Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

he a no ladnie ladnie .. ;] tylko moze czas na zmane dna bloku :) he bo na tym dnie jush bylu na NG na CPU a ateraz na VGA :D

1407642[/snapback]

Na zmianę :?: Zgodził bym się jak by te miały jakieś wady ale są idealne. Więc po co zmieniać coś co jest już bardzo dobre B) Nie wiem czy to zauważyłeś ale te spody co serię się zmieniają na lepsze. Pierwsze były z pinami o średnicy 0,8mm, potem przeszliśmy na 1mm i zwiększyliśmy ich ilość. Teraz do misia dotarły spody z pinami 1,2mm. Oraz jeden spód przez misia nazwany "ultra" na którym będzie robiony mój bloczek.

Co chcesz gustowny zestawik  :wink:

A spody mozna by zmienic tylko kto je zrobi? Masz cnc w domu to mozesz sobie z misiem pogadać  :D

1407645[/snapback]

Kto je robi ... nie mam pojęcia :wink:

Może dziś misu pokaże mój bloczek pod peltiera :D, który potem wyląduje na mojej 6800GT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zmiany bloku to chodziło chyba o pokazanie czegos nowego, a nie nowych pokoleń jeży co odcinek :wink:  i ja tez za tym jestem bo chętnie zobaczyłbym cos NOWEGO ze stajni misia.

Pozdrawiam

1407873[/snapback]

he he no dokladnie chociasz jedna osobka zrozumiala o co mi chodzi :) pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos juz na 28 stronach napisal o wydajnosci `jezyka` wzgledem innych polskich produkcji ?

Pytam z czystej ciekawosci, nie z zazdrosci ktora strasznie widac w tematach bloczkow samhain'a czy kynk'a

1408688[/snapback]

Czasami wypowiadaja sie nabywcy bloków ale testów jako takich profesionalnych nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie testów nie ma a po przypadku niejakiego venepl ( pozdrawiam jak sie bloczek misia sprawuje :mur: ) troszke misiowi 15go chęś do wysyłania bloczków przeszła.

Kyniek już nie chce testować więc nie bardzo wiadomo jak to przetestować. Może sie uda zgadać z nazirem to by porównał ze swoim bloczkiem(ma chyba nukleona lub uriela) ale będzie to wtedy mocno amatorski teścik i uwierzy w wyniki kto będzie chciał.

Sam jestem ciekawy jak taki jeżyk zwłaszcza ultra sie w działaniu sprawdza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu - umowmy sie tak: - wyprodukujesz jakis blok ktory bedziesz robil ciagle bez modyfikacji wtedy chetnie go przetestuje - a jak Ty masz prawie tyle modeli co blokow :).... To to jest bez sensu :) - zrob cos raz a dobrze a pozniej powielaj!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może sie uda zgadać z nazirem to by porównał ze swoim bloczkiem(ma chyba nukleona lub uriela) ale będzie to wtedy mocno amatorski teścik i uwierzy w wyniki kto będzie chciał.

Mam się czuć zaszczycony tym mianem amatora? Jak tak to thanks a lot, goan...

Powiem tak - mimo że jak mniemam kapkę lepiej się orientuję w WC niż niektórzy osobnicy, co tu się już rwali do testów, to nie reflektuję. Po prostu mam taką zasadę, że albo robię coś pro albo się za to w ogóle nie zabieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy bloczek

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I wczorajszy na GPU w świetle diody zapalniczkowej :lol:

Dołączona grafika

Chyba zaczne robic otwory na diody a co do testu to trzymam sie fireblade za słowo :D

Fotki nie oddaja nawet 10% tego jak swieci top a wyglada to zajebiscie :-P

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie tam one nowe - kolejna seria i tyle :wink:

Jesli bedziesz pokazywał co chwila nowo zrobiony bloczek to ten temat bedzie mial mase stron, a niedługo ludzie przestaną sie wypowiadac na ich tematt bo nie będą mieli nic do powiedzenia co nie zostało juz powiedziane. Zrób że na chama chociaż jakiś bloczek inny niż jeżyki, nie wiem - moze kopiec kreta, albo dziurki jasia wiewiórki.

Wybacz, ze się śmieje - i żeby nie bylo nie smieje się z Ciebie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam sie, ze Misiu15go nastawil sie na zarabianie... Czy tak jest czy nie, nie bede wnikał, ale nie wiem, czym innym mozna skomentowac kolejne serie jezyków i zero nowych konstrukcji... Mimo to dalej podobają mi sie bloczki, ktore teraz robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy... że kiedyś zrobi coś nowego... ale czemu miałby przerywać świetnie sprzedające się konstrukcje... o wydajności nie będe mówił.. bo nikt dokładnie nie potwierdził... chociaż wiadomo, że jest "b.dobra"... (przeczucia ;) )

Więc bloczek super wygląda... dobrze chłodzi... potem będzie czas na nowe rozwiązania... narazie nich będzie troche środków na nowe konstrukcje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam sie, ze Misiu15go nastawil sie na zarabianie... Czy tak jest czy nie, nie bede wnikał, ale nie wiem, czym innym mozna skomentowac kolejne serie jezyków i zero nowych konstrukcji... Mimo to dalej podobają mi sie bloczki, ktore teraz robi.

1409149[/snapback]

Nowe konstrukcje powstaja tylko musze znalesc wiecej czasu na ich dokonczenie. Ehm zarabianie jakos nie widze zebym miał sterte kasy co ide kupic materiały to strace duza czesc tego co "zarobiłem" chciałbym ulepszac swoje bloki a to kosztuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek też nie robi co bloczek to czegoś nowego..a zarabiać to misiek nie zarabia kroci bo spody od luksa najtańsze nie są. Znam mniej więcej koszty produkcji i mysle,że jak najbardziej zasługuje na swoją pensje. Zwłaszcza top na gpu to musi być kupa roboty...

Zresztą podliczcie sobie koszty miedzi, mosiądzu, pleksy , kroćce i śruby, oringi . Do tego bloczki trzeba polutować. Topy obrobić nagwintować i nawiercić. Już o kosztach narzędzi wierteł itp. nie wspomne. Do tego kupuje spody, płaci za miedz na nie, pokrywa koszty wysyłek, dojazdów po materialy itp...

Nie wiem dlaczego wszyscy liczą na mega orginalność każdej kolejnej konstrukcji i do tego prace harytatywną? Niektrzy to by chcieli aby miś był matką Teresą :D

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie i ultra i pro i smo :) - nie to abym byl negatywnie nastawiony, bo tak nie jest... Ale jak home made to rob je dla siebie i wtedy kazdy moze byc inny - a jak na handel to zrob model ktory bedzie mial:

1. Powtazalna jakos

2. Powtazalne parametry

3. Powtazalna wydajnosc

Wtedy moge pomyslec nad testem... Poki co to jest home made ktore wciskasz ludziom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie i ultra i pro i smo :) - nie to abym byl negatywnie nastawiony, bo tak nie jest... Ale jak home made to rob je dla siebie i wtedy kazdy moze byc inny - a jak na handel to zrob model ktory bedzie mial:

1. Powtazalna jakos

2. Powtazalne parametry

3. Powtazalna wydajnosc

Wtedy moge pomyslec nad testem... Poki co to jest home made ktore wciskasz ludziom :)

1409343[/snapback]

Teraz są robine tylko 2 wersje:

zwykła 50x50mm, obszar z pinami okrąg o średnicy 36mm, wysokość pinów 10mm, średnica pina 1,2mm, środki pinów oddalone co 2,5mm, podstawa 2mm.

ultra 50x50mm, obszar z pinami okrąg o średnicy 36mm, wysokość pinów 10mm, średnica pina 1,05mm, środki pinów oddalone co 2mm, podstawa 2mm.

Spody te są używane zarówno do bloczków na cPU jak i VGA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi