Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za jakaś wieśniacka moda na anglojęzyczne nazwy? Proponuję nazwać bloczek jakoś po polsku, zawsze było by tak bardziej swojsko...  :D

Tylko w razie czego Misiu15go zapewne chciałby kiedyś sprzedawać swe bloki również za granicą ;-)

Co do nazwy, wszystkie powyżej zaprezentowane, wybacz, jeżeli Cię urażę, ale nie bardzo mi pasują do okrągłych kołków zamontowanych w bloczku. Być może próbować czegoś ze słowem "ring", jako koło bądź "round" jako okragły... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko w razie czego Misiu15go zapewne chciałby kiedyś sprzedawać swe bloki również za granicą ;-)

Co do nazwy, wszystkie powyżej zaprezentowane, wybacz, jeżeli Cię urażę, ale nie bardzo mi pasują do okrągłych kołków zamontowanych w bloczku. Być może próbować czegoś ze słowem "ring", jako koło bądź "round" jako okragły... :?

1389358[/snapback]

Może "okrągły jeż"? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec venepl ale sorry jestes sqrwialym oszustem i tyle :/ No chyba , ze na poczcie pracuje ktos komu sie przyda nowy blok... Szkoda tylko , ze wybral sobie akurat bloczek Misia a nie np. Storma od Kynka :lol:

EDIT : Mam juz termometr :]

Wedlug wstepnych testow jest tak :

woda : 27 C procek 32 C oczywiscie idle , jak bedzie w stresie to powiem pozniej jak w koncu drugi wentyl podlacze pod BIX2

1388907[/snapback]

Kyniek Storma nie pozyczy bo właśnie przed chwilą zmontował swoje WC ze Stormem na CPU, Prison Pro na NB i GPU i ma w głębokim poważaniu testy(nie chce mu się znowu układu rozbierać) i bloki na testy da KGB - jest z wa-wy i nie będzie musiał sie babrać z pocztą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziadek chłód ;]

or

in inglisz ;]

1391068[/snapback]

Jak juz to dziadek mróz sie mówi..ale jak dla mnie to mało polskie- ten dziad to próba zastapienia swietego mikołaja ruskim odpowiednikiem mnie sie żle kojarzy...

Zresztą czy tak naprawde nazwa jest taka istotna taki G4 i G5 jakos mało ciekawie sie nazywaja ale co z tego jak śa najlepszymi na razie bloczkami na swiecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ta miedziana przelotka dała naprawde niezły efekt...

bloczek jest prawie doskonały wizualnie-tylko na oring mógłby być rowek..no ale bez maszyn to nie masz jak tego zrobić...

Szkoda,że na większą skale całkowicie miedzianych raczej nie będziesz robić bo efekt świetny! Dobra robota misiak..oby tak dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ta miedziana przelotka dała naprawde niezły efekt...

bloczek jest prawie doskonały wizualnie-tylko na oring mógłby być rowek..no ale bez maszyn to nie masz jak tego zrobić...

Szkoda,że na większą skale całkowicie miedzianych raczej nie będziesz robić bo efekt świetny!  Dobra robota misiak..oby tak dalej

1391548[/snapback]

Moze własnie ten bloczek zobaczysz w realu :wink:

Raczej miedzianych nie bede robic z kilku wzgledów:

-miedz fatalnie sie obrabia w przeciwienctwie do mosiadzu

- wykonanie bloku na przelotce z miedzi trwa o wiele dłuzej

Nie chodzi tu ze przejsciówka z miedzi jest drozsza bo jest ale nie z tych wzgledow nie bede ich robił. No rowek na oring moze bedzie mam pewien pomysł... :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anglojezyczne nazwy sa fajne good brzmia i sa cool  :-P

Było ice queen sugerowane ale mi jakos nie spasowało

"szczotka" cvir chyba zartujesz jak to sie prezentuje  :lol:

Jezyk nie nadaje blokowi ze tak powiem RESPEKTU  :D

1389336[/snapback]

dziecinada ...

no cóż - widać że niedługo polacy bez znajomości podstaw angielskiego nie dadzą sobie w tym kraju rady ...

aż dziw bierze, że na forum funkcjonują jeszcze takie słowa jak zasilacz ...

A co do bloczku - jak już nie ma podfrezowania pod oring to można było chociaż cieńszy oring dać - bo tak to dla mnie fatalnie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi