mechl!k Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Tak właśnie one są robione.... Możesz to zobaczyć po połączeniu cynowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Misiu15go jak ty je robisz ? w jednym kawalku miedzi wycinasz rowki itd. pozniej nakladasz drugi kawalek miedzi i lutujesz ? dobrze mysle ? ile mm grubosci ma kazdy kawalek ?Dokładnie tak każdy kawałek miedzi ma 5mm i potem je lutuje Niedługo testy bloków powinny się pojawić 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Chociaz widać coś ze zdjęć... Ciekawe jak z wydajnością... Chyba raczej nidarydy sprawdzić bo on sprzedał te bloczki na allego. to że je sprzedałem to nie znaczy że nie były wydajne :? Czy ja mówie że są niewydajne ?? Sam chciałem kupić ale kasiory brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Wczoraj nagwintowałem otwory na króćce i wkręciłem je na silikon bezbarwny. Dzisiaj blok przechodził testy szczelności był podłączony do ąża ogrodowego kiedyś włączyłem układ bez węża i ciśnienie wody było takie że woda szła na ok 6m 8O wię ciśnienie dla loku znaczne i nie wyciekła ani kropla więc się ciesz jutro zapodam foty finałowe bloczku plexi świeci się jak psu wiecie.... :lol: Jestem bardzo zadowolony ze swojej pracy i oświadczm że było warto :D Juto zobaczycie efekt końcowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Heloł! Tu ponownie ja! Może napisz, co to za króćce, bo jestem ciekaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Najnowsze upde i nowe fotki :D Oto moje najnowsze bayby w całości po testach są tu zdjęcia bloku oraz stanowisko testowe :lol: Oraz stanowisko testowe Dzienki za opinie proszę o wykazanie wdy bloku chodzi mi o estetyke :wink: co wam nie pasuje i co byście zmienili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Więc 2 rzeczy: 1 sprawa jeżeli chodzi o estetyke, mógłbyś dać cieńszą uszczelkę, blok wyglądałby ładniej. 2 sprawa, nie wiem na jaką głębokość wyżynałeś przerwy między finami, ale jak dla mnie to za mało (tak na oko), patrze uriel i inne. 3 sprawa to postaraj się o więcej finów :) Chyba tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Więc 2 rzeczy: 1 sprawa jeżeli chodzi o estetyke, mógłbyś dać cieńszą uszczelkę, blok wyglądałby ładniej. 2 sprawa, nie wiem na jaką głębokość wyżynałeś przerwy między finami, ale jak dla mnie to za mało (tak na oko), patrze uriel i inne. 3 sprawa to postaraj się o więcej finów :) Chyba tyle :) 1.dawałem mniejszą uszczelke ale jak ją dosiskałem to robiła wię taka że wchodziła do srodka bloku :? 2.odległość między finami to ok. 1mm Po co więcej finów skoro tych kwadracików jest ok. 100 (liczyłem) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Im więcej fonów tym większa powierzchnia oddawania ciepła, a założenie jest takie że im większa powierzchnia oddawania ciepła tym lepiej je blok odda :) Nie chodziło mi o odległość między finami, ale o głębokość frezu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Im więcej fonów tym większa powierzchnia oddawania ciepła, a założenie jest takie że im większa powierzchnia oddawania ciepła tym lepiej je blok odda :) Nie chodziło mi o odległość między finami, ale o głębokość frezu. to to wiem frez jest głęboki nie mierzyłem ale coś koło 3mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 czy nie wydaje ci się że 3mm to może być za mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 czy nie wydaje ci się że 3mm to może być za mało?cała podstawa ma 5mm to 3 mm frezu myśle że jest odpowiednie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Im wyższe finy tym większa powierzchnia oddawania ciepła, cały czas jedna zasada :) Biorąc pod uwage iż podstawa ma 5 mm, to sadze ze w tym wypadku 3 mm jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Im wyższe finy tym większa powierzchnia oddawania ciepła, cały czas jedna zasada :) Biorąc pod uwage iż podstawa ma 5 mm, to sadze ze w tym wypadku 3 mm jest ok. a co ty myślałeś że podstawa ma 1cm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Nie, ale jak dla mnie frez na fotkach wygladal jakby mial 1-2 mm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Nie, ale jak dla mnie frez na fotkach wygladal jakby mial 1-2 mm :)wiesz co może tak się wydawać na bokach bo tam tarcza od dremelan nie sięga do końca ale zapewniam cię że finy są głębokie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Powracam :P Jeżeli myśleliście że dałem sobie spokuj z blokami jesteście w błędzie :lol: Zrobiłem jeden blok ale nie pokaże całej galeri fot bo pogoda nie ładna a mój aparat nie ma flasza :? więc dam tylko kilka fot :) a oto jak mi zaproponował mechl!k i jak przekonał mnie na gg :) zgodziłem się publikować fazy robienia bloków oto zaczynam ale mnie nie poganiajcie robie powoli ale dobrze i będe zamiaszczał foty wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 podziwiam zapał naprawde :D mi by sie nie chcialo recznie tego robic , zwlaszcza ze estetyka wykonania pozostawia wiele do zyczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 podziwiam zapał naprawde :D mi by sie nie chcialo recznie tego robic , zwlaszcza ze estetyka wykonania pozostawia wiele do zyczenia. może powiesz co nie pasi zobaczysz ten blok co robie to zmienisz zdanie co do esteyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 moge ocenic tylko to co widze, to co masz ukryte nie nie podoba mi sie recznie wycinane finy, jakies krzywe i dziwne ;/ no i ta uszczelka nieregularnych kształtów :( reszta to juz jak sie komu podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 moge ocenic tylko to co widze, to co masz ukryte nie nie podoba mi sie recznie wycinane finy, jakies krzywe i dziwne ;/ no i ta uszczelka nieregularnych kształtów :( reszta to juz jak sie komu podoba ukryte :lol: dobre :) co do finów nie podobają ci si.e a co mam se frezarke kupić poprosze tatusia niech mi kupi na gwiazdke :lol: czekajcie z niecierpliwością na ten blok a nie pożałujecie pap do ciebie pytanie pit czy sądzisz że oring skręcony bez rowku na niego będzie lepszy od uszczelki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 mysle ze nie, a co do frezarki, zgoda, nie masz frezarki dlatego Cie podziwiam , naprawde RESPECT ! a co do jakosci , przeciętna, nie ma czym sie zadziwiac, jak niektorzy robią :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 mysle ze nie, a co do frezarki, zgoda, nie masz frezarki dlatego Cie podziwiam , naprawde RESPECT ! a co do jakosci , przeciętna, nie ma czym sie zadziwiac, jak niektorzy robią :( dzienki :) wiesz co powiem ci tak jak skończe ten blok dam foty i wtedy ty powiesz wow obiecuje ci to :P będe dawał każdy krok z pracy i wtedy zobaczysz ile pracy kosztuje zrobienie takiego bloku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 i wtedy zobaczysz ile pracy kosztuje zrobienie takiego bloku :D wiem ile zajmuje zrobienie bloku , uwierz mi :D swoje bloczk do tej pory robilem caly dzień !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 i wtedy zobaczysz ile pracy kosztuje zrobienie takiego bloku :D wiem ile zajmuje zrobienie bloku , uwierz mi :D swoje bloczk do tej pory robilem caly dzień !!! to mało ja na ten blok mam zamiar poświęcić dużo więcej wole robić wolno a dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Napisz jakich wierteł używasz, może to komuś pomoże... Stosujesz jakieś chłodzenie/smarowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Napisz jakich wierteł używasz, może to komuś pomoże... Stosujesz jakieś chłodzenie/smarowanie?nie podam ci firmy wierteł bo ich nie kupisz a wiedz że są drogie i bardzo dobre super wchodzą w miedz jak w masło ale przy wiertłach o małeś średnicy a wierciłem 3 ósema :lol: na wiettarce daje się we znaki wiertle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Ja wierciłem wiertłem 4mm i 5mm i problemów nie było. A nie były to jakieś hiper-wiertła, chociaż dobre, LUX tytanowe po ok. 12 zł. Zresztą pisałem o tym kiedyś - wchodzą w miedź jak gorący nóż w masełko. A co oznacza 3 ósema ??? 3 dziury 8mm czy 8 dziur 3mm czy 3/8" ??? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Oto najnowsze bloki Są do sprzedania jak by co to na pw :wink: Moje perełki :lol: pierwszy blok To ten sam blok króćce inne drugi blok trzeci blok To są 3 różne bloki pokazane z różnymi króćcemi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 nooo..ladniutko wyszlo jak na hm... krucce gdzie brales ? x4pro ?? czy gdzies u siebie w miescie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...