie bedzie problemu... od dawna mam CUBE (ten jeden z wczesniejszych) i mam procka bez IHS'a... (w sumie juz 3 sztuke bez IHS'a)

I zaden nie dotykal mi socketu 939...

(a mialem/mam go na plytach DFI Ultra-D Nf3 i DFI Ultra-D Nf4)

wlasnie teraz przygladam sie i nie widze zeby bylo cokolwiek coby moglo mi wadzic z podstawa 6x6

prorok nie jestem ale patrząc na liczbe pinów cube 2 i wyniki cube pro to mozliwe że flow pin już nie jest najlepszy :wink:

NIe mysle ze nowy cube moglby byl lepszy od flowpina albo od poprzedniego cube... biorac pod uwage ze zakladalibysmy na procka bez IHS'a...

Ale z IHS'em dzieki duzej powierzchni odprowadzania ciepla moze okazac sie bardzo dobry B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi